120 kilo a těhotenství

Anonymní
28.9.10 16:27

120 kilo a těhotenství

Ahoj, :srdce:
promiňte že píšu anonymně, ale chodí sem spousta známích…
Chtěla jsem se optat, jestli se tu nacházejí nastávájící maminky se silnou nadváhou?
Vážím 120kilo a toužím po miminku,ještě jsme se teda nezačali snažit, ale mě by zajímalo jak rychle jste otěhotněly, zdali jste měly s těhotenstvim problémy,kolik jste přibraly,co na to lékaři a co porod?
Prosím bez komentářů o hubnutí… :wink: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
93
28.9.10 16:34

Ahoj,

moje sestrenice je obdobne postavy jako ty. Jeste mozna zalezi na vysce (jak jsou ty kila rozlozena), protoze je vysoka 180cm.

Ma tri deti, vazi vice mene stejne uz od prvniho ditete. Vzdy otehotnela celkem brzo. Tusim, ze do pul roku. Jednou dokonce v sestinedeli pri plnem kojeni.

Nevim, jestli jeji problemy souvisely s nadvahou, ale asi castecne ano. Trpela u vsech deti na vysoky krevni tlak a vsechny porody byly kvuli tomu vyvolavane jeste pred terminem.

Vaha ji v tehotenstvi vzdy klesla, protoze u vsech tehotenstvi zvracela od druheho mesice az do porodu.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.10 16:37

měřím 160cm, takže prťavá koule :roll:

• Citovat
  • Upravit
Mellanie
28.9.10 16:41

Ahoj,
to dáš..
Taky sem to zvládla,a já sem celé těhu vůbec žádné problémy neměla.Až na klasické zvracení v prvním trimestru.
Porod jsem měla taky vyvolávaný,ale z důvodu přenášení.
Nabrala sem 15 kilo,které sem v porodnici nechala.
Jinak můj dr gyndař ,ten jako nenamítal nic.Jen občas prohodil,že jako aby jsme už moc nenabraly. :mrgreen:
V porodce tam se cítila trošku hůř,ale nikdo mi na mojí váhu neřekl fakt ani prd.Byli i milý. :wink:
No a jinak tě asi spíš zajímá,jestli je těžké s touto váhou otěhotnět..no já nevím. :think: Názory jsou různé,záleží jak funguješ.Pokud normálka ovuluješ a muž je v pořádku,problém by to být neměl. :wink:
Nám to trvalo u prvního 2 roky,ovšem chyba je v příteli,takže to nemůžu posoudit jak dlouho by to trvalo se zdravým partnerem.
Nyní se snažíme už 4 rokem o druhé..a teprve letos v červenci jsme navštívily car a půjdeme na ivf,pže problém u přítele se zhoršil na úplné maximum.Takže si musíme nechat pomoci.

DRŽIM PALCE a hlavu vzhůru..at se brzy zadaří. :mrgreen:

(měřím 163 cm..váhu případně do ip ,kdyby tě zajímala :dance: )

Příspěvek upraven 28.09.10 v 16:45

• Citovat
  • Upravit
20518
28.9.10 16:44

Prosím neber mou poznámku jako výtku, kritiku nebo tak něco. Skutečně jen jako poznámku.

Jako těhotná jsem si říkala „velryba“. Měla jsem 90 kilo a přišlo mi to absolutně šílené, když jsem okolo sebe viděla holky, které byly štíhlé a měly jen to bříško. A tak jsem se svěřila své doktorce. A víš, co mi řekla? „Vy že jste tlustá? Jste těhotná. A navíc, chodí mi sem maminy, to jsou mašiny a ty by o vás řekly, jak jste štíhlounká!“

Závěr - ano, i holky, které mají nadváhu, mohou bez problémů otěhotnět. Ale určitě musí počítat s problémy jako jsou bolesti kloubů (zátěž se ještě může zvýšit, ale ne že je to tutovka), tlak, snad je i vyšší pravděpodobnost těhotenské cukrovky. Problém s porodem jako takovým asi v rámci „normálu“ (tedy můžeš být fit do poslední chvíle, kdy se všechno zvoře …, ale to nevíme nikdo, natož doktor! :mrgreen: ), ale spíš když jde o císaře. Tedy to doktoři obecně pacienty s nadváhou neradi řežou … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.9.10 16:45

Ahoj…
tak já sice nevážím tolik, ale nadváhu mám slušnou. Než jsem otěhotněla tak jsem měla 90kg při 175cm. Trvalo to 9 měsíců než se zadařilo a je možný že na vině je nadváha. Ale jinak všechno ok, až teda na to že jsem se vyjedla v těhu na 120kg. Boleli mě dost klouby a záda, prostě ta váha je hodně znát. Teď ještě 6kg a jsem zpátky na své původní váze 4 měsíce po porodu si myslím že je to docela úspěch i vzhledem k tomu že teda dietu rozhodně nedržím, spíš naopak :wink: To běhání kolem dvou dětí udělá svoje.
U prvního to tak rychle dolů nešlo ani omylem. Dokud jsem kojila tak se váha ne a ne hnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
28.9.10 16:50

