Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, prosím pomoc! Neexistuje nějaký zázrak na ztrátu hlasu při nachlazení? Průběžně od včerejška googlim..zkoušela jsem včera inhalovat vincentku, už jsem si zkoušela vzit i prothazin a dneska je to naopak ještě horší..vim, že by hlasivky potřebovaly klid, ale to s mými dvěmi malými rarachy zlobivkami vůbec nepřipadá v úvahu
díky za každou radu! ![]()
U doktora jsi byla? Ono to nemusí být obyčejné nachlazení, může tam být zánět.
Jinak ale hlasivky potřebují klid, když je budeš nadále zatěžovat, můžeš skončit totálně bez hlasu a pak ti nic jiného nezbude, než se s dětmi dorozumět alternativně.
Mě na to nezabírá teda vůbec nic. Proste počkat až se hlas znovu vrátí
alespoň jednou za rok mě to potká, dřív jsem aspoň skřehotala, poslední dobou jsem bez hlasu úplně.
Taky znám. A holt počkat. Byť souhlasím, že děti se bez hlasu vychovávají snad hůř než bez rukou.
Šumivé Calcium - mám to osvědčené a pokaždé mi to zabralo. Jinak na zlobivky rarachy takovou babskou metodu - buď tleskat při pokusu o utišení, nebo pořídit píšťalku a pískat. Vypadá to sice jako na zápase kopané, ale je u toho i spousta srandy. ![]()
Ať je brzo lépe! ![]()
@ugluk píše:
Taky znám. A holt počkat. Byť souhlasím, že děti se bez hlasu vychovávají snad hůř než bez rukou.
Jsem ochotná hodit teď výchovu stranou, ale to směřování dětí, abychom aspoň základně fungovali…
ne, je to mazec, stalo se mi to poprvé a je to teda ![]()
@nonina píše: Šumivé Calcium - mám to osvědčené a pokaždé mi to zabralo. Jinak na zlobivky rarachy takovou babskou metodu - buď tleskat při pokusu o utišení, nebo pořídit píšťalku a pískat. Vypadá to sice jako na zápase kopané, ale je u toho i spousta srandy.
Ať je brzo lépe!
Díky za rady
tleskání jsem začala používat tak nějak instinktivně, ale píšťalka je super ![]()
@Hrozina píše:
Panthenol a homeovox - ale někdy ani to nepomůže.
A v jaké formě je ten panthenol, prosím? ![]()
@jakákoliv píše:
Jsem ochotná hodit teď výchovu stranou, ale to směřování dětí, abychom aspoň základně fungovali…ne, je to mazec, stalo se mi to poprvé a je to teda
Soucítím s tebou, já nemluvím už od neděle ![]()
@Tunrida píše:
Soucítím s tebou, já nemluvím už od neděle
Od neděle?
no tak to pěkně děkuju teda, jestli mě to čeká takhle dlouho
jinak stejně jako sobě, tobě taky přeju, ať je brzo lépe ![]()
@jakákoliv píše:
Od neděle?no tak to pěkně děkuju teda, jestli mě to čeká takhle dlouho
jinak stejně jako sobě, tobě taky přeju, ať je brzo lépe
No jo no, jsem blbá. Už v pátek mě bolelo v krku a já kráva šla ještě na zábavu. V sobotu už jsem solidně chraptila, v neděli mi to začalo tak z poloviny přeskakovat a v pondělí ticho po pěšině
Léčím, čím se dá, chtěla jsem i zkusit kloktat slanou vodou, ale to prostě nešlo
Dneska jsem nasadila ten homeovax a aescin. Mluvím dneska líp, ale polykání a mluvení mě furt bolí
No a večer budu zase na ráno plánovat, že už konečně asi půjdu k doktorovi ![]()
@jakákoliv píše:
A v jaké formě je ten panthenol, prosím?
Jsou to cumlavé tabletky-poptej se v lékárně. Ale tentokrát ani to nepomohlo, nakonec jsem skončila na ATB.
@jakákoliv píše:
Holky, prosím pomoc! Neexistuje nějaký zázrak na ztrátu hlasu při nachlazení? Průběžně od včerejška googlim..zkoušela jsem včera inhalovat vincentku, už jsem si zkoušela vzit i prothazin a dneska je to naopak ještě horší..vim, že by hlasivky potřebovaly klid, ale to s mými dvěmi malými rarachy zlobivkami vůbec nepřipadá v úvahudíky za každou radu!
Vcera jsem zacala chraptet. Dneska jsem skoro uz nemohla ani mluvit. Zkusila jsem na doporuceni 2 bombony Ricola (rozpustit v horke vode)…do toho cucam Vincentka pastilky, ale to, co mi pomohlo nejvic jsou bylinne kapicky od Just (31 bylin). Inhaluji je spolu s Vincentkou (par kapek) a neuveritelne to protahne (jsou super i na zastydlou rymu). Hned po 2. inhalaci mluvim o 70 % lepe. ![]()