Rozpočet a příjmy 2021
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A jaké VŠ máte? Já po výšce hledala práci s tím, že budu ráda za 20 čistého, mam technickou VŠ. To se mi splnilo, od té doby nároky ale stouply. Kazdopadne u te práce se dá dělat i druhá, takže mám 1,5 úvazku a platove už jsem někde jinde. Stejne tak partner, stejně vzdělání. Vase příjmy by mi popravde nestacily, své práce si vážím víc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame aktualne stejny prijem s dvema detmi a rekonstruujeme barak
Ja jsem ale na RD, takže dost sesup no, ale zijeme myslím normalne, i zvladame šetřit.
Jinak te chapu, ja mam VS a partner pracujici rukama vydelaval podstatne vice. Jenze právě, nejsme Praha ani Brno, takze i pozice narocne na odbornost, praxi a znalost jazyku dosahuji sotva průměrného platu. Je to blby, člověk ma obcas chut hodit to za hlavu a jit za kasu, na druhou stranu je to prace v kanclu, muzu ji delat odkudkoliv a kdykoliv, zadna buzerace od nikoho… to si clovek musi vybrat, na kase zase HO nedostaneš.
A průměrného platu tu většina lidi rozhodne nedosahuje.
- Citovat
- Upravit
Vzdělání technické 2r praxe, soukromá firma (menší město)
Partner také, ale práce ve státním - tabulkový plat, časem dle let snad poroste.
Krátkodobou brigádu navíc možná zvládnu, ale 1,5 úvazku ne, musíme oba pomáhat hodně rodině - víkendy mimo.
- Citovat
- Upravit
Me osobne to prijde malo, to bych videla jakonprijem jednoho s technickou VS, ale je tedy fskt, ze ta praxe by uz skoro mela za tvym cislem nulu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vzdělání technické 2r praxe, soukromá firma (menší město)
Partner také, ale práce ve státním - tabulkový plat, časem dle let snad poroste.Krátkodobou brigádu navíc možná zvládnu, ale 1,5 úvazku ne, musíme oba pomáhat hodně rodině - víkendy mimo.
Tak to bych hledala urcite něco lepšího, případně zadala o zvednutí platu. Otázka je, jak vám to tam vyhovuje jinak, pokud chodíte domu s čistou hlavou a víkendy máte volné, tak je to zase fajn. Já mám sice 1,5 úvazku, ale pracuji cca 8 hodin denně. Na druhou stranu jsou dny nebo víkendy, kdy třeba dělám hodin 15, i několik dní za sebou, takže ono to ten plat vykompenzuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže je to fakt málo co ![]()
Já si to taky myslela, partner, že je to normální, že se máme dobře a že nemám být marnivá.
No já jsem skromná, ale je fakt že mít jiné příjmy, tak si třeba můžeme dovolit i nějaké lepší bydlení, nebo něco hezkého pro radost, romantický víkend… To teď není, protože šetříme, abychom alespoň něco měli.
- Citovat
- Upravit
Je to málo. Určitě bych se poohlídla jinde. To není marnivost, však to nemusíš utratit, ale mít nějaký polštář umí slušně zachránit zadek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve státním s tabulkovým platem moc hnout nejde, ale ty hledej dál, rozhlídnout a sondovat terén můžeš, to tě k ničemu nezavazuje.
Obecně o pracovníky s technickou školou zájem je, ale samozřejmě záleží na konkrétním oboru a taky schopnostech dotyčného, škola není všechno.
Nebo změnit lokalitu, pokud jste jen dva a v nájmu, nic vás v místě nedrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží odkud jste, my jsme krajské město (ne Praha) a příjmy máme tak 50 tisíc, ale je to jeden plat plus rodicak, VŠ nikdo nemáme. Normálně bysme měli víc, kdybych nebyla doma s dětma. Záleží i na oboru kde děláte no, někde ta práce není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je úplně jedno, kolik kdo bere, hlavní je, abyste s rozpočtem nebyli v deficitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jsme malé město, lidi se tady dost znají. Práci jsem dostala jen díky tomu, že jsem byla na brigádě hodně pečlivá a pracovitá…jinak jsem se setkala s názory holka po škole, ta půjde hned na mateřskou. ![]()
Můžu ještě za prací dojíždět, to má kamarádka, dostala jen na práci na živnostenský list a nejistý pravidelný příjem.
- Citovat
- Upravit
Před 15 lety by to bylo ok ale s ohledem na ceny bydlení nájmů a rostoucí inflace je to bohužel málo… unosné by to bylo kdyby jste měli vyřešené vlastní bydlení s minimálními náklady bez půjček
- Citovat
- Upravit
Je to velmi citlivé téma, ale přátel se na to zeptat na rovinu nemohu.

Jak to máte s rozpočtem? Kolik je běžný rozpočet rodiny?
Nějak mi přijde, jestli jsem nezaspala dobu nebo nevím…máme stále stejné příjmy. Jsme zatím 2, oba VŠ vzdělání a součet našich příjmů je cca 45tisíc/měsíčně. Je to málo, průměr, nebo hodně? Žijeme si myslím normálně, šetříme, neutrácíme za zbytečnosti, bydlení hledáme - zatím jsme v nájmu.
Když vidím lákadla na platy prodavaček/dělníků, tak jsou opravdu mnohem vyšší než naše, navíc všude řikají, jak přidávají na platech.
Chtěla bych to vědět hlavně s ohledem na to, kdybych si hledala novou práci. Jestli mi stále mohou nabízet pod 20 tisíc a tvářit se, že je to od nich férová nabídka, nebo se za posledí 2 roky něco změnilo? Dle inzerátů na mou pozici je plat cca 32-50tisíc, jenže je to v Praze (my jsme na menším městě) a nemám tolik let praxe.
Prosím zachovat anonym, klidně i u ostatních komentářů.