Klobásy - recepty

jahuhudka
13.5.16 08:23

Klobásy -recepty

Ahoj nemáte někdo osvědčené recepty na klobásy třeba z berana nebo jakékoliv jiné? Díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4992
13.5.16 08:50

@jahuhudka Na 1 kg masa: 2 dkg sůl, 2 dkg česnek, 1 dkg + 1 dkg sladká + pálivá paprika, 0,5 dkg kmín, 0,5 - 1 dkg pepř, moka lžička moučkový cukr.
Zamíchat, nechat v chladu odležet 12 - 24 hod. stát, plnit do střev, udit. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.5.16 08:54
@Anturie píše:
@jahuhudka Na 1 kg masa: 2 dkg sůl, 2 dkg česnek, 1 dkg + 1 dkg sladká + pálivá paprika, 0,5 dkg kmín, 0,5 - 1 dkg pepř, moka lžička moučkový cukr.
Zamíchat, nechat v chladu odležet 12 - 24 hod. stát, plnit do střev, udit. :dance:

Jo takhle dělám vepřové plus mínus, děkuju, ale chtělo by to nějakou změnu. Navíc mě teď tíží ten beran, máme ho dostat, ale co s ním :mrgreen: :zed: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4992
13.5.16 09:08

@jahuhudka Aha, já bych ty „lepší“ části dala na vaření (zmrazit), ale ne každému to chutná a zbytek bych namíchala s bůčkem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.5.16 09:15

@Anturie Chtěla jsem třeba nedělat paprikové, ale dát tam jalovec, nebo tymián nebo tak něco :think: :think: co myslíš?
Jo a ještě jsem chtěla zkusit vepřové šunkové, nebo špekáčky, ale nemám recept :,(

• Citovat
  • Upravit
2895
13.5.16 09:34

Berana pul napul s buckem ;) jinak zbytek ingredienci tak, jak jsou napsane výše :-) nic vic bych neexperimentovala, spise nechala poradne ulezet, nechavame i 14 dni ve sklepe. Kamennem-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
13.5.16 09:41

@jahuhudka Jejda, nevím jak jalovec, ale tymián klidně a ubrat papriku.

Čučela jsem do hodně staré kuchařky: beraní maso se má rádo s česnekem a majoránkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
13.5.16 09:49

@jahuhudka Ty šunkové se snad dají vymyslet ale, když je chceš mít růžové, jak je „zvykem“, musíš přidat rychlosůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.5.16 10:03
@Anturie píše:
@jahuhudka Ty šunkové se snad dají vymyslet ale, když je chceš mít růžové, jak je „zvykem“, musíš přidat rychlosůl.

Nepoužívám rychlosůl. Jen bych chtěla v podstatě bez příchutě, jen šunkové :think:

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
13.5.16 10:04

@marra2 :kytka: díky

• Citovat
  • Upravit
4992
13.5.16 11:11
@jahuhudka píše:
Nepoužívám rychlosůl. Jen bych chtěla v podstatě bez příchutě, jen šunkové :think:

Já to právě psala „jen“ ohledně barvy finálního produktu. Když děláme šunku, je jako šedavá, ale na chuti to nic nemění. :) Barva je stejná, jako když upečeš maso.

Když šunkové klobásy, tak jen sůl a trošku toho cukru. ;) Já bych asi přidala špetku bílého pepře a sladké papriky pro barvu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
13.5.16 11:20
@Anturie píše:
Já to právě psala „jen“ ohledně barvy finálního produktu. Když děláme šunku, je jako šedavá, ale na chuti to nic nemění. :)Když šunkové klobásy, tak jen sůl a trošku toho cukru. ;) Já bych asi přidala špetku bílého pepře a sladké papriky pro barvu. :think:

A jak dlouho udit? Normálně udím cca 8 hodin na 60-65

• Citovat
  • Upravit
4992
13.5.16 11:31
@jahuhudka píše:
A jak dlouho udit? Normálně udím cca 8 hodin na 60-65

Záleží od udírny. My +- asi stejně. Déle třeba studeným kouřem. Můj táta udil na etapy, třeba i týden. Jenže teď je už moc teplo.

A když už budeš udit a bude místo, přihoď kuře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí