První očkování - špatné hojení po vpichu

55
6.9.06 20:48

První očkování

Ahoj holky prosím Vás pěkně napište mi jaké máte zkušenosti s prvním očkováním. Nám se dlouho nehojila boulička na rameni po očkování proti tuberkulóze v porodnici. Dnes jsme byli konečně na očkování proti záškrtu, ale malý má na nožičce modřinku a strašně pláče. Nejde ho vůbec utišit. Jaké jste měly vy zkušenosti s očkováním. No a slyšela jsem, že prý se nemají děti po očkování koupat? Nevíte o tom něco? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
585
6.9.06 20:57

Ahoj Tracy,

my jsme po prvním očkování i po druhým měli na noze taky pěknou bouličku, já jsem ji nepromasírovávala a vstřebala se asi tak za 2 měsíce. Takže buď v klidu, naše malá vždycky po očkování celej den prospinkala, takže v tomto ti moc neporadím u nás nebyla reakce žádná, ani teplůtku neměla a s tím koupáním se mi to nezdá. ranka už je zatáhla a zaschlá, já klidně koupu, zrovna dneska jsme byli na třetí dávce!

papap Archienka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.9.06 21:04

Zkus dát paralen - čípek nebo sirup. Je proti bolesti. A pokud máš doma tvaroh, tak na místo vpichu jako obklad - do kapesníku nebo gázi.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
6.9.06 21:04

Tracy - Darek snáší očkování proti tubeře vcelku dobře. Na ramínku má malou červenou bouličku, nic víc. Už je to 1,5 měsíce, tak snad se brzy ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.9.06 21:17

Zkus si nechat napsat od dr. Fenistil kapky. Potlaci prilisnou reakci. Davali jsme ho pri prvnim ockovani, pri druhem jsme nedali a byla teplota, ted jsme byli na tretim bez Fenistilu, teplota zadna, jen bulka na nozicce.
Telicko si uz zvyklo…Totez plati u zubu, kazdy se chova nejak jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
6.9.06 22:09
Luccie píše:
Tracy - Darek snáší očkování proti tubeře vcelku dobře. Na ramínku má malou červenou bouličku, nic víc. Už je to 1,5 měsíce, tak snad se brzy ztratí.

Luccie,
stopa po očkovaní proti tuberkulóze sa nestratí nikdy, navyše, je dôležité, aby reakcia na očkovanie (=veľkosť škvny) bola správne veľká - keď škvrnka nie je dostatočná, očkovanie nebolo úspešné a v 2 rokoch bude dieťa vystavené tuberkulínovej skúške a následne preočkované, príliš veľká škvrna=prehnaná reakcia, ktorá je taktiež nebezpečná a nasleduje sledovanie na pľúcnom oddelení.

B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
6.9.06 22:19

Ahojky, bouličku na nožce kontroluj, pokud se bude zmenšovat ,tak je to v pořádku,můžeš trochu masírovat (spíše hladit :wink: ) jinak já dávala po očkování Nurofen sirup- je tam přímo psané že je i na to :wink: , nebo můžeš dát Parelen (Panadol) čípek, Dr. mi doporučil jen půlku. Taky jsme plakali a měli teplotky a po Nurofenu se vždy uklidnil a usnul :wink: , ať Vám taky zabere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
2.10.12 16:17

Kdy vám vaše dítě očkovali poprvé? my máme první očkování na 3 měsících ale v očkovacím kalendáři jsem četla že první očkování na 9 týdnech. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
21.4.15 10:26

Holky, mame jít příští týden na první očkování, a já mám z toho strašáka v hlavě, malé bude 9 týdnů. Nezdá se vám to brzy? První dcera měla toto očkování před 6-ti lety až ve 3 měsících. Sestřička mi řekla, ze je to tak teď posunutý a že to tak má být. Přijde mi, že na vše se dnes hrozně chvátá. Možná o tom jen moc přemýšlím a všechny obavy jsou zbytečné. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
21.4.15 10:30

Nase doktorka ockuje az od trech mesicu, kdyby ne, tak si to stejne vyhadam. V 9 tydnech to neni nutne ani povinne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.4.15 10:31

@mína77 My jdeme na první očkování v půl roce, schéma 2+1. V 9-ti týdnech je to strašně brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
21.4.15 10:34

Ivunak - v pul roce? To na vlastní žádost? Já nevím proč na všechno tak chvataji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
21.4.15 10:41

@mína77 Myslíš hexu? To je strašně brzy, naše doktorka taky dává ve 3 měsících, ale posouvali jsme na půl roku a domluva naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.4.15 10:42

@mína77 Ano, prostě jsem o to doktorku požádala. Měla jsem nachystané argumenty proč, ale nebyly potřeba, v pohodě jsme se domluvily, byla vstřícná. Chtěli jsme očkovat Pediacelem, ale ten teď není v ČR k dispozici, tak budeme očkovat Hexacímou. Má míň hliníku než Infanrix. I schéma 2+1 je šetrnější a míň zatěžuje dítě.
Pokud myslíš, že je brzo, tak trvej na odkladu. Není to nic nezákonného, máš na to jako rodič právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
21.4.15 10:48

Tak já se s ní domluvím na odkladu. Alespoň do těch 3 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek