Klistýr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
23.4.04 03:23

Ja jsem rodila z USA a ptala jsem se sve doktorky jestli klystyr dostanu a ona odpovedela ze ne protoze porod sam o sobe je spinava zalezitost a jim nevadi kdyz by se neco prihodilo navic. Coz me natolik facsinovalo ze sem byla v naprostem klidu a ani me nenapadla myslenka trapnosti pokud by se mi opravdu stala nehoda. A mozna kvuli tomu klidu se prave nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
23.4.04 06:49

Mysak - pripomela jsi mi muj vlastni porod, kde doktorka na:,–(ila galose, aby si nezaspinila strevice :lol:

Ja jsem taky klystyr nechtela, priroda si pomohla sama vecer pred zacatkem porodnich bolesti - a ja myslela, ze to je reakce na skvelou thajskou veceri ;-).

Podle me je to opravdu vlastni volba a rozhodne by do toho rodicku nemel nikdo nutit - nejlepe je promluvit si primo v porodnici, jestli na to maji nejaka pravidla apod.

Preju vsem tehulkam pohodovy porod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.4.04 09:24

Klistýr

Zdravím!
Měla bych jeden dotaz na ty, kdo si pořizovaly YAL. Jde ho koupit normálně bez receptu v lékárně? Taky mě zajímá, jak to asi vypadá a funguje. Chystám se na svůj první porod do Vrchlabí. Předem děkuji za odpověď.
 Olča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.4.04 11:00

Ahojky, já jsem jako prvorodička měla větší děs z klystýru něž z porodu a bylo to zbytečné. Proběhlo to v pohodě. Není to nic příjemného na co bych chodila 2×, ale v pohodě se to dá vydržet. Rozhodně jsem pak měla větší jistotu u samotného tlačení miminka, že vyleze opravdu jenom to mimi. Takže žádný strach.

• Citovat
  • Upravit
80
23.4.04 12:16

Já rodila bez klystýru dvakrát. Nebyl potřeba, obvykle totiž porodu předchází přirozené vyprázdnění a ani v jednom případě mi ho nikdo nenabízel, takže jsem ho ani nemusela odmítat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.4.04 09:25

Ahojky, řeší se zde jen problém s „velkým vyprázdněním“, to ale při tlačení nedochází k močení? Z toho mám obavu, doktorky jsem se ještě nezeptala, narychlo to nikde nevyčetla..
Nebo že bych před porodem nesměla pít = za dobu čekání na „akci“ si člověk dojde na toaletu = na porod již nic na vymočení nezbyde??
Nějak v těchto postupech nemám jasno..
Také se obávám, že nebudu moci cucat ani kostku cukru.. Když mi poklesne cukr, začnu se hned klepat a musím se něčerho najíst, jinak jsem najednou děsně slabá, rozechvělá a hlavně vzteklá..
Smiluje se v porodnici někdo nade mnou a ještě před porodem mi dovolí např. ten cukr či kousek čokolády jako 1. pomoc?
Díky za poradu,
 Efina

• Citovat
  • Upravit
Radina
27.4.04 09:58

Efi, během bolestí ani moc chuti na jídlo nebývá. Je dobré vzít si nějaké sušenky a také pití, ale v hodně porodnicích ti pití nabídnou sami, s jídlem už to asi tak horké nebude. Na malou samozřejmě můžeš chodit pořád až do samotného porodu. Já jsem si popíjela celou hodinu a půl, co jsem měla bolesti, na malou jsem chodila skoro pořád a když jsem pak na sále tlačila, doktor se vztekal, kdy že jsem byla naposled? Prostě to už člověk vůlí neovládne ať dělá cokoliv, ale rozhodně pár kapek moči není zajisté tak nepříjemných jako když se tam člověk po… . Jasně, je to přirozené, ale proč znepříjemňovat lékařům jejich práci? Osobně si myslím, že není na místě dělat si s tímto starosti. Tam kde jim to vysloveně vadí, dostaneš klistýr, tam, kde jsou připraveni a ochotni tolerovat znečistění, tam jsou na takové nehody připraveni a rozhodně tě nikdo nebude tepat za takové drobnosti.

• Citovat
  • Upravit
2133
27.4.04 14:03

Efi, myslím, že se bát nemusíš, na záchod během první doby porodní normálně můžeš chodit, no a co bude dál…já jsem klystýr neměla, nedokázala jsem se rozhodnout, jestli ho chci, a když jsem teda nakonec řekla, že jo, tak než se to nachystalo, tak už to stejně nešlo, už jsem byla otevřená moc…to jsem byla ráda. Při samotném porodu vůbec nevím, jestli něco bylo nebo ne, ptala jsem se manžela, taky to nepostřehl, ale popravdě - vůbec jsem si nevzpomněla, že by mě něco takového mělo trápit, měla jsem v hlavě jenom tlačit tlačit tlačit…věř tomu, že ve většině porodnic je to bráno jako samozřejmost, k porodu to patří a když se zadaří, tak to asistentka prostě otře. Nikdo z toho nic nedělá, je to holt příroda. Takže hodně štěstí a zdravé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.4.04 22:21

Díky Radino a Sylvah za uklidnění, klystýr je jasný, do něj určo půjdu, přesto se obávám i té moči… sice je na to porodní tým asi zvyklý, mám hlavní blok sama se sebou… Manžel je kliďas, takže případné trapasy, nehody apod. zvládá se stoickým klidem, ale já dokážu nervit sama sebe, což je už kapitální blbina.. Mno, nebudu se tím raději zabývat 2 měsíce před porodem :wink:
Důležité je, aby nebyly komplikace a čutátko se vykulilo zdravoučký. :D
Efina + čutátko 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
27.4.04 23:01

Efi,
co se toho čůrání týče - buď budeš vyčůraná a bude to vpohodě, nebo ne úplně a bude to taky vpohodě a nebo neboj, kdybys náhodou měla plnej močák, tak by tě nejspíš, pokud by to bylo už fakt na porod (tlačení) vycévkovali, protože vyčůrat už by se ti nešlo a mohlo by to tam vadit při průchodu hlavičky. Ale ničeho se neboj, všecko se to zvládne v pohodě a hlavně - je to všechno příroda, k porodu to patří, ber to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
28.4.04 13:10

ja jsem sice nebyla na klystyru pred porodem, ale uz jsem ho skusila. krome toho ze jsem se stydela otrcit se prdeli na sestricku :lol: je to pohoda. a pak jsem se citila sice hladova ale velmi dobre. moje telo se procistilo jako jeste nikdy :D
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.4.04 17:48

klistýr

Ahojky
Vůbec se neboj. Měla jsem z toho taky panickou hrůzu,ale když přišlo na věc.tak jsem vůbec necítila,že by mi tam pouštěli vodu. Ale pak na wc už jsem se cítila,to je jen takové odlehčení! :lol: Takže z toho neměj obavy! Mysli na to že se pak tobě i tvému miminku uleví,bue tam mít víc místa! Tak ržím palečky! :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí