V 9tt do Egypta? spěchá

Anonymní
28.9.10 09:53

V 9tt do Egypta? spěchá

Ahoj všichni,

Jsem nyní těhotná +/- 8tt a dostala jsem nabídku, že bych mohla jet příští týden do Egypta all incl. na 9dní za velmi slušný peníze - popravdě skoro zadarmo.

Nikdy jsem v Egyptě nebyla. Dost lidí si to chválí, ale stejně tak si dost lidí přivezlo nebo si přímo tam odbylo průjmy. Mám strach, abych neublížila miminku :nevim: co když tam chytnu nějakýho bacila, nebo jakkoli onemocním, lékařská péče tam je asi nic moc co?
Mého gyn.dr. se teď nezeptám, protože je st. svátek a musím se celkem rychle rozhodnout.

Na jednu stranu si říkám ano, stát se mi může cokoliv i tady a moře a sluníčko by mi udělalo určitě dobře i psychicky. Navíc jsem u moře nebyla už víc jak 5 let a hned tak se k němu asi ani nepodívám. ALE na druhou stranu mi to připadá jako velký risk, že se skoro až bojím.

Co si myslíte vy? Jeli byste?

děkuju za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1823
28.9.10 09:58

Tam bych nejela ani kdybych nebyla těhotná, protože vážně každýho koho znam a byl tam, tak se pos…

Zkusila bych třeba Itálii. Záleží, do jaké části se jede a pak je tam hezké moře. A třeba i výlet do Říma, Forencie atd.

Co zase já jsem slyšela, tak v Egyptě je prd, navíc je to tam nebezpečný a když člověk vyrazí do města, tak ho tam ty chudé děti otravují na každém kroku a hlavně jsou tak vlezlý, že na člověka pořád šahají. Což je v těhotenství terno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.10 10:04

no já si vybírat nemůžu - dostala jsem to nabídnuto - takže buď egypt, nebo budu tady.

Nestojím o turistiku ani výlety za kulturou nebo něco podobnýho, bylo to myšleno jen jako využití nabídky, kdy bych se jen válela u moře a odpočívala :lol: To samo o sobě je velký lákadlo, ale z těch chorob a infekcí mám vážně hrůzu :think:

• Citovat
  • Upravit
7369
28.9.10 10:06

Tak za mě né! Teď jsem zrovna četla, jak někomu léčili v Egyptě slepé střevo, bylo to v časopise, jinak bych ti dala odkaz. Docela cestujeme, ale když jsem věděla, že jsem těhotná, tak nikdy. Byli jsme i dětma, když byli úplně mimi (4 týdny), ale v zemích, kde je ta péče na lepší úrovni. V prvním trimestru by se ani nemělo létat a stejně se tomu sluníčku musíš spíš chránit. Já osobně bych měla takový nervy, že bych si to stejně neužila. Já byla v Egyptě 2×, neměla jsem ty jejich pomsty (průjmy), ale někdo to chytne. A my kupovali na podzimní prázdniny dovču(jen já a děti) už v srpnu, aby bylo volno v tom termínu a moje první bylo, zda půjde přebukovat, aby jel manžel, kdybych náhodou otěhotněla. Ale rozhodnutí je na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
28.9.10 10:06

Jestli je to slušný hotel, tak bych neváhala a jela :-) Pravda, necourat moc mimo komplex, nejíst nikde nic na ulici, vodu pouze balenou, ale jinak bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.9.10 10:08
j.a.n.i1 píše:
Jestli je to slušný hotel, tak bych neváhala a jela :-) Pravda, necourat moc mimo komplex, nejíst nikde nic na ulici, vodu pouze balenou, ale jinak bych jela.

Taky tak… a pozor na ovoce a zeleninu, myji to ve normalni vode.. hodne tech problemu je z toho.

• Citovat
  • Upravit
1402
28.9.10 10:10

pokud budeš opatrná- pít balenou vodu a neexperimtovat s kdejakým jídlem nic ti nehrozí a pokud se zašiješ v hotelu a na pláži vůbec bych se nebála. Moje sestra jezdí do Egpta každý rok na tzv. válečku u moře :lol: a nikdy žádný průjem ani jinou chorobu neprodělala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.9.10 10:11

JA BYCH NEJELA,VZDYCKY JSEM CHYTLA FARAONA A TO SEMSE HLIDALA,A JESTE JSEM JELA MESIC DOPREDU NADOPOVANA IMODIUM,A SEBOUMELA ECEFURIL.A KDYBY SE NECO NEDEJ BOZE VY…TAK TA PECE NIC MOC. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.10 10:13

já bych taky nejela.. za prvé jak někdo psal, létání v prvním trimestru se nedoporučuje, kdyby se něco stalo tak na místní lékaře bych se nespoléhala, navíc ty průjmy se dají chytit i když dodržuješ všechny zásady, z našeho zájezdu to měla většina lidí a známí si to užívali ještě tady v čr asi dva týdny, ukrutná bolest břicha a průjmy, tak dobře zvaž jestli ti to stojí za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.10 10:16
Anielkha píše:
j.a.n.i1 píše:
Jestli je to slušný hotel, tak bych neváhala a jela :-) Pravda, necourat moc mimo komplex, nejíst nikde nic na ulici, vodu pouze balenou, ale jinak bych jela.
Taky tak… a pozor na ovoce a zeleninu, myji to ve normalni vode.. hodne tech problemu je z toho.

asi úplně hloupý dotaz ale napadl mě :-)
pomůže, když se ovoce/zelenina umyje znovu pod vodou z lahve?

hotel by měl být 4*+

chjo, se to ve mě pere … kdyby to aspoň nebylo tak daleko, nějak jsem odvykla cestovat.

• Citovat
  • Upravit
28.9.10 10:16

ono to taky není prý jen vodou a ovocem.. je to už ve vzduchu i když ne každý to chytí a je fakt, že ti lidi tam jsou neskutečně otravní, každý výlet jsem si užila hlavně těch, co mi neustále nutili svoje zboží snad za každou cenu kam jsem