Klik nebo Rixo

Anonymní
26.9.21 13:12

Klik nebo Rixo

Co je lepší na uzavření povinného ručení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
26.9.21 14:13

Jakože od každé z nich vyjde úplně jiná smlouva za úplně jiné ceny? Není jednodušší si nechat něco spočítat a zařídit se podle toho? Stejně ta smlouva bude s pojišťovnou za vcelku „normálních“ podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
26.9.21 16:05

Klik a Rixo jsou zprostředkovatelé, ne pojišťovny. S nimi se smlouva neuzavírá. Jim pošleš požadavek, oni vrátí nabídky a z nich si můžeš vybrat lepší. Další jednání pak už je jen s vybranou pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.21 16:43

Liší se v podstatě pár korunami za stejnou nabídku. Vždy jsem uzavírala na pobočce u České pojišťovny. Ale už mě nebavilo neustálé navyšování. Ze zvědavosti jsem zkusila srovnávač a byla překvapená cenou…o víc než půlku levnější. Jen z toho mám trochu strach. Poslali nabídku a teď volají, vždy to posunu, jelikož jsem se ještě nerozhodla…po neděli má pán volat, nabídka je dostačující, jen nevím, jestli to není nějaký podvod, chyták…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.21 17:01

Hlavně proč mají různé ceny za stejný produkt, proč pořád volají…

• Citovat
  • Upravit
2351
26.9.21 17:32

Jednotliví zprostředkovatelé mají zřejmě různé rabaty od pojišťoven i různé vlastní marže. To je pro nás, jako zákazníky, výhodné. Osobně jsem rád, když mi někdy zavolá zprostředkovatel s předstihem, protože mám čas na vyjednávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.21 17:53

Jj, a s čím konkrétně máte zkušenost? Pokud tedy u některého nepracujete? :lol:
Není problém, když se to sjedná takto, tak potom smlouvu vypovědět? Proč je to přes to levnější, než přímo u pojišťovny? Vrtá mi to hlavou, nerada bych pak řešila nějaké problémy…na pojišťovně mi řekli, že případné problémy se řeší tam, kde to bylo uzavřeno…

• Citovat
  • Upravit
2351
26.9.21 18:30

Pro zprostředkovatele nepracuju, jsem obyčejný zákazník se dvěma autama. Zprostředkovatele používám už mnoho let k naprosté spokojenosti. Na značce nezáleží. Všichni pracují stejně. Není mi jasné, co ti řekli na pojišťovně, protože pojistná smlouva se sjednává s pojišťovnou, ne se zprostředkovatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.21 19:21

Paní z pobočky, kde jsem si telefonicky zjišťovala cenu mi řekla, že se se mnou v případě problémů nebudou chtít nikde bavit, když to uzavřu přes srovnávač.,…
Těch srovnavaců je moc, ještě i nějaké top-pojisteni… vím já, který je bez problémů? Ráda si nechám poradit…se kterým máte zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
11559
26.9.21 19:36

Srovnavač to srovnává hl. mezi různými pojišťovnami. Různé srovnávače nebudou mít výrazně odlišné výsledky, pokud po nich budu chtít to samé. Není možné, že smlouva za „stejných podmínek“ bude u srovnavače A a pojišťovny AA cenově výrazně odlišná od smlouvy od srovnáváče B a pojišťovny AA. Levnější to může být pouze pokud bych stejné podmínky chtěl přímo od pojišťovny. Jde o obchodní slevu, která může dosáhnout třeba až 30%. Ale čím větší slevu ten zprostředkovatel dá, o to bude mít menší provizi. Ale ty srovnavače nebudou od pojišťoven dostávat extrémně odlišné podmínky. Jak už bylo psáno, smlouva bude uzavřena s pojišťovnou, nejčastěji půjde o elektronickou verzi. Případná výpověď bude fungovat zcela totožně bez rozdílu na způsob uzavření.
Ale rozdíl bude, pokud klient bude potřebovat s něčím pomoci.
A proč pak volají lidé z toho porovnávače? No protože je tu šance, že klient uzavře ještě něco dalšího :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.21 20:11

Právě že stejné podmínky má přímo pojišťovna dražší…
Je zajímavé, že všechny srovnávače jako nejlevnější hodnotí pojišťovnu Uniqa Axa

• Citovat
  • Upravit
11559
26.9.21 20:18
@Ivan PPZ píše:… Levnější to může být pouze pokud bych stejné podmínky chtěl přímo od pojišťovny. Jde o obchodní slevu, která může dosáhnout třeba až 30%. Ale čím větší slevu ten zprostředkovatel dá, o to bude mít menší provizi. …

Myšleno- levnější od srovnávače to bude v případě, že stejné podmínky chci i přímo od pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.9.21 20:22
@Anonymní píše:…
Je zajímavé, že všechny srovnávače jako nejlevnější hodnotí pojišťovnu Uniqa Axa

Je možné, že AXA/Uniqa mají aktuálně nastaveno agresivnější získávání klientů. Ale ta výhodnost velmi pravděpodobně nebude všude. Mladý/ starý řidič, velké / malé místo, výrobce vozidla, limity… Cenou pojištění některé ústavy nepřímo „odmítají“ konkrétní skupiny potenciálních klientů. Někdo moc nechce lidi pod 26 let s BMW? Pojištění bude stát klidně o 50% víc, než jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.21 20:33

Prosím, mohli byste mi tedy poradit, klidně i sz, přes co to mám uzavřít? Nebo tedy spíše… který srovnávač není no name, který má kladné recenze, Doporučte, prosím…
Toho Kliku se trochu bojím, i když pán byl věrohodný…ale recenze nejsou nic moc…

• Citovat
  • Upravit
2351
26.9.21 22:08

Neřeš pořád jen Klik. Nech si poslat nabídku od všech možných zprostředkovatelů a pojišťoven a pak uzavři nejvýhodnější. Pojistné podmínky si můžeš stáhnout před zaplacením. Neexistuje žádné riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat