Zpráva z porodnice

113
5.7.11 16:20

Správa z porodnice..

Holky ja Vás tady pořád otravuji co?ale nedá mi to a potřebuji poradit.Pořád se na tu moji spravu koukam a nevim jěstli je to dobrý nález a nebo to už něco znamená.

Obj:děloha normoton,.ovoidní,1 plod,poloha podelna hlavičkou, post.1,fundus 4 prsty pod mečik, DKK bez varixu a otoků

Vag. :pochva prostorná, čipek na falandu, sakrálně,polotuhy,hrdlo uzavřeno, hlavička nad v chodem.
Vag blan zachov.,nekrváci

CS:2
UZ abdom. :1 plod,ASPplus, placenta na zadní stěně,zasahuje do DS,ale mimo VB množství PV normě
poloha podelná hlavičkou, postavení 1

CTG antep. : fisiol.

tak to je asi vše..ja myslím, že je asi vše v pořádku ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
5.7.11 16:22
Evča29 píše:
Holky ja Vás tady pořád otravuji co?ale nedá mi to a potřebuji poradit.Pořád se na tu moji spravu koukam a nevim jěstli je to dobrý nález a nebo to už něco znamená.

Obj:děloha normoton,.ovoidní,1 plod,poloha podelna hlavičkou, post.1,fundus 4 prsty pod mečik, DKK bez varixu a otoků

Vag. :pochva prostorná, čipek na falandu, sakrálně,polotuhy,hrdlo uzavřeno, hlavička nad v chodem.
Vag blan zachov.,nekrváci

CS:2
UZ abdom. :1 plod,ASPplus, placenta na zadní stěně,zasahuje do DS,ale mimo VB množství PV normě
poloha podelná hlavičkou, postavení 1

CTG antep. : fisiol.

tak to je asi vše..ja myslím, že je asi vše v pořádku ne? :wink:

Všechno je supeeer!!!! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
5.7.11 16:26

vše je v naprostém pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
5.7.11 16:34

:-)

děkuji Vám holky moc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
5.7.11 17:23

Vše máš O.K. Jen tě nechápu, že se nezeptáš přímo na kontrole, zda je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
5.7.11 18:18

zprava se Z :roll: ,jinak vsechno v poradku! :pankac:

Příspěvek upraven 06.07.11 v 07:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
6.7.11 02:52
jitina píše:
zprava ze Z :roll: ,jinak vsechno v poradku! :pankac:

Zprava Se Z :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
6.7.11 07:24
Lindusa píše:
jitina píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ,no jasne s kym cim :oops: -ostuda jsem :lol: ,pro me bylo dulezity napsat to Z a nad tim se uz jsem nepremyslela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ,ale tak jsem se po ranu aspon dobre zasmala :mrgreen:
Lindusa píše:
jitina píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.7.11 09:43

Zasmálo se nás víc. Jsem si od včera říkala, jestli to přijdeš opravit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
arcanobacterium
6.7.11 18:20

Evčo: podbrobně to znamená, že nemáš kontrakce (děloha normotonická), je tam 1 mimi :)), poloha hlavičkou je jasná, postavení 1.=zádíčka miminka na tvojí levé straně (to je pro lékaře a porodní báby, aby mohli hodnotit poté u porodu otáčení miminka), fundus dělohy 4 prsty pod mečíkem=vrchol dělohy 4 prsty pod spodkem hrudní kosti, dolní končetiny bez křečáků. Vaginální (poševní nález)-část dělohy sahající do pochvy (hrdlo/ čípek) délky 1 článku prstu, umístěn vzadu, uzavřen, hlavička nad vhcodem pánevním (jedná se o kostěné struktury, kterými hodnotíme vstupování hlavičky do pánve i při porodu), vak blan zachován=neodtéká plodová voda. CS 2 je číselné označení pro poševní nález.
Ultrazvuk: AS=akce srdeční, placentu máš vzadu a zasahuje trošku do dolní části dělohy, ale ne moc, plodové vody máš normálně. CTG je kardiotokografické vyšetření (sledování ozev plodu a děložní činnosti=pásy) a to máš fyziologické. Dobré je se vždy lékaře zeptat, zda je vše v pořádku. Já svojím maminkám vždy vše vysvětlím. Přeji krásný zbytek těhotenství. :lol:
MUDr. Barbora Müller
Gynekologicko-porodnické oddělení, Nemocnice Ostrov

• Citovat
  • Upravit
113
7.7.11 08:35

:-)

Jéééééé děkuji moc krát za tuhlke supr odpovět.Tohle sem potřebovala vědet.:-)Tak jste mně moc potešila.Já se mudr pořád ptám jěstli je vše v pohodě a ona odpoví, že vždycky jo.Jako je divný, že na vyšetřeni kontrakce nebili.Protože ja to už delši dobu pocituji.Sou síce nepravidělne ,ale pocituji to.Podle toho jak jste mi psala sem osoudila,že jste mudr,což je supr :palec: Já se jenom chci zeptat.Miminko má podle posledných vyšetřeni přibližná hmotnost 2700g.Myslíte, že by to mimčo mohlo jěšte o něco dost přibrat?Mně přide, že je to miminko moc malinkate na to, že jsem už skoro 36 týdnu.I sestra mi řikala, že je mimčo o dva týdni malé.Tak si pořád řikam,jakou porodni váhu bude mit pri narození.Jinak děkuji předem za odpovět. :wink:

A těhulkovani si opravdu užívam,ale už bych ráda porodila, tak moc se těšim na zlatička. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
7.7.11 09:15

Evčo klidně mi tykej :lol: (nejsem tak stará=29 a jsem taky těhu :palec: )

Před porodem bývají už od cca 32 týdne občasné kontrakce=poslíčky. Někdy můžou být silnějsí, někdy jenom slabé tvrdnutí dělohy, ale nemusí se to poznat při vyšetření v poradně pro těhotné. Jinak předpokládaná hmotnost miminka v termínu porodu je velice individuelní. Závisí na konstituci maminky a tatínka, a na dalších mnoha faktorech. Donošené miminko by mělo vážit alespoň 2500g. Jinak je průměrná porodní hmotnost cca 3500g. Namusíš se bát, že je mimi malé, ono trošku poroste do porodu. Nejlepší výpočet (ale zase orientační) je podle ultrazvuku kolem 30-32 týdne, kdy se většinou předpokládaná hmotnost do porodu zdvojnásobí. Já jsme nyní ve 31 týdnu a před cca 10-ti dny jsme měli 1240g, takže čekám, že budeme mít kolem 3000g v době porodu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.7.11 09:29

Ahoj tak jěšte jednou Tě moc zdravím. :-) jééééjda tak to seš teda moc mladá :-)A to už seš mudr?tak to Ti závidím.Já sem zdr.sestra dělala sem na interní před nástupem na MD.Mám doma totiž jěšte 3 letou cácorku..A dáva mi moc zabrat.:-)Jinak gratluji k miminku.:-)tak, že také si tet užívaš těhotěnstvy.A je to tvy první?Já si pamatuji,že když sem bila ve 30 týdni tak malej vážil,také tak nějak mněl 1270g.No tak doufam, že moc velkej nebude pri narození.Moje dcérka mněla 3350g a 50 cm,jako bila dost velká vypadá na měsíčni díte.Tak bych si moc přála aby mimčo bilo malinkaty aby fakt vypadalo na novorozeně :-)A kdy máš termin porodu?A co to bude? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
7.7.11 11:05

Já čekám první mimi. To víš, vystudovat, udělat alespoň nějakou praxi do atestace a potom bydlení a tak dále. Čekáme kluka :-D , ale bylo nám to jedno. Už se hrozně těšíme. Mně strašila moje mamča, že u nás v rodině jsou jenom děti nad 4kg, ale u manřela je to zase všechno pod 3kg. Tak snad budeme mít něco mezi. Termín máme 13.9., já mám narozky 17.9., tak si ho hezky zabalím jako dárek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.7.11 12:06

Bila sem s dcérkou venku a také se psem..No fuuuuj je tam,ale dusno.Tak píšu až tet.:-)Prvorodička.Tak asi tušíš co Tě čeká když jseš dokrotka.:-) Ale kdyby ne ,tak klidně se zeptej.:-)Ale určo víš, že každej porod je jinej a každa rodička to jinak přežíva.Někdo má bolesti a některá skoro vůbec.:-)Já už vím do čeho du,tak tet raději si nechám píchnout epidural.Těžce znášim bolest,tak trpět nechci když nemusím.:-)To Ti upřimně závidím, že si zvládla výšku.Také sem chtěla byt mudr,ale nevím jěstli bych na to mněla.Přemyšlim, že když se mi narodi malej,tak půjdu na VOZŠ.Ale nevím jěstli to zvládnu dvě deti domácnost a škola.No uvidíme.Jinak mi také čekáme klůčinu.A také se moc těšime.Nejvíc asi ja.Už se mi o malej i dokonce zdá,že je už na světe.:-)Někdy mi už stoho pěkně hrabe..Někdy mám i pomyšlení, že si ten porod i vyvolám,ale jako doktorka jistě víš, že je to pěkná blbost to udělat.a vím to i já.. :zed: No co nám zbýva jenom to nějak vydržet..Tak Ty máš termín měsic po mně a pár dni.Moje dcérka se narodila 29.9 :-) No snát nebudeš přenášet a snát se Ti malej narodi v termínu.A kdyby ne,tak budeš mit drobka na svy nározky jako dárek..:-)Já si také myslím,že svýho uzlička moc velkýho nebudeš mít.Myslím,že budeš stejne na tom skoro jak já…Upřimně jsem zvědavá..Každopádně dej vědet co a jak..:-)A odkut seš když se můžu zeptat?A co jméno už máte?a také vše už pro mimi nachystano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí