Přeočkováni psa

3745
23.8.21 18:31

Preockovani psa

Ahoj,
Máme ročního psa. Loni se narodil, to jsme s ním šli na více různých očkování, odčervení a preockovani, poslední měl loni v červenci. To nám řekli, že máme přijít za rok. Není to náš první pes, tak vím, že u dospělého psa se chodí na očkování jednou ročně. Jenže v červenci nám to nevyšlo a šli jsme s ním až v srpnu. Veterinář řekl, že už má očkování propadle, tak mu dal vakcínu s tím, že musíme přijít zase za 3 týdny na preockovani - má s tímto někdo zkušenost??
U predesleho pejska nám jiná veterinarka říkala, že se sice chodí jednou za rok, ale že je tam několik měsíců přesah, tak že se nic neděje, když se neockuje přesně po roce, ale třeba o pár týdnů později, že ten pes pořád ty protilátky má, tak mě to teď překvapilo - stalo se to taky někomu? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
23.8.21 18:49

Jasne ze to vydrzi dyl. Preockovavat vickrat je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
23.8.21 18:52

Měsíc by podle mě neměl vadit :think: i když někde jsem četla, že jiné je to u starších psů, kteří mají za sebou již několik vakcinací a jiné u mladého psa, který ještě není tolikrát proočkován. My museli na víc dávek, když prodleva byla víc, než 3 měsíce. Jde tuším především o očkování proti parvoviroze, ta má nejkratší účinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.8.21 18:55
@Zlatývoči píše:
Měsíc by podle mě neměl vadit :think: i když někde jsem četla, že jiné je to u starších psů, kteří mají za sebou již několik vakcinací a jiné u mladého psa, který ještě není tolikrát proočkován. My museli na víc dávek, když prodleva byla víc, než 3 měsíce. Jde tuším především o očkování proti parvoviroze, ta má nejkratší účinnost.

Parvoviroza ohrozuje hlavne stenata, pak uz se stejne nedava/nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
23.8.21 19:04

Tak kecám, koukla jsem do očkováku a je to leptospiroza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
23.8.21 19:06

@Beckyttine5 na preočkovanie nejdete kvôli besnote, ale zrejme ste dali i očkovanie kvôli zápalom, a tam treba rok dodržať. Ak vám stačí iba očkovanie proti besnote, na preočkovanie nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
23.8.21 19:17
@ekira5 píše:
@Beckyttine5 na preočkovanie nejdete kvôli besnote, ale zrejme ste dali i očkovanie kvôli zápalom, a tam treba rok dodržať. Ak vám stačí iba očkovanie proti besnote, na preočkovanie nemusíte.

Děkuji, a ty zápaly nejsou povinné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32196
23.8.21 19:26

@Beckyttine5 povinná je jen vzteklina…a já jí nechávám píchat psovi na 3 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13058
23.8.21 19:31

Jednou jsme prosvihli vzteklinu, tam nam bylo receno, ze to nevadi. Jo a jeden rok byl pes nemocnej, ockovanej byl o dva mesice pozdeji, vet o preockovani nic nerikal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.8.21 19:58

Tak v ockovaku je nazev ockovaci latky a k te existuje nejaky pribalovy letak, kde by to vsechno melo byt uvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
23.8.21 20:16

Kvuli zanetu ledvin u feny jsme preockovavali vzteklinu o 4 tydny pozdeji a nebyl to problem. K zadnemu nasobnemu preockovani nedoslo. Jestli z vas jen veterinar netaha prachy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
23.8.21 20:42

My jsme jednou přetáhli termín a taky jsme byli na přeočkování. Možná taky záleží na výrobci vakcíny. Věřila bych vetovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.8.21 21:44

Starší psi mají většinou protilátek dostatek za léta očkování. U mladého psa bych se bála, že nebude míst dost protilátek. Moje veterinářka se drží názoru, že zpoždění do jednoho měsíce nevadí. Delší prodlení řeší buď kontrolou protilátek a nebo rovnou očkuje od začátku, podle dohody s majitelem.

Osobně jsem to neřešila, očkujeme všechny psy najednou a na to mám já i manžel v mobilu upomínku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
23.8.21 22:21
@Beckyttine5 píše:
Děkuji, a ty zápaly nejsou povinné?

Nie, iba besnota je povinná. Keď bol náš pes šteňa, mladý, dávali sme i proti zápalom a zabúdali na termín :oops: tak sme chodili na dva krát, prvý krát besnota + kombinovaná proti zápalom, druhý preočkovanie proti zápalom. Začali sme dávať len besnotu a už chodíme len raz a to niekedy i 2-3 mesiace po termíne a všetko je v poriadku. Nám tá kombinovaná prišla i zbytočná, máme československého vlčiaka a on nezvykne trpieť chorobami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
23.8.21 23:12
@ekira5 píše:
Nie, iba besnota je povinná. Keď bol náš pes šteňa, mladý, dávali sme i proti zápalom a zabúdali na termín :oops: tak sme chodili na dva krát, prvý krát besnota + kombinovaná proti zápalom, druhý preočkovanie proti zápalom. Začali sme dávať len besnotu a už chodíme len raz a to niekedy i 2-3 mesiace po termíne a všetko je v poriadku. Nám tá kombinovaná prišla i zbytočná, máme československého vlčiaka a on nezvykne trpieť chorobami.

Děkuji za objasnění, podívám se do ockovaciho průkazu, co přesně tedy máme..
Nás poslední pejsek měl rakovinu a kvůli chemoterapii se mu to očkování posunulo snad o půl roku a vůbec ho pak nepreockovavali, tak mě to teď kvůli měsíce dost překvapilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný