Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
dnešní noc teda byla
Někde od 03h, mě hrozně bolelo v podbříšku. Jako bolest, že jsem se nemohla hnout, děs!!!! Vždy tak 2min a pak třeba za 40min znova. Tak jsem co hodinu a půl chodila čůrat, ale žádný ucvrknutí, ale normálně regulerní čůrání. Máte s tím někdo zkušenost? Je možný, že se malej jako sesunul dolů? Já to na sobě nepoznám,příjde mi, že jsu neobjektivní…
Jsem 39tt
To je úplně normální, podle mě se ti malej sesunul nebo se ti chystá porod. To že to byla bolest děsná, no počkej na porod, to bude horší
alespon se můžeš připravovat na to co tě čeká ![]()
joooooooo, děkuji za uklidnění
No, porod sice asi bude bolestivéj, ale na koni je aspoň ten překrásnéj výsledek, kdežto z dnešní bolestivé noci, mám akorát tak kruhy pod očima…
Takže už bych brala větší bolesti, ale s tím naším pokladem na konci, jsme s manželem jak malý, jak se těšíme!!! HO asi umačkáme a ještě se u toho pohádáme, kdo se s ním pomazlí víc ![]()
majinko já jsem měla předevčírem hodinku, kdy jsem chodila na WC co 5min
Někdy to stojí za to!!
ale pro miminko budu na Wc klidně i spát ![]()
Ahojík. Taky bych to viděla na porod za chvilku
Tak držíme palečky!!!
![]()
Bolest v podbřišku
Ahoj, omlouvám se zakladatelce, že vstupuji do diskuze trošku s jiným problémem, leč, jsou podobné..Jsem 29.tt, asi od 24.tt mám kontrakce, ne pravidelné, ale jsou, a od 27.tt mám i bolest v podbřišku, na levé straně, bolest je stálá. Byla jsem u dr. na kontrole, neshledala žádné problémy, vše vypadá v pořádku, i mimi, samozřejmě říkala, že budou- li bolesti přetrvávat, mám přijít. O víkendu se to trochu zhoršilo, kontrakce bych řekla, že mám častější- nepravidelné, navíc, když si kýchnu, nebo se posunu třeba na posteli, škubne mě kolem pupíku, jako kdyby se mi trhalo břicho, občas vystřelí bolest do podbřišku, teď mě bolí i pravá strana a záda. Už podruhé jsem měla takový „divný“ stav, bolely záda, nic nepomohlo, ani sedět, ani ležet, nejlépe bylo, když jsem chodila, a do toho mi tvrdlo břicho a to škubání.. Včera jsem chtěla k dr., jenže měla dovolenou, a teď nevím, jestli zbytečně neplaším, mám- li vydržet do rána, nebo jet případně na pohotovost. Teď mě bolí stále v levém podbřišku, sem tam mě chytne křeč, jak do zad, tak i břicha, tvrdne..
Měla jste nebo máte s tím některá podobnou zkušenost?
kaktup píše:
Bolest v podbřiškuAhoj, omlouvám se zakladatelce, že vstupuji do diskuze trošku s jiným problémem, leč, jsou podobné..Jsem 29.tt, asi od 24.tt mám kontrakce, ne pravidelné, ale jsou, a od 27.tt mám i bolest v podbřišku, na levé straně, bolest je stálá. Byla jsem u dr. na kontrole, neshledala žádné problémy, vše vypadá v pořádku, i mimi, samozřejmě říkala, že budou- li bolesti přetrvávat, mám přijít. O víkendu se to trochu zhoršilo, kontrakce bych řekla, že mám častější- nepravidelné, navíc, když si kýchnu, nebo se posunu třeba na posteli, škubne mě kolem pupíku, jako kdyby se mi trhalo břicho, občas vystřelí bolest do podbřišku, teď mě bolí i pravá strana a záda. Už podruhé jsem měla takový „divný“ stav, bolely záda, nic nepomohlo, ani sedět, ani ležet, nejlépe bylo, když jsem chodila, a do toho mi tvrdlo břicho a to škubání.. Včera jsem chtěla k dr., jenže měla dovolenou, a teď nevím, jestli zbytečně neplaším, mám- li vydržet do rána, nebo jet případně na pohotovost. Teď mě bolí stále v levém podbřišku, sem tam mě chytne křeč, jak do zad, tak i břicha, tvrdne..
Měla jste nebo máte s tím některá podobnou zkušenost?
tak presne takhle to mam ted ja.. porad me nekde boli,picha atd.muze to byt pry zvetsujici se delohou ale je to moje druhe tehu a prvniho jsem nic takoveho necitila..taky nevim,co s tim.. uvazuju,ze si zajdi na kontrolu,ale zase nevim jestli nevysiluju zbytecne..
Nevím, proč to bylo, ale včera mi v porodnici na kontrole řekli, že jsu úplně zavřená a na porod to zatím nevypadá… Tak už nevím ![]()
Ahoj, tak jsem byla u dr., poslala mě do rizikové poradny a už si mě nechali v nemocnici. Dělali mi snad všechna možná vyšetření, poprvé to bylo podezření na trombózu (kvůli píchání v lev. podbřišku), podruhé na předčas. porod (kvůli častým kontrakcím). Ten podbřišek je (u mě) nejspíš, že se natahují vaziva, a možná mám nějaké srůsty v břiše, mám hodně operované bříško (kýla, slepák, laparoskopie, císař), tak proto to bolí a škube, natahuje. Tak prý vydržet, samožřejmě, kdyby se bolest změnila zpátky do nemocnice. A při těch kontrakcích, pokud se neotvírám, taky budu muset vydržet. A klidový režim. V nemocnici jsem se neotvírala, teď budu chodit ke své dr. na kontroly, aby zjistila, zda se neotvírám. Byla jsem tam tři dny, byla bych tam ještě ležela, ale máme doma raráška, tak mě pustili dříve. Doktoři jsou opravdu milí, vše vysvětlili a nemám pocit, že by něco zanedbali, právě naopak. Tak na sebe dávám pozor, to tuhnutí je příšerný, protože je fakt časté, ten podbřišek se jakž takž dá..
Mám problém.Je mi 12 a tuto noc jsem při mentruaci ěla v noci příííšerný bolesti,že jsem se ani nevyspala.Přitom jsem obcas měnila polohu.A ted když to pisu mám děsnéé bolesti v podbříšku.Mám je pořád takové slabé a vždy za pár minut je bolest nesnesitelna.Prosím pomozte ![]()
PS:Menstruaci už budu mit rok
Kristýna 12 píše:
Mám problém.Je mi 12 a tuto noc jsem při mentruaci ěla v noci příííšerný bolesti,že jsem se ani nevyspala.Přitom jsem obcas měnila polohu.A ted když to pisu mám děsnéé bolesti v podbříšku.Mám je pořád takové slabé a vždy za pár minut je bolest nesnesitelna.Prosím pomozte
PS:Menstruaci už budu mit rok
ahoj Kristýnko, bolestivá menstruace je častá věc. POmáhá teplé na břicho a bedra, třeba teplá sprcha no a prášek proti bolesti - ibalgin (růžová pilulka) třeba nebo jiný lék, na kterém je napsáno, že se používá proti menstruační bolesti. tak ať se ti brzo uleví.