Klíšťová encefalitida

Napsat příspěvek
Velikost písma:
346
28.5.13 18:50

@ivodička Náš malý měl teď taky klíště. 19.5. Když jsem teď byla se starší dcerou u doktorky tak jsem se o tom klíštěti bavili. Říkala, že jen velmi málo chytí malé dítě klíšťovku nebo když tak se s ní většinou zvládne poprat samo…ale příznaky jsou prý jako u chřipky, ale bez kašle a rýmy. Mě teda taky bylo řečeno, že takhle brzo se stejně nic nepozná :nevim: Ale neplašila bych, klidně to může být i nějaká viroza…řekla bych, že jí je teď plno. Nás doma teď skolila všechny…taky teploty a zvracení…tak uvidíš. Ale držím palce ať to nic není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
28.5.13 18:58

Zkus jestli dá bradu na prsa případně na kolena (u encefalitidy nejde), taky by ji u encky mela bolet hlava. Pokud ji vyrazneji boli hlava, neda bradu na prsa, nebo je na ni neco jineho neobvykleho, klidne bych na pohotovost jela. Jinak samozrejme milion duvodu k horecce, sama to znas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
28.5.13 19:10

Tu hlavu na prsa jsem už zkoušela :) Zatím to vypadá dobře. Vím, že se z toho může vyklubat cokoliv jiného, ale stejně mě to hlodá…přes den mi běhala venku, najednou doma u večeře začala být divná a najednou takováhle horečka bez jiných příznaků…tak uvidíme… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
28.5.13 20:27

Ahoj já jsem tu psala že syn encefalitidu měl první příznaky za tři týdny pak týden nic a pak ty horečky. Hlavu nemohl ohnout až třetí den a to měl už přes 41 a vůbec jsem ho nemohla probrat stále spal když jsme mu ohýbali tu hlavu tak hrozně brečel že to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.13 23:55

Ještě před tím, než své děti vystavíte riziku spojeném s očkováním, doporučuji si sehnat veškeré dostupné informace o tomto onemocnění. Diagnóza klíšťová encefalitida znamená, že jde o zápal mozkových blan a mozku, avšak tvrzení, že zápal mozkových blan je způsobený kousnutím klíštěte, je údajně pouhou hypotézou. Spíše než očkování bych vůbec předcházela vlastnímu přisátí po dobu delší než 24 hod., což lze celkem snadno zajistit důkladnými prohlídkami po pobytu v přírodě, repelenty či pomocí homeopatie. Ať je Vaše rozhodnutí to správné :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
29.5.13 06:40
@Katka Pardubice píše:
Ještě před tím, než své děti vystavíte riziku spojeném s očkováním, doporučuji si sehnat veškeré dostupné informace o tomto onemocnění. Diagnóza klíšťová encefalitida znamená, že jde o zápal mozkových blan a mozku, avšak tvrzení, že zápal mozkových blan je způsobený kousnutím klíštěte, je údajně pouhou hypotézou. Spíše než očkování bych vůbec předcházela vlastnímu přisátí po dobu delší než 24 hod., což lze celkem snadno zajistit důkladnými prohlídkami po pobytu v přírodě, repelenty či pomocí homeopatie. Ať je Vaše rozhodnutí to správné :andel:

Trosku si protirecis. No jestlize se prenasi i jinak nez klistaty, coz je skoro pravdepodobne, tim spis ma smysl ockovani nez jakakoli prevence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
29.5.13 14:07

Tak jsme byli u doktora. Meningeální zatím není(ohne hlavu, i zvedne nohy). Ale horečka trvá. Také má trochu červeno v krku, tak máme čekat do zítřka a znovu přijít…tak uvidíme. No, raději angínu, než encephalitidu…
Teď mi malá furt spí, horečka i po podávání léků každé 3 hodiny neklesá pod 38,5… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
29.5.13 18:49

U encefalitidy bývá často zánět nosohltanu syn právě nejdřív dostal antibiotika na zánět nosohltanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
29.5.13 22:05
@zuzan píše:
U encefalitidy bývá často zánět nosohltanu syn právě nejdřív dostal antibiotika na zánět nosohltanu

ty ale umis jednoho utesit :-)

zanet hltanu rozhodne neni znamkou blizici se neuroinfekce, spise ze neuroinfekce byvaji sekundarni komplikaci primoinfektu - po zanetu nosohltanu muze prijit encefalitida. Pokud se ale bavime o klistovce a dite zakladatelky jiz horecnatnou fazi, ktera by mohla byt prvnim stadiem klistovky, prekonalo, potom si myslim, ze nynejsi cerveny krk spise ukazuje na to, ze tohle je neco jineho, noveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
29.5.13 23:00

@Pudloslava ty jsi doktorka co já vím a já si dobře pamatuju když mě všichni chytří doktoři v nemocnici tvrdili že mu nic není že má laringitidu a nechali ho ležet na normálním pokoji bez dozoru 10 dní v horečkách rozhodně jsem nechtěla aby mě utěšovali ale aby mi věřili že moje dítě je drak kterej ve dne spí jed po ráně palicí a ne že se za 24 hodin probere jen na nekolik minut. Měl tenkrát sedm klíštat a oni se se mnou hádali že určo klíštovku nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
29.5.13 23:08

@Katka Pardubice jo a já teda u dvouletý dcery po tomto zážitku s klíštovkou očkování dala a vypadala po očkování rozhodně líp než syn od kterýho jsem deset dní odcházela z nemocnice s tím že zejtra už tam nebude. Nedokázal ani dojít na záchod musela jsem ho nosit nekomunikoval jen spal nedokázal spolknout ani lentilku.Dva roky po tom trpěl následky měl noční můry a z pohodovýho kluka se stal na čas neurotik.Ted je mu dvanáct je v pohodě ale ve škole měl a má problémy se soustředěním které tomu taky přikládám. Dcera po očkování žádné následky ani reakce já jsem pro očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
30.5.13 10:32

Děkuji všem za reakce. Horečky trochu povolili. Má 36,6, najednou za hodinu 38,5. Jsme stále na pozoru a čekáme. Hlavu zkouším sama…tu zatím ohne…jiné příznaky krom toho, že stále spí, nemá…
Klíšťovka se asi zatím nedá definitivně vyloučit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
7.6.13 09:04

@ivodička Ahoj, chtela jsem se zeptat, jak to dopadlo? Uz je malej zdravej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
7.6.13 10:59

@Vermilion uz je dobrá, horečky se ji drželi dlouho, o tomhle víkendu už byla v pohodě a v pondělí se ji spustil kašel a trochu rýma. Tak to vypadá, že to byla viroza…
Akorát přemýšlím, pediatr mi řekl, že inkubační doba klíštové encephalitidy je 3 týdny, že už by ji to nemělo teď ohrozit. Mám tedy jistotu, že tato viroza nebyla ta „první vlna“ encephalitidy? Chceme jet na dovolenou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
7.6.13 11:07

No my teď budeme za pár dní taky 3 týdny od vyndání klíštěte a taky jsem jak na trní, ale co vím, tak když je první vlna, tak pak je týden klid a pak to začne… :think: Nejhorší tady asi je, že na začátku se stejně nepozná, že jde o encefalitidu…a i pak se to potvrdí jen lumbální punkcí :( Ale to byste museli mít hodně velký pech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek