Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem nevěděla, co to je za kočku ten Ragdoll, tak jsem koukla na netu. A jasná kočička do malého bytu
Ale je hezká to jo.
Ragdoll je druhá největší rasa koček na světě, hned po mainské mývalí kočce. Patří mezi polodlouhosrsté kočky a velikostně se řadí mezi středně velká plemena. Tělo těchto koček má působit mohutným dojmem. Kočky váží jen 4–7 kg, kdežto kocouři něco mezi 6–9 kg a jejich délka může dosahovat až jednoho metru.
@Kristyna.Cerna jsem chovatelkou britských koček a nemyslím si, že by nebyly kontaktní, našim kočkám si lehnout metr od nás určitě nestačí. Jedna z nich je mazlivá až moc
, jen kdyby ji mohl někdo půl dne hladit, druhá si chodí během dne pro pohlazení a pamlsky a nejradši leží u mě na dece. Záleží na povaze konkrétní kočky.
@Jolynka píše:
Jsem nevěděla, co to je za kočku ten Ragdoll, tak jsem koukla na netu. A jasná kočička do malého bytuAle je hezká to jo.Ragdoll je druhá největší rasa koček na světě, hned po mainské mývalí kočce. Patří mezi polodlouhosrsté kočky a velikostně se řadí mezi středně velká plemena. Tělo těchto koček má působit mohutným dojmem. Kočky váží jen 4–7 kg, kdežto kocouři něco mezi 6–9 kg a jejich délka může dosahovat až jednoho metru.
Nezáleží na velikosti, ale na temperamentu. Radgolla, Sibiřka a Mainka se do malých bytů naopak hodí. Taková bengálka je o dost drobnější kočka, ale temperamentem je jinde.
@Ja-rekk jako v pohodě, já se v kočkách nevyznám, jen prostě to asi není žádný drobek, tak je to pro mě jako si pořídit do bytu bernardýna.
A povahově může být divoká kočka i pes jakéhokoliv plemene, na to bych se zas úplně nespoléhala. Zas na druhou stranu velká kočka nebude tolik řádit, protože s takovou konstrukcí těla nebude tak mrštná.