Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojda ja jsem taky na tom ze uz je to jakoby 13tt ale sama nevim ja vim ze dnes jsem presne 13tt a ty? ![]()
No podle mě je too 13. 12+0 = 12.týden. 12+1 =13.týden. Tedy alepoň takhle to počítám já
A když jsem volala do porodky, že se chci zaregistrovat k porodu, tak se mě ptali jakej jsem týden, povídám 35+4 a ona povídá: takže 36.Týden, to přijďte
Takže co je přes, je už další týden.
Samozřejmě že ukončený dvanáctý je 12+0, a 12+1 už je třináctý, ale někde to berou tak, někde jinak.
nekde rikaj 12. , jako ze dvanacty ukonceny a to dalsi jakoby neberou, nekde rikaj 13. jako ze 13tyden bezici … aspon takovou mam za ty dve tehotenstvi zkusenost ![]()
No, můj doktor to taky bral tak blbě (12+1 = 12.tt). Vůbec mi to nevyhovovalo, tak jsem si to počítala po svém
. Jenže on mi to tak psal i do průkazky ![]()
tak jsme to vcera zjistovala a pry to je jako uz ten dalsi týden takze bych rekla ze zacinas 13tt kdyz jsi 12tt,protoze pry kdyz jsi 40tt tak od 40tt zacinas prenaset o týden takze tak n
Taky jsem s tím na začátku měla problém, ale je to začarovaný kruh. Každý doktor si to říká po svým. Já jsem např. od 12+0 už říkala, že jsem ve 13 týdnu. Teď jsem 35+2, takže 36. Ale někteří doktoři a sestry mě opravovali, někteří to ale zase počítali stejně jako já.
tak si vyber ![]()
A když se to vezme, že donošené mimi je dva týdny před a dva týdny po termínu, tak je to ve finále jedno, ne…
![]()
Já počítám 22. týden - 21+1. A když jdu k doktorovi hlásím 21+1, ať si to přeberou. ![]()
Hlky vím že je to hodně blbý dotaz,ale teď jsem četla článek a docela mě zarazilo,že nějaký pan doktor tam psal že žena která je ve 12 plus 2 se pořád bere že je ve 12týdnu,ale já myslela že to je už 13