Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj dámy. Sice ještě nečekám dalšího potomka, ale pomalu ale jistě o tom začínám přemýšlet (jen já, chlapovi se nezmiňuju, protože ten by toho šel hned). Kočárkama jsem poměrně posedlá
a taky už jsem jich pár vystřídala, nebo alespoň měla možnost vyzkoušet. Proto vím, co bych na kočárku chtěla a co ne. Vy jste tady největší odbornice přes tyto věci, proto zkusím, jestli mi pomůžete. Vzhledem k mým kritériím budu asi perfektní kočárek hledat hodně dlouho, tak asi abych začala ![]()
Takže moje požadavky:
Určitě si později vzpomenu na další drobnosti. Nejsem málo náročná co??
![]()
Ideálně bych zkombinovala váhu x landeru, kolečka casualplay S4, korba mikrus alusprint, košík espiro atlantic, brzdu ze jané a tak dále ![]()
PetiteFillette píše:
Ahoj dámy. Sice ještě nečekám dalšího potomka, ale pomalu ale jistě o tom začínám přemýšlet (jen já, chlapovi se nezmiňuju, protože ten by toho šel hned). Kočárkama jsem poměrně posedláa taky už jsem jich pár vystřídala, nebo alespoň měla možnost vyzkoušet. Proto vím, co bych na kočárku chtěla a co ne. Vy jste tady největší odbornice přes tyto věci, proto zkusím, jestli mi pomůžete. Vzhledem k mým kritériím budu asi perfektní kočárek hledat hodně dlouho, tak asi abych začala
![]()
Takže moje požadavky:
- čtyřkolka
- teleskopická rukojeť
- otočná přední kolečka (Ne celou zadní nápravu, to už jsem měla. Ne, že bych byla vyloženě nespokojená, ale znova to nechci.)
- hluboká i sportovní verze
- sportovní otočná po i proti směru jízdy
- sportovní nesmí být naklápěcí celá, ale jen polohovací záda a nožičky
- ne hranaté, ale ani moc kulaté hluboké lůžko (např. casualplay má na mě moc hranaté, espiro atlantic moc kulaté)
- velký nákupní koš (žádná minitaštička nebo piditrojúhelník na konstrukci), do kterého se dostanu, i když bude dítě ve sportovní verzi ležet
- MUSÍ být lehký (třeba jako x lander), hlavně sportovní verze, kdy už dítko neváží 5kg
- výborné by bylo, kdyby měl ruční brzdu, ale dokážu se bez ní obejít
- nafukovací větší kola, abych mohla jezdit i horším terénem než je chodník
- na sportovní verzi madlo ne moc vysoko (např. x lander ho má strašně vysoko, espiro atlantic taky), nejlépe oddělávací
- korba ne moc nízko u země. Jsem dost vysoká, tak aby mě nebolely záda, když se ke kočáru budu pořád ohýbat. Platí hlavně pro hluboké lůžko.
- ne moc plastových součástek. Nepříjemně vržou.
Ideálně bych zkombinovala váhu x landeru, kolečka casualplay S4, korba mikrus alusprint, košík espiro atlantic, brzdu ze jané a tak dále![]()
PetiteFillette píše:
Ahoj dámy. Sice ještě nečekám dalšího potomka, ale pomalu ale jistě o tom začínám přemýšlet (jen já, chlapovi se nezmiňuju, protože ten by toho šel hned). Kočárkama jsem poměrně posedláa taky už jsem jich pár vystřídala, nebo alespoň měla možnost vyzkoušet. Proto vím, co bych na kočárku chtěla a co ne. Vy jste tady největší odbornice přes tyto věci, proto zkusím, jestli mi pomůžete. Vzhledem k mým kritériím budu asi perfektní kočárek hledat hodně dlouho, tak asi abych začala
![]()
Takže moje požadavky:
- čtyřkolka
- teleskopická rukojeť
- otočná přední kolečka (Ne celou zadní nápravu, to už jsem měla. Ne, že bych byla vyloženě nespokojená, ale znova to nechci.)
