Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, cyklus mám zhruba cca necelé dva roky pravidelný ( před 3 lety císař, ms hned po šestinedělí, ale srovnala se zhruba za tři měsíce, pak jedna injekce depo provery a další ms přišla až za rok a od té doby normálně co 30 dní). Letos nějak zkraje léta jsem měla skoro dva měsíce výkyv a od té doby se mi každý měsíc zkracuje cyklus o dva dny. Takže prostě vždy ms přijde o dva dny dříve, teď přišla o tři, takže už jsem na 23 dnech, s takovou to bude příští měsíc už co 20-21 dní a za půl roku s takovou co druhý týden nebo já nevím. Neměla jste někdo něco podobného? Nevíte co to může způsobit? Už asi s tím budu muset na gynekologii, ale zase tam počítám mi doktor asi napíše nějaké hormony a to moc do sebe cpát nechci. Neberu ani HA.
Primárně potřebujete vědět příčinu - tedy důkladnou gynekologickou prohlídku a hormonální panel.
Určitě bych řešila s doktorem. Já takhle krátký cyklus mám, ale mám to tak celý život. Pokud mi ale bez příčiny začne vykazovat neobvyklé výkyvy, za normální to nepovažuju.
@Ou píše:
Primárně potřebujete vědět příčinu - tedy důkladnou gynekologickou prohlídku a hormonální panel.
No vidis to, tohle jsem radila u zkracujiciho cyklu v jedne diskuzi a mistni lekarka se do me obula. Co mam co radit, kdyz nejsem dr, ze si pak pacienti vymysli, ze chtej vsemozna vysetreni a mnohdy uplne zbytecne… A vlastne z toho vyplynulo, ze k dr radsi nechodit, aby nemuseli posilat na dalsi vysetreni…
@Verun83 píše:
No vidis to, tohle jsem radila u zkracujiciho cyklu v jedne diskuzi a mistni lekarka se do me obula. Co mam co radit, kdyz nejsem dr, ze si pak pacienti vymysli, ze chtej vsemozna vysetreni a mnohdy uplne zbytecne… A vlastne z toho vyplynulo, ze k dr radsi nechodit, aby nemuseli posilat na dalsi vysetreni…
Myslím že už na tom internetu trávíte opravdu příliš mnoho času a berete ho příliš vážně.
@Ou píše:
Myslím že už na tom internetu trávíte opravdu příliš mnoho času a berete ho příliš vážně.
A ten hormonální profil to mi udělá normálně z krve? Mě by spíš zajímalo jaké příčiny to může mít… Před 8 lety jsem měla cytologický nález a poslali mě na onkolo-gynekologické, ale tam punkce i následné kontroly dopadly dobře, tak mám docela strach jestli se něco neprojevilo teďka…