Klaudie nebo Karin?

Anonymní
28.3.24 21:30

Klaudie nebo Karin?

Ráda bych jen znala Váš názor na tato dvě jména…Které byste preferovali(y)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9280
28.3.24 21:43

Klaudie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.3.24 21:44

Karin, Klaudie mi nezní pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.3.24 22:05
@Anonymní píše: Více

Karin :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
28.3.24 22:10

Ani jedna volba nebude chybou. Obě jsou krásná. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4496
28.3.24 22:12

Klaudie. Karin je hrozně tvrdé, nezní to vůbec hezky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
28.3.24 22:14

No, třeba v rozhodování pomůže význam jména.
Karin je zkratka Kateřiny (Katherine), což je odvozné buď od bohyně Hékaté, nebo ze slov čistý, či mučení - oboje v křesťanském významu.
Klaudia je původně římské rodové jméno s významem: tělesně postižený, zmrzačený, zřejmě podle zakladatele rodu, který se prosadil i přes tělesné omezení.
Mně obecně Klaudia zní lépe, jelikož to není zkratka jiného jména, ale samozřejmě záleží jen na mamince ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
28.3.24 22:28

Klaudie je pro mě zajímavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.24 22:29

Ono jde spis o to, ze jedno z tech jmen jsem chtěla hned od zacatku ja, druhé byl kompromis a to teď dcera ma, ale vlastně porad me i po dvou letech mrzi, ze jsem si tenkrát nestala za svým a hodne často si představuju, ze bych ji nazývala tím „mým“ jménem.

• Citovat
  • Upravit
10651
28.3.24 22:45
@Anonymní píše: Více

A prozradis nám, které dcera má?
Mě se líbí Karin. Ale, bohužel, vsechny Karin, které jsem doposud potkala, byly sebestredne a nešlo s nimi dlouho vydržet. Ale možná na tom měla i velký podíl i jejich národnost.

Klaudii respektive Claudii máme v širším okolí. A holce se nesmí říct jinak než Claudinka (cti jak se píše), opravdu s „C“ na začátku. A to je fakt směšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
28.3.24 23:04

Klaudie je hezké, ale Karin je :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
28.3.24 23:39

Jsou hezká v základním tvaru.
Dávám přednost jménum tvarnejsim. Nejde mi u téhle 2 najít moc tvaru.

Zase ale nejsou úplně běžná
Klaudie je líbivější, asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
29.3.24 09:34

Karin. A nejenom proto, že pokud se nám teď narodí dcera, tak bude Kateřina a jak psala @AnGo123, je tam to propojení :) (nám ale nejde o význam jména, máme jiné důvody k tomuto výběru).

Obecně mám radši taková ta ráznější jména. Mě třeba Klaudie přijde jaksi táhlé jméno. Ale nejvíc podle mě vždy záleží na spojení s příjmením, jak to zní dohromady. A obě jména, Karin i Klaudie, na mě působí dobře ať si zkusím různá příjmení, dlouhá, krátká, samozřejmě nevím to vaše.

Nicméně dcerku už bych nepřejmenovávala, myšleno „ve své hlavě“, ať už se zde dočteš cokoliv o tom, jaké jméno se komu líbí. Syn má pomalu tři roky a pořád mu říkám přezdívkou, kterou jsme mu dali, když byl ještě v bříšku a nevěděli jsme pohlaví. Pevně věřím, že si na jeho „papírové“ jméno časem zvyknu. Nemám s ním problém, nechtěla jsem jiné, naopak, jen mi nejde přes pusu po těch 9ti měsících přezdívkování. :P tak si taky můžeš najít nějakou zdrobnělinu nebo přezdívku a používat tu. Třeba se časem stotožníš s vaším konečným výběrem, až bude dcerka starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 13:15

Máme Klaudii :srdce: a byla to skvělá volba.

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
29.3.24 13:18

Karin :srdce: Moc pěkné jméno.

Klaudie se mi strašně nelíbí :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat