Bolest kloubů v těhotenství - kyčle, kolena, kotníky

3911
30.9.10 06:54

Klouby aaaaauuuu

Sos, už druhá probdělá noc.. přibrala sem během necelého měsíce asi 4kg, jsem 27tt a už tělo začíná protestovat proti té váze. Strašně mě v noci bolí kyčle, teď se přidaly i trochu kolena a kotníky. Ale ty kyčle jsou vražedné. Vypodložení polštářema nepomáhá. Prosím řekněte že máte tajný tip jak s tím skoncovat!!
(a nejlíp ať je to jen krabice gumových medvídků :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
30.9.10 07:53

ahoj,

myslim, ze te nepotesim, ale v tvem pripade se pomoc bude hledat tezko :-( No nicmene krabici gumovych medvidku zkus.
Tvoje telo se pripravuje na porod, musi uvolnit vsechny vazy, aby mimco proslo tak malym otvorem. Behu hormonu ted nezabranis a vahovemu prirustku taky ne. Proto ty sileny bolesti. Myslim, ze by se to za chvilku melo trosku ustalit, ale telo bude pracovat dal.
Pokud je to opravdu tak nesnesitelny, rekla bych, ze pulkou paralenu na noc nic nezkazis.

Drz se, vim, ze je to narocny :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.9.10 08:55

Romaelko, asi tě nepotěším, já měla s kyčlema to samé :-? V den porodu jsem si užila ještě víc, protože jsem byla téměř neustále na monitoru…a srovnalo se to až teď, když jsem shodila aspoň nějaká nabraná kila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.10 09:42

ahoj, mám to samé a trpín chvílema festovně ale s tím nic neuděláš, mě na to dr řekla, že ten konec je obtížný, že se nedá nic dělat.. takže: vydrž a drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
30.9.10 09:59

no, tak já jsem ted 30.tt, a trpím taky…hlavně když mám vstát z postele, nebo z křesla…to nejdřív chvíli potácím a nemůžu kolikrát došlapnout na jednu nohu…takže tě chápu, ani nevíš jak :roll: , je to fuška :andel: , musíme zkrátka vydržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
30.9.10 16:08
vililik píše:
no, tak já jsem ted 30.tt, a trpím taky…hlavně když mám vstát z postele, nebo z křesla…to nejdřív chvíli potácím a nemůžu kolikrát došlapnout na jednu nohu…takže tě chápu, ani nevíš jak :roll: , je to fuška :andel: , musíme zkrátka vydržet :lol:

tak tohle jsou přesně moje problémy taky asi je to opravdu neoddělitelná součást těhu. No ještě dva a kousek měsíce a bude snad klídek :jazyk: ber to tak, že je to jakási příprava na bolest při porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
30.9.10 16:11

jo to mi taky kamoška radila… „Jaký je lék na bolavé kyčle“ odpověď: „Porod“ :-D :-D :-D mno ale v 27tt trochu brzo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzajdy
5.10.11 12:02

Ahoj maminy,
už týden se budím bolestma kyčle. Bolí ta, na které léžím. Po pracném otočení to přejde, ale za pár hodin bolí ta druhá. Mám to už týden. A to jsem teprv ve 24 týdnu. Ještě +,–16!!!!!
Je to vážně silná bolest. Přemýšlela jsem nad novou matrací, mám asi dost tvrdou, nebo jen molitan na změkčení.
Beru horčík + další vitamíny, ale žádné zlepšení. Ještě zkusím ten molitan na matraci a pak už budu v koncích a budu čekat na porod.

• Citovat
  • Upravit
Evinca
1.11.11 10:03

Na jednu stranu mne „těší“ že je to normální, na druhou stranu mne děsí, že to mám už cca od 17 týdne… :-(

Nicméně kdyby někdo znal způsob jak to alespoň malounko zmírnit tak bych to uvítala…

• Citovat
  • Upravit
Kamilka13
23.11.11 10:34

Ahojky, já začala mít porblémy s kyčlema a kolenama už teď a to jsem teprve v 15tém týdnu :( takže si myslim, že to může přijít asi kdykoliv… příští týden jdu na kontrolu, takže se na to rovnou zeptám a zjistím, co s tím :) Mám problémy hlavně když si stoupám ze sedu, nebo když jdu ze schodů… hrůza, připadám si jako 70ti letá babička :(

• Citovat
  • Upravit
hulicpe
10.1.12 16:51

Ahojky všem, já jsem 35tt a mám už 14 dnů problémy s pravou kyčlí. Akorát u mě je teda problém hlavně chůze. Kolíbám se jak tučňák, bolest nesnesitelná, až mi to kolikrát vystřeluje do kolene. A dneska poprvé večer jsem nemohla do třech do rána usnout, protože mě začala bolet i v klidu a nevěděla, jak si lehnout. Jak to tady čtu, asi to budu muset vydržet do porodu a modlit se, že to pak přejde… ale představa ještě skoro měsíce utrpení mě fakt děsí. Za chvíli snad nebudu moct ani chodit :,(

• Citovat
  • Upravit
Kamilka13
11.1.12 10:35

Mě se to spravilo, když jsem začala brát vápník+hřčík+zinek (vše v jedné tabletce) - zatím jse v poho (dnes mám 22+6 :) ).
Určitě to ale zvládneš, hodně odpočinek a případně se zeptat třeba doktora, co by na to mohlo pomoct… třeba i nějaký procvičování?!

• Citovat
  • Upravit
194
11.1.12 10:45
Romaelka píše:
Sos, už druhá probdělá noc.. přibrala sem během necelého měsíce asi 4kg, jsem 27tt a už tělo začíná protestovat proti té váze. Strašně mě v noci bolí kyčle, teď se přidaly i trochu kolena a kotníky. Ale ty kyčle jsou vražedné. Vypodložení polštářema nepomáhá. Prosím řekněte že máte tajný tip jak s tím skoncovat!!
(a nejlíp ať je to jen krabice gumových medvídků :jazyk:

Taky se přidávám :lol:
No, říkám si, že to prostě je součást celého toho procesu a když to na mě přijde, resp. asi obden v noci, k ránu, když se probudím třeba po 3. hodině, tak ty kyčle cítím a to radši teda vstanu, i takhle brzy, případně si jdu pak lehnout přes den, páč jsem pak jak zbytá. Jinak přes den dobrý, už se taky kolíbu jak velryba. :D Dobrý je vůbec celé tělo protahovat, doporučuju gravidjógu, nejsou to náročné cviky až tak a skutečně ti protáhnou všecky vazy, klouby. No a hlavně to prostě brát tak, že to je součást toho a že to jednou skončí a hned se to líp snáší. ;)
Mimochodem, já přibrala 16 kilo, jsem 28. tt a ty kyčle mi začaly cca před dvěma týdny. Myslím, že to vůbec celý souvisí s pohybem, i přes tu bolest doporučuju se hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
11.1.12 10:52

no já myslím, že ta bolest kyčlí moc nesouvisí s váhou. Já jsem zatím nepřibrala ani deko jsem 28 tt a už víc jak 14 dní jsem kvůli kyčlím pořádně nespala. doktorka mi na to řekla, že jsem prostě jenom těhotná a musím to nějak přetrpět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barnabáška
26.3.12 23:24

Jééé holky tak teď se mi fakt ulevilo jak to tu čtu.Já jsem 35týden a už asi 3.týdny mám bolesti v pravé kyčli a vystřeluje mi to i do zad směrem k páteři.Ale zatím je to snesitelné,i když to vstávání je fakt náročné a není to hned,ale tak co bych pro prcka neudělala:)Váhou nevím jestli to může být,asi záleží jak kdo,já přibrala zatím 9kg a zatím se to zastavilo,tak snad už to dokolíbem do porodu.Jsem ráda,že v tom nejsem sama:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky