Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
TaaraK píše:
Emilie díky za rady, jsem ráda za každý příspěvek, protože jak tak chodím po ulici tak vídám spoustu kočíků o kterých jsem ani nevěděla, takže si takhle člověk aspoň rozšíří obzory
Hele, já nejsem ani jejich tiskuvý mluvčí, ani obchodní náhončí, že tu dělám reklamu
to ne. Jen říkám, že to, co jsem chtěla, aby kočár uměl, tak tenhle umí. Pochopitelně kdyby k tomu ještě žehlil a vřil, tak proč ne, nejsem proti
Ale taky má svý mouchy, třeba oproti jiným kočárům je těžkej jak prase. Ale to je holt cena za to, že to taky něco musí uvézt a uveze a po jakém terénu … Běžně chodíme na procházky cca 4 - 5 km, což starší synek někdy celé neujde a pak mi nezbyde, než ho rpostě naložit do kočáru k mimi. Skatebord nepřichází v úvahu - jak říkám, k nám domů je to po srnčí stezce, žádnej rovnej asfalt, a ještě s kopce do kopce …
Emilie, vážně strčíš skoro tříleťáka k mimi do korbičky
To tam sedí a nohy má venku, nebo jak? Tedy zdá se mi to super, ale nedokážu si to představit. Pořád váhám, jestli si pořídím sourozenecký kočár, ale třeba Phil a teds je blbý v tom, že to miminko je vlastně chudák u země, má tam málo místa,zatímco dvouleťák, který tolik vozit nepotřebuje by se roztahoval na přední sedačce
Takhle by mělo mimi pro sebe velkou korbu a společnost bráchy jen občas by snad sneslo.
V značkách se nevyznám, nesleduju to, ale viděla jsem nádherný starý retro kočárek - velký proutěný a byl moc krásný. Praktická stránka mi trochu uniká…
Postavili jsme na vesnici, takže momentálně řeším kočár, s kterým se dají brázdit místní pole a u kterého nebudu zuřit, když se zašpiní… Nádherné kočárky se najdou i mezi klasikou a mezi modernou, ale je fakt, že jsme takoví akční, s kočárem jsme schopni šplhat do kopců a přejíždět potoky, takže potřebujeme pořádný teréňák ![]()
Dávám přednost klasice. resp. teD mám sporťák s úpravou jako korba a pro miminko vkládací tašku. Známé mi závidí ten velký prostor pro dítě (dávno bez tašky), takže Kačka stráví celou zimu v hlubokém.. pak jen odepnu spec. madlo a takovou textilní připínací „kapsu“, připnu pultík a mám klasický sporťák.
A klasickým pevným 4 kolečkům dáváme s manželem určitě přednost
Gina108 píše:
Emilie, vážně strčíš skoro tříleťáka k mimi do korbičky![]()
![]()
To tam sedí a nohy má venku, nebo jak? Tedy zdá se mi to super, ale nedokážu si to představit. Pořád váhám, jestli si pořídím sourozenecký kočár, ale třeba Phil a teds je blbý v tom, že to miminko je vlastně chudák u země, má tam málo místa,zatímco dvouleťák, který tolik vozit nepotřebuje by se roztahoval na přední sedačce
Takhle by mělo mimi pro sebe velkou korbu a společnost bráchy jen občas by snad sneslo.
Jojo. Mimi leží, sklopím záda, ab yse tam spíše vešel, a narvu ho co nejvíc dozadu. Staršího posadím do jeho nohou, je opřený jakoby o odendavací přední díl u rukojeti. Nohy má buď zcela ven, nebo mu sundám boty a nějak se tam musí s mimi vejít, propletený nohy. Naštěstí z toho mají vždycky oba bžundu. Jde ale o dovoz cca do 20 min, protože pak se starší začne nudit a dělaj bejkárny. A taky je to už dost nepohodlný. Jinak musí pěšky.
Markit.Hl píše:
Dávám přednost klasice. resp. teD mám sporťák s úpravou jako korba a pro miminko vkládací tašku. Známé mi závidí ten velký prostor pro dítě (dávno bez tašky), takže Kačka stráví celou zimu v hlubokém.. pak jen odepnu spec. madlo a takovou textilní připínací „kapsu“, připnu pultík a mám klasický sporťák.A klasickým pevným 4 kolečkům dáváme s manželem určitě přednost
to mi zni sympaticky…jaky mas kocarek???
me se ty moderni kocarky sice liby…myslim ten dorjan s prenyma otocnyma koleckama a jemu podobny…ale vadi mi nanich ze se musi pri skladanio do auta oddelavat korbicka..teda aspon myslim ze musi..nebo to tak u vsech techto typu neni???
jinak klasika je klasika…ale ty sportaky z toho se mi moc nelibi..ja sem rozhodnuta takto…mimi pred zimou-sportovni kocarek s vlozenou taskou…typ babywelt riva air(na jare uz bude mimi na sportak)…mimi na jaro-hlubokej,at si v nem mimi pres leto uziju… ![]()
Jedině moderna
Mám firkona quatro a po první zkušenosti s kočárkem těžkým velkým bez otáčecích kol jsme si řekla nikdy více!Firkon je taky dost prostorný a vyhovuje mi,klasika není můj styl a u kočárků už vůbec ne
![]()
Crystal87 píše:
Jedině modernaMám firkona quatro a po první zkušenosti s kočárkem těžkým velkým bez otáčecích kol jsme si řekla nikdy více!Firkon je taky dost prostorný a vyhovuje mi,klasika není můj styl a u kočárků už vůbec ne
![]()
me se libi ivone, jak si spokojena se sportovni sedackou…me se zda na fotce mala..ale mozna se mi to jen zda…jinak se mi firkon libi moc…a hlavne ty krasny potahy a lakava cena…
valer píše:Crystal87 píše:me se libi ivone, jak si spokojena se sportovni sedackou…me se zda na fotce mala..ale mozna se mi to jen zda…jinak se mi firkon libi moc…a hlavne ty krasny potahy a lakava cena…
Jedině modernaMám firkona quatro a po první zkušenosti s kočárkem těžkým velkým bez otáčecích kol jsme si řekla nikdy více!Firkon je taky dost prostorný a vyhovuje mi,klasika není můj styl a u kočárků už vůbec ne
![]()
sporták ještě otestovaný nemám jsou nám 2 měsíce
ale od pohlewdu se mi sedačka nezdá malá taková normální ![]()
Crystal87 píše:valer píše:sporták ještě otestovaný nemám jsou nám 2 měsíceCrystal87 píše:me se libi ivone, jak si spokojena se sportovni sedackou…me se zda na fotce mala..ale mozna se mi to jen zda…jinak se mi firkon libi moc…a hlavne ty krasny potahy a lakava cena…
![]()
ale od pohlewdu se mi sedačka nezdá malá taková normální
treba nez budu vybirat tak nekde nejakej potkam a okoukam…pripadne vyrazim do kramu…ztim u me vedou ale babywelt riva air a abc design pramy luxe ![]()