Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zlatíčka moje
,
jelikož mi tady vždycky dobře poradíte, obracím se na vás s prosbičkou radu
.
Potřebuji si pořídit novou klávesnici do notebooku - mám ho cca rok, ale moje malá šikovná prinzeznička si ve chvíli mé nepozornosti (asi 5 minutek
)chtěla hrát s kostičkami, a nenašla nic lepšího, než právě klávesnici mého noťasu
. Písmenka rozebrala a byla mooooc spokojená
. Sice jsem ji zase složila, ale bohužel se jí podařilo u čtyř kláves rozlomit takové ty malé plastové rámečky, co drží klávesu u počítače
.
I když, ona už ta klávesnice celkově nějak hůř reaguje. Moc se nedivím, klávesnici používám cca 18 hodin denně, prakticky bez přestání, tak už je opotřebovaná
.
Ale potřebuji poradit. Kde mám tu klávesnici koupit? Už tři dny brouzdám po netu a našla jsem jen jednou prodejnu. Klávesnice stojí 1500 + skoro 200 Kč poštovné
- to mi přijde trošku přehnané
.
Mám notebook HP Pavilion dv7, prý má každý počítač jiný typ těch držátek a já jsem tak trochu bezradná
. Prosím, poraďte mi. Dá se sehnat i jiná kompatibilní klávesnice a za slušnější peníze? Navíc bych potřebovala dodání do pátku - pokud by to bylo možné (odjíždím na seminář, noťas potřebuji sebou a moc se mi nechce chytat všude poskakující klávesy
). Takže už mě celkem tlačí čas
![]()
Předem moc děkuji za všechny rady a typy
![]()
ahoj ![]()
Sice neporadím,ale soucítím s Tebou.:) Vyloupání písmenek z klávesnice mně dostalo. ![]()
Taky mám doma tak vynalézavé dítko. Někdy si říkám, kde na ty nápady chodí. ![]()
Nevím odkud jsi…ale já doporučuji www.alza.cz a nebo www.mironet.cz, obě firmy jsou v Praze a mají tam teď dost velké výprodeje a to dodání by taky mělo klapnout do pá, jinak samozřejmě je nej osobní odběr…
Zkus www.europarts.cz, specializují se na náhradní díly pro všechno zboží Hewlett-Packard. Jejich e-shop není moc přehlednej, špatně se tam vyhledává, takže doporučuju zavolat a zeptat se přímo technika.
Možná blbej nápad, ale co si koupit obyčejnou USB klávasnici za dvěstě? Sice nepraktické na přenášení, ale já to praktikovala na domácím noťasu, abych si nezkazila prstoklad:-)
jj taky bych poradila koupit normalni klavesnici na USB a pridelat.
Gina108 píše:
Možná blbej nápad, ale co si koupit obyčejnou USB klávasnici za dvěstě?
Což to bych podepsala, né že né.
Nehledě na to, že takovou klávesnici už dneska seženeš v každý hypernově, takže jestli na to spěcháš… jako prozatímní řešení fajn.
Taky se priklanim k externi USB klavesnici.. Rychle a snadne reseni.
Ale nevim, jestli je to zrovna to, co chces slyset ![]()
Také se přikláním ke klávesnici USB, je levnější a dá se na ní taky pracovat dobře a až ji malá zase rozebere, je levnější výměna.
Jako absolutní nouzovku mám k noťasu taky jednu USB klávesnici ve skříni. Jeden nikdy neví, jak říkával Exuperyho Malý princ… ![]()
Sice už to asi bude neaktuální, ale pokud si pořídíš tu klávesnici na USB, tak u starších noťasů je dobrý taky USB rozbočovač. Speciálně pro noťasy i rozbočovač s vlastním elektrickým zdrojem. Ono je to tak: novější typy už mají běžně 4 konektory USB, ale ty starší (což je i můj případ) mají 3 nebo dokonce i dva… No a pokud máš trochu víc periferií (externí harddisk, fleška, tiskárna, externí monitor…) tak je rozbočovač skoro nutností. A do toho ještě ta externí klávesnice… Neznačkový rozbočovač s autonomním zdrojem se dneska dá pořídit i za míň než pětistvoku, což myslím docela ujde.
Pokud ovšem budeš chtít rozbočovač jako součást dokiny (dokovací stanice pro noťas), tak to už by se prodražilo…