- hluboká i sportovní verze
- sportovní otočná po i proti směru jízdy
- sportovní nesmí být naklápěcí celá, ale jen polohovací záda a nožičky
- ne hranaté, ale ani moc kulaté hluboké lůžko (např. casualplay má na mě moc hranaté, espiro atlantic moc kulaté)
- velký nákupní koš (žádná minitaštička nebo piditrojúhelník na konstrukci), do kterého se dostanu, i když bude dítě ve sportovní verzi ležet
- MUSÍ být lehký (třeba jako x lander), hlavně sportovní verze, kdy už dítko neváží 5kg
- výborné by bylo, kdyby měl ruční brzdu, ale dokážu se bez ní obejít
- nafukovací větší kola, abych mohla jezdit i horším terénem než je chodník
- na sportovní verzi madlo ne moc vysoko (např. x lander ho má strašně vysoko, espiro atlantic taky), nejlépe oddělávací
- korba ne moc nízko u země. Jsem dost vysoká, tak aby mě nebolely záda, když se ke kočáru budu pořád ohýbat. Platí hlavně pro hluboké lůžko.
- ne moc plastových součástek. Nepříjemně vržou.
Ideálně bych zkombinovala váhu x landeru, kolečka casualplay S4, korba mikrus alusprint, košík espiro atlantic, brzdu ze jané a tak dále![]()
Ahojky, normálně jsi úplně nádherně popsala i můj problém
jsme na tom skoro stejně až na pár detailů, chci od kočárku totéž ![]()
Tak to jsem zvědavá, až něco vymyslíš inpiruji se .
Já to vždy řešila dvěma kočárky, protože jeden ideál, vyhovující všem představám jsem nenašla!!
Ahojky,
nevim jestli uz miminko mas a mas nejake zkusenosti s kocarky…
Myslim,ze nejvetsi problem bude,ze to chces ve ctyrkolce…Vetsina pozadavku „nadstandart“ byvaji spis u trojkolek…
zn.Mutsy by mohla byt,ale kocarek je myslim tezky.
Dobre kocarky jsou Quinny,ty maji po i proti smeru,ale sedacka se polohuje cela,kosik si asi nevyberes…neni to na kdovikaje nakupy,ale proste erar ![]()
jizdni vlastnosti byly super na Jane slalom,ale hrozne vzral,je samy plast,ale jezdil vyborne.
casual nedoporucuji v zadnym smeru,taky jsme ho meli…
Ja kdybych mela rict,tak by mi vyhovoval kocarek neco mezi Quinny Buzz a PP GT 3 ![]()
ale pisi jen svuj pocit ,nikomu to nenutim,kazda mame jinou predstavu ![]()
kolozubka píše:
Mutsy 4rider splňuje skoro všechny tvé požadavky
Když já bych chtěla kočárek, který je splňuje všechny
Např. u tohoto kočárku (když pominu cenu
) mi vadí ten prťavý nákupní koš
A taky se mi moc nelíbí ta jedna tyč, to už jsem měla u napodobeniny (Mikrus alusprint) a ten kočár je pak hrozně těžký na uzvednutí např. na chodník, když v něm sedí 13tikilové dítě.
Nikynka86 píše:
Ahojky,
nevim jestli uz miminko mas a mas nejake zkusenosti s kocarky…
Myslim,ze nejvetsi problem bude,ze to chces ve ctyrkolce…Vetsina pozadavku „nadstandart“ byvaji spis u trojkolek…zn.Mutsy by mohla byt,ale kocarek je myslim tezky.
Dobre kocarky jsou Quinny,ty maji po i proti smeru,ale sedacka se polohuje cela,kosik si asi nevyberes…neni to na kdovikaje nakupy,ale proste erar
jizdni vlastnosti byly super na Jane slalom,ale hrozne vzral,je samy plast,ale jezdil vyborne.
casual nedoporucuji v zadnym smeru,taky jsme ho meli…
Ja kdybych mela rict,tak by mi vyhovoval kocarek neco mezi Quinny Buzz a PP GT 3
ale pisi jen svuj pocit ,nikomu to nenutim,kazda mame jinou predstavu
Ano, dítě už mám a jak jsem psala, spoustu kočárů už jsem si vyzkoušela. Trojkolku rozhodně nechci, protože jsem si taky zkusila vyjet s ní na chodník, když je plný nákupní koš a používáš k tomu jen jednu ruku, protože druhou držíš druhé dítě, se kterým jsi zrovna přešla ulici (apod.).
Jenže já mám u Mutsy nákupní koš, který je fakt veliký. V tom spodním malém jezdí pes a já používám ten přídavný, který se dá sundat, má ucho, takže se dá nosit v ruce, dá se složit atd… No a jestli chceš srovnávat Mutsy s napodobeninou Micrus, tak na to nevím co říct.
Naše malá má cca 11 kg a s kočárem se mi jezdí bezvadně. http://www.detske-kocarky.cz/…y--3962.html
Nechci srovnávat kvalitní drahé kočárky s polskýma napodobeninama. Jenže jsem bohužel ovlivněná
A asi neexistuje způsob, jak bych takové a podobné věci vyzkoušela osobně. Leda bych do kočárků zkoušela starší dítko ![]()
A ten přídavný koš se musí oddělat, když chceš dítě položit ne?? Zas nosit koš s nákupem v ruce..
Dost se mi líbí ten Casualplay, ale co tak čtu, tak nic moc chvála na něj ![]()
No vidis to, ja resim ten samej problem. Vcera jsem byla snad ve sto obchodech a nic se mi proste nelibi. Bud to mi to pripada jak nejaka zmuchlana, beztvara buchta, nebo barvy opravdu desny atd. Proste si asi nevyberu. Jeden me zaujal a to vsim co umi, ale byl bilej, sice material jakoby kuze, takze by se dal i udrzovat, ale prijde mi to riskantni. Taky me zarazilo, ze jestli si nekdo mysli ze tahle nebo tamta znacka je lepsi, tak jsem se mylila. On je treba stejny kocarek, ale pod jinou znackou. Tady prikladam foto toho bilyho. Jak rikam, byl super, mel vsechny mozny funkce, ale bilej.
Za mě taky quinny buzz, byla jsem odpůrce naklápěcích sedaček, mám i gt3, ale malý miluje jen naklápěčku u buzze, takže jezdíme jen s ním.
Jinak podle mě tedy xlander moc lehký není. ![]()
Huffmanka: Já mám oproti tobě výhodu, že to ještě nemusím řešit až tak aktuálně a mám hromadu času
Jinak teda do bílého kočáru bych rozhodně nešla.
Možná jsem se špatně vyjádřila s tou váhou, že je x-lander lehký. Nevím jak na zvedání, do schodů ani do MHD ho tahat nebudu. Spíš jsem měla na mysli zvedání na chodníky atp., prostě ovladatelnost. Nevím, jestli je to tím, že má rukojeť tak daleko od těžiště nebo čím, ale přijde mi, že se s ním prostě lehko jezdí v jakémkoliv terénu. Ať je to sníh, les, šutry… Anebo je taky možné, že moje subjektivní dojmy jsou úplně scestné ![]()
Ahoj
Po zkusenostech ctyrmatky mohu rict jedine:
IDEALNI KOCAR NEEXISTUJE!
Pokud chces co nejvice splnit sve pozadavky viz vyse,doporucuji si poridit na nejmensi mimi nejdrive PORADNY A BYTELNY HLUBOKAC,do ktereho nebude foukat,bude prostorny atd atd atd(klidne i z druhe ruky) a K NEMU(nebo PO NEM) si porid lehky sportak na mimi 4mes+ (6mes+)s otocnymi koly a dle Tvych pozadavku.........
Drzim palce ke spravnemu vyberu ![]()
PetiteFillette - Ja vim !! A to si porad myslim, ze je dost casu, ale s tim co ted vidim jsem mela zacinat uz jak jsem otehotnela.
Tenhle kocarek maji samozrejme v ruznych barvach. Jen treba tady v Nemecku si musis vsechno dokupovat extra a u nas mas cenu a v tom mas vsechno, od sedacky az po plastenku.
No tak si ho kup v čechách..
No bude to boj, to je fakt hrůza
Ale třeba ani nikdy další dítě mít nebudu a zabývám se tím úplně zbytečně. Aspoň mám ale co dělat, když jsem opět sama doma ![]()