Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
vcera jsem si po vylete nasla kliste, mohlo byt prisate tak 5 hodin, hned jsem ho vytahla a misto si vydesinfikovala, jsem ockovana na encefalitidu. Myslite, ze se o tom mam zminovat dr. pri pristi kontrole nebo je to zbytecne pokud se misto nebude nejak „menit“ a reagovat? Jsem na konci 11 tt, neco jsem nasla tady, ale radsi se ptam konkretne, dekuji!
Pokud se misto normalne zhoji, tak neni duvod se znepokojovat.
No, já bych si asi pro klid duše zašla na krev. Ale borélie se projeví tuším až po 6 týdnech nebo tak nějak…Když tak brnkni doktorce… Věřím, že to bude ok, ale vím za sebe, že bych byla klidnější, když bych věděla, že krev je v pořádku.
Ahojky, já jsem měla dvě klíšťata v těhotenství a doktorka mi řekla, že pokud to nějak neotéká nebo nečervená výrazně, tak to nemám řešit
Tak přeju ať je vše v pořádku ![]()
nikdy na mě kl획ata nechodí ale v těhotenství furt
normálně se to hnedka zahojilo a neřešila jsem to ![]()
Měla jsem klíště taky v 11. týdnu, zmínila se o tom doktorovi a ten říkal, že pokud místo nebylo červený, nebyl otok, nemám se znepokojovat. ![]()
Ahoj,
nemá cenu zatím panikařit
, jen sleduj to místo, kde jsi klíště měla, pokud se ti udělá flek a bude se zvětšovat, tak to řekni na gyndě,odeberou ti krev, mě se ptali, jestli je to aspoň 4 týdny, dřív se to prý nepozná. Bohužel jsem Boreliozu měla
, ale jak mě ubezpečila paní doktorka na gyndě i na infekčním, kam jsem byla odeslaná , tak to na prcka nemá vliv, dostala jsem na 3.týdny antibiotika, které můžou i těhotné a kojící maminy a teď čekám na výsledky po přeléčení, cítím se dobře a malej asi taky, protože cítím pohyby. Jsem 19+1.Neboj, všechno dobře dopadne
Hlavně žádný stres…hodně štěstí…
Dobrý den, mám takový problém. Hlídame psa a je jak magnet na klíšťata. Ráno jsem se probudila a měla jsem na zádech klíště velikosti lentilky. Což mě i přitele strašně vyděsilo a nakonec jsme zjistili, že klíště bylo napité a mrtvé, jen bylo na mě přilepené asi jsem ho přilehla. Ale i tak mám strach jestli to klíště bylo přisaté na mě nebo na psovi. Od té doby po každém venčení psa prohlížím a vždy nějaké kliště najdu. Bojím se jen, že klíště nenajdu a zakousne se do mě.. Jsem v 23tt. Prosím poraďte jsou nějaké přípravky proti klišťatům které můžou i těhotné??
No nevím, myslím, že jako těhotná nic moc nemůžeš, nebo aspoň já bych se bála, takže jenom pořád prohlížet jak psa tak sebe. A pes má nějaký antiparazitární přípravek?
Pes zatím nemá nic, ale koupí se mu obojek..Ale i tak to je k ničemu, skoro všechny přípravky pro psy působí tak, že na psa to klíště stejně vleze, dokonce se i zakousne alae nevyblije se takze nehrozi ze se pes nakazi. Ale co ja? jak mam chranit sebe?
No pes už dávno něco měl mít. I když je po ránu ještě zima, klíšťata už jsou, valila bych do obchodu obojek koupit, protože trvá pár dní, než začne působit. Ano můžou být na něm pak taky klíšťata ale rozhodně ne tolik jak když přípravek nemá. Sebe opravdu musíš jenom kontrolovat, klíště musí být přisáté několik hodin abych nakazilo člověka. Máme taky psa, jsem těhotná, máme malé dítě, takže večer je holt prohlídka:-)).
Posílám odkaz na chmu na aktivitu klíšťat:
http://www.chmu.cz/portal/dt?…
Můj pes to není, at to koupí majitel. Nebudu pak z nich pačit peníze. protože vím že oni mu to nepořídí a ještě mě řeknou že to bylo zbytečné…znám je, docela na psa kašlou tak jsem si ho vzala protoze se na to nemuzu divat..ale tohle je moc..neminim byt nemocna a nakazit jeste mimco.. pritom dneska prisla mamka od pritele(majitelka psa) a uz se me ptala jestli si ho nechci nechat..coz me dostalo uplne..
Hm tak v tomhle opravdu neporadím, já jsem myslela, že to tvůj pes.