Klíště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2323
4.8.17 21:00

Holka jak te chápu, ja byla 14 dni zpet v lese a kdyz jsem byla uz u auta tak me simralo něco na břiše, zvednu triko a ono klíště! Takovej tanec jsi ještě neviděla! Ječela jsem na mámu která tam byla semnou (ja 29let!) at to jde ze me okamžitě sundat! Naštěstí při tom tanci a řvaní fuj fuj fuj jsem zjistila ze ještě není zakousle a jen leze tak ho ze me sebrala. Ja bych nebyla schopna ho vyndat ze sebe ani omylem. Ale psům je vyndavam v jednom kuse, ale holýma rukama na to nesahnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
4.8.17 21:07

:mrgreen: to mi pripomina posledni prochazku lesem, trvala asi 5 minut :oops: nalet jakychsi luder :pocitac: pes plnej, sundat to neslo, ja taky poseta, fobie, hysterak, nikdo doma :zed: :zed: letela jsem dom, 50 minut koupala psa, vsude v kozuchu ty mrchy, neco jak kliste, utopit to neslo, chytnout to neslo, kridla to ztratilo.. jsem to musela rozsudlat mezi prstama :pocitac: :pocitac: klos jeleni, taky pije krev :zed: to jsem vubec neznala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
4.8.17 21:14

Jejda vy naděláte s klíšťatama :-)
já si dneska jedno našla pod kolenem, znuděně vzala propriety (vždy po ruce na svém místě v koupelně), vytáhla a bylo. operace na 3O sekund.
některé výživné dny tahám večer 4-5 klíšťat (z vícero členů rodiny).
kolik jsem jich vytáhla letos, už ani netuším.

ovšem tazatelku chápu, ve vlasech je to na pytel… hlavně to dobře vydezinfikuj.

klukovi jsem letos taky jedno našla ve vlasech a měl ho tam asi víc dní… achjo, to jsem byla naštvaná.
zakládáme si na pečlivém prohlížení a taháme ty potvory dokud jsou maličké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
4.8.17 21:15

Já tyhle potvory opravdu nesnáším, ale tohle léto jich měl pes hodně, takže jsem byla nějaká imunní. Oni po něm hodně lezou, to při procházce normálně chytám a sundávám, když to nemusím držet moc dlouho, tak to zvládám. A dokonce jsem se i těšila, když nějaké chyt, jak mu ho pěkně vyndám - mám pak radost a topím je v savu. :cert:
Teď si vzpomínám, že když jsme přišli z toho lesa, tak jsem z přítele (nebo psa? už nevím) sundávala dva kloše (taky hnus) a v posteli jsme pak měli nějaký dva brouky, to jsem taky chytala hyterák, ale byly neškodný.
Teď mi asi nejvíc vadí, jak jsem to pevně chytla mezi prsty (v domění, že to je nějaký strup) a tahala (v vše to vmáčkla dovnitř), fuj. :poblion: A hlavně, že mě to furt saje! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
4.8.17 21:18

@Barbucha3 Urcite na to nelej olej nebo podobne nesmysly. Tim se zacne dusit a vrhne do tebe obsah strev, coz je zdroj nakazy. Proste capnout a vytahnout. Kdyz se urve, nevadi, zakapat jodem!! Cim vic se s nim bude manipulovat, tim vetsi sance nakazy. Chce to rychle ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
4.8.17 21:19
@Halamka píše:
@Barbucha3 Urcite na to nelej olej nebo podobne nesmysly. Tim se zacne dusit a vrhne do tebe obsah strev, coz je zdroj nakazy. Proste capnout a vytahnout. Kdyz se urve, nevadi, zakapat jodem!! Cim vic se s nim bude manipulovat, tim vetsi sance nakazy. Chce to rychle ven.

To už je jedno, jsem to tam vmáčkla sama. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
4.8.17 21:21
@Barbucha3 píše:
Já tyhle potvory opravdu nesnáším, ale tohle léto jich měl pes hodně, takže jsem byla nějaká imunní. Oni po něm hodně lezou, to při procházce normálně chytám a sundávám, když to nemusím držet moc dlouho, tak to zvládám. A dokonce jsem se i těšila, když nějaké chyt, jak mu ho pěkně vyndám - mám pak radost a topím je v savu. :cert:
Teď si vzpomínám, že když jsme přišli z toho lesa, tak jsem z přítele (nebo psa? už nevím) sundávala dva kloše (taky hnus) a v posteli jsme pak měli nějaký dva brouky, to jsem taky chytala hyterák, ale byly neškodný.
Teď mi asi nejvíc vadí, jak jsem to pevně chytla mezi prsty (v domění, že to je nějaký strup) a tahala (v vše to vmáčkla dovnitř), fuj. :poblion: A hlavně, že mě to furt saje! :pocitac:

Za chvilu uz budes mit pokoj :hug: jako zacatky se psem byly divoke :oops: kdyz to nem lezlo kliste, vzala jsem klesticky a sundala :oops: :mrgreen: ted uz rukou, ale fuj rychle pryc :mrgreen: tech klosu mel plny kozich, na kazdym kousku, pres 50 urcite 8o na vyvrat.. s tim tahanim, me by kliste nenapadlo :oops: tahala bych jak o dusu :zed: to je tezko no :? Nedavno jsme premysleli, cim je kliste uzitecne :nevim: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
4.8.17 21:31
@misi11 píše:
Za chvilu uz budes mit pokoj :hug: jako zacatky se psem byly divoke :oops: kdyz to nem lezlo kliste, vzala jsem klesticky a sundala :oops: :mrgreen: ted uz rukou, ale fuj rychle pryc :mrgreen: tech klosu mel plny kozich, na kazdym kousku, pres 50 urcite 8o na vyvrat.. s tim tahanim, me by kliste nenapadlo :oops: tahala bych jak o dusu :zed: to je tezko no :? Nedavno jsme premysleli, cim je kliste uzitecne :nevim: :pocitac:

Ničím! vymýtit! :lol:
Tak už je venku, přítel se k tomu postavil jako pravý rytíř! :mrgreen: Ale málem to nešlo, nakonec zůstala naštěstí jen noha. :pankac: A teď budu doufat, že z toho nebudu mít nějakou nemoc. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
4.8.17 21:38
@Barbucha3 píše:
Ničím! vymýtit! :lol:
Tak už je venku, přítel se k tomu postavil jako pravý rytíř! :mrgreen: Ale málem to nešlo, nakonec zůstala naštěstí jen noha. :pankac: A teď budu doufat, že z toho nebudu mít nějakou nemoc. :cert:

No super!! :hug: ted uz to bude ok :palec: a preju at je to bez nasledku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
11.4.18 08:14

Ahoj, mám 18 m prcka a v pondělí jsem nasla prisate kliste malinke na ruce mohl ho mit max 2 hod.nez jsem na to přišla..očkovány není nic tam nemá žádný flicek nevím jestli plášti a jít k doktorce nebo nechat být pokud se mu tam něco udělá tak bych šla určitě díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
11.4.18 19:58

@lucius166

není moc co radit :nevim: poznač si do kalendáře, kde to klíště bylo a který den. Kdyby se udělal flek, tak u doktorky nebudeš lovit z paměti, ale budeš vědět přesně.

Teď jít k doktorce nemá smysl, kdyby tam chodili lidi po každém klíštěti, tak praskne čekárna ve švech :mrgreen:

moje děti měly obě první klíšťata kolem půl roku věku, za sezónu netuším kolik jich vytáhneme, ale bude to kolem 30 klíšťat za rok z jednoho člobrdy :nevim: vloni jsem flákala už i to zapisování do kalendáře, protože to prostě bylo tolik, že to ztratilo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41790
24.6.21 13:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
19.4.22 13:53

Není to náhodou nepovolená reklama?

• načítám...