Taky se přidávám, při své výšce 184 cm jsem těhu začínala s 95 kg, otěhotněla jsem teda na poprvé po 10 letech HA…
Každým dnem už snad budu rodit a momentálně mám taky 120 kg a to jsem si přála nabrat max.15…
Jak píšou holky, dáš to, ale bolí mě záda, kyčle, kolena, otýkají mi nohy a ruce…vím že si za to můžu sama a ikdyž jsem ještě ani neporodila, už teď si říkám, že až jednou budu plánovat druhý tak chci určitě začít na jiné váze…
Všichni mi teda taky říkají, že ať to neřeším, že to půjde po porodu dolů, ale tak pro vlastní pocit a ty zbytečné bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.9.10 17:04

Mam 172cm a 110kg pred tehu nabrala jsem 20.Zhruba rok jsme se snazili.Nikdo mi nic nevytkl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677

ahojky, já jsem ted krátce těhotná, začínám na váze 85 kilo při 173 cm, což také není málo. tolik jsem měla, když jsem šla rodit prvního syna. otěhotněla jsem hned, jak moc budu přibírat a jaké budu mít v těhu problémy zatím nevím, uvidíme jak to bude probíhat. jsem na konci druhého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320

Jinak myslim ze problemy stejne jako jine tehulky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
28.9.10 17:08
barique píše:
bolí mě záda, kyčle, kolena, otýkají mi nohy a ruce…

Já mám teď v těhu 75kilo a bolí mě všechno úplně stejně, nemyslím tedy že by to bylo nadváhou :kytka: Těhotenství je ke konci prostě náročný, ať máš před těhu 40, nebo 100kilo. Kámoška měla před těhu 100, přibrala jen 15 (porodila v pátek) a měly jsme podobné potíže, přičemž já měla před těhu kil 56 a teď jsem jak hroch se 75ti kily a rostu a do TP 4 týdny, takže myslim že na 25kg navíc vylezu jen to fikne. („Hrocha“ si nikdo neberte osobně, já se tak cejtim :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
28.9.10 17:17

Ahoj,

souhlasim, ze otekle koncetiny, bolestive kycle a zada nesouvisi s nadvahou. Jsem hubena, i kdyz kazde tehu jsem tahala 20kg navic a byl to docela ocistec. Tehotenskou cukrovku mi nasli taky.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.9.10 17:17
prodigy222 píše:
barique píše:
bolí mě záda, kyčle, kolena, otýkají mi nohy a ruce…
Já mám teď v těhu 75kilo a bolí mě všechno úplně stejně, nemyslím tedy že by to bylo nadváhou :kytka: Těhotenství je ke konci prostě náročný, ať máš před těhu 40, nebo 100kilo. Kámoška měla před těhu 100, přibrala jen 15 (porodila v pátek) a měly jsme podobné potíže, přičemž já měla před těhu kil 56 a teď jsem jak hroch se 75ti kily a rostu a do TP 4 týdny, takže myslim že na 25kg navíc vylezu jen to fikne. („Hrocha“ si nikdo neberte osobně, já se tak cejtim :mrgreen: )

no nevim teda ale řekla bych že těžko můžeš srovnávat se svými 75kg na konci těhu 8-o :lol:
U mě byl dooost velkej rozdíl u prvního kdy jsem měla před těhu i na konci těhu o 13kg míň než u druhýho. A zakladatelka je na tom ještě mnohem hůř než já /neber to prosím špatně, nic zlého tím nemyslím/ jelikož má těch 120kg už teď.
Já bych zakladatelce poradila jedno, zkus se držet a moc v těhu nepřibrat. Budeš jinak trpět jak pes. Ono určitě není sranda nosit tu váhu už teď a představ si mít nahoře ještě 20kg nebo i víc. A přeju brzké dvě // na testu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.10 17:22
Anonymní píše:
Ahoj, :srdce:
promiňte že píšu anonymně, ale chodí sem spousta známích…
Chtěla jsem se optat, jestli se tu nacházejí nastávájící maminky se silnou nadváhou?
Vážím 120kilo a toužím po miminku,ještě jsme se teda nezačali snažit, ale mě by zajímalo jak rychle jste otěhotněly, zdali jste měly s těhotenstvim problémy,kolik jste přibraly,co na to lékaři a co porod?
Prosím bez komentářů o hubnutí… :wink: :srdce:

Ahoj, znám maminy, co váží stejně jako ty a děti mají i přirozeně. Porod nic moc, některým ještě i na sále doktoři nadávali, že se jim blbě rodí, protože necvičily a nemají žádné břišní svaly, kyčle trpí nadváhou. Ale pokud se ti nebude dařit otěhotnět, tak počítej, že to bude první, co ti doktoři vmetou do tváře.Budou ti říkat, že máš zhubnout a je jim uplně jedno jestli máš nadváhu 10,20, nebo 50 kg. Prostě to říkají vždy, bohužel. :-( Taková obrovská nadváha není dobrá ani po zdravotní stránce a to otěhotnění zrovna nepomáhá. Nezkoušela jsi něco na hubnutí Meridii, Adipex?

• Citovat
  • Upravit
12681
28.9.10 17:23

mám 163 cm a vážím v současnosti 87 kilo, ještě nedávno jsem měla 95, ale jdeme na IVF tak jsem chtěla trochu shodit, jak je vidět, mě ta váha dělá trošku problém při otěhotnění, ale není jedinej, takže možná za to nadváha nemůže, nevím :think: každopádně tvoje výška a váha- no možná by jsem začala hubnout a mezitím se snažila, tělu se uleví, musí to být ale pozvolný aby se ti nerozhodil cyklus, hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí