Klidná kočka do bytu

25.8.21 16:09

Klidná kočka do bytu

Zdravím. Odjakživa jsem si chtěla pořídit kotě. Teď konecne k tomu mam podmínky. Jediný problém vidím v tom, že mám malý byt. 4× tydne by Kočka musela být zhruba 8 hodin sama doma (práce). Je mi tedy jasné, že bych si měla pořídit nějaké klidne plemeno, nic akčního. Nejsympatičtějsi mi jsou klasický ulicovy kočky.
Nemáte někdo zkušenost s klidnym plemenem kočky vhodným do menšího bytu?
Chtěla bych kotě. Je nutné si brát dovolenou, abych se mu mohla věnovat, a nebo zvládne samo?

Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15430
25.8.21 16:23

Za mě britskou kočku, nejlépe dvě koťátka, ta si spolu vyhrají :-). Britka je klidné povahy, mazlivá, do bytu ideální, kočce domácí podobná. Ideálně se domluvte s chovatelem a vezměte si kotě před víkendem, aby si mělo čas trochu zvyknout a nebylo hned samo doma, pokud máte možnost, vezměte si alespoň den volna. Osm hodin denně kočka sama doma vydrží, pokud bude mít jídlo, pití a čistý záchůdek :-). Koťátka jsou akční, starší kočky už většinu dne prospí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
25.8.21 16:33

Pouliční kočky jsou super. Ale pokud chceš nějakou klidnou, tak bych šla asi do útulku a vybrala si tam nějakou starší - u které už je jasné, že je opravdu klidná. Jinak jsou ty pouliční docela risk, docela často jsou hrozně divoké a malý byt jim nevyhovuje. Ty klidné od těch divokých nijak nepoznáš :D
Já mám doma ragdoly a musím říct, že až na občasné záchvaty, kdy jim švihne v bedně a chtějí si hrát, jsou to velmi klidné kočky.
Asi 6 let žily v bytě 2+1, po narození syna, jsem jim zavřela ložnici, takže měli ještě míň prostoru a byly úplně těžce v pohodě. Stačilo pořídit bytelné škrabadlo a nic neničí, neškrábou, jsou v klidu. Pak ještě britské kočky jsou klidné, docela soběstačné.
Ale dokud jsme měli jenom jednoho kocoura, tak byl problém. Celý den spal a když jsme přišli domů, tak si chtěl hrát a šikanoval nás i v noci. Tak jsme koupili druhého kocoura a je po problému.
U koček se náklady násobí leda na veterině. Co se týče žrádla, kupuju větší balení (po 6kg) a to se cenově stejně vyplatí víc než ty malé pro jednu kočku.
Jo a pokud chceš nějaké plemeno, tak kup z nějaké kvalitní chovatelské stanice papírovou. Protože docela často na bazarech prodávají „bez pp po rodičích s pp“ ale to znamená akorát to, že si třeba koupili kočku od chovatele s podmínkou kastrace, protože kočka není vhodná k chovu a pak jim ji na zahradě ojel nějaký kocour a bylo.
Pak dopadneš jak moji známí, co mají doma naprosto nezvladatelnou britku, která má s tím plemenem společný akorát vzhled. Jinak je to psychicky nevyrovnaný agresivní poděs (prodali jim ji v 8 týdnech - což je na kočku příliš brzy.) A navíc má pořád nějaké problémy, které musí řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.8.21 16:36

Pořiď si britské koťátko. Tyto kočičky jsou velmi klidné. Pokud nechceš koťátko s PP. Tak si pořiď koťátko z útulku.

Kočičky vydrží 8 hodin doma samotné.

Koťátko si vezmi až mu bude 12 týdnů. Dříve ne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
25.8.21 16:56

Pokud si z Prahy případně okolí a stačí ti obyč pouliční mourovatá kočka, tak u našich na zahradě zůstalo poslední koťátko (kočička) cca 3 měsíce. Kočka tam koťata dovedla, protože ji naši krmili a pak už se neukázala, taky je možné, že ji něco přejelo. Všechna koťata už se podařilo udat až na tu jednu kočičku. Taky jsem si jedno kotě vzala, máme ho normálně v bytě a zvyklo si rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.8.21 17:46

Briťáka máme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.8.21 18:04

Hlavně si neber do bytu pouliční kočku. Pokud budeš mít smůlu a chytíš temperament, tak budeš nešťastná, zvlášť když tam bude kočka sama. Jak už bylo doporučeno, vezmi si britku.

• Citovat
  • Upravit
25.8.21 18:32

A co Ragdoll?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.8.21 18:45

Britku, pokud chcete chlupatou, tak peršanku, radgolla nebo mainku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
25.8.21 18:52
@Kristyna.Cerna píše:
Zdravím. Odjakživa jsem si chtěla pořídit kotě. Teď konecne k tomu mam podmínky. Jediný problém vidím v tom, že mám malý byt. 4× tydne by Kočka musela být zhruba 8 hodin sama doma (práce). Je mi tedy jasné, že bych si měla pořídit nějaké klidne plemeno, nic akčního. Nejsympatičtějsi mi jsou klasický ulicovy kočky.
Chtěla bych kotě. Je nutné si brát dovolenou, abych se mu mohla věnovat, a nebo zvládne samo?Děkuji!

Chceš zvíře, živé zvíře. Do toho kotě. Je to mládě, bude si hrát a ne, nebude klidné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106669
25.8.21 19:01
@Kristyna.Cerna píše:
Chtěla bych kotě. Je nutné si brát dovolenou, abych se mu mohla věnovat, a nebo zvládne samo?Děkuji!

Urcite bych vyloucila ulicovou a vybrala si klidnejsi plemeno. Idealne za cas druhou, tim vykompenzujes tu samotu, kdyz jsi pryc.
Dovolenou bych si na prichod kotatka urcite vzala a hlavne poradne vybrala chovatele.
Ja mam sibirky a uplne bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
25.8.21 19:54

Máme britskou a perskou jsou klidné povahy, celý den prospí, když se vrátím domů spí na tom samém místě než jsem odešla.. Krom toho že vyprázdní misky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.21 20:20

@Jolynka díky, zatím ještě kočku neshanim. Zatím musim hoodne nastudovat, ale díky 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
25.8.21 20:47
@Kristyna.Cerna píše:
A co Ragdoll?

Máme doma ragdoll i britku a jde i o to, co od ní čekáš. Britka má ráda lidi, ale nepotřebuje kontakt, dojde za námi do pokoje, ale na vzdálenost metru, tam si lehne a je spokojená, že má společnost. Oproti tomu ragdoll potřebuje ten kontakt, podrbat, pomazlit mnohem víc než britka :D takže je časově náročnější, ale opravdu chodí jak pejsek všude, ráno číhá, kdo se otočí na posteli a je už vzhůru, že by mohl škrabkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.21 23:04

@Monique123 tak je to jasný, jsem pro Ragdoll 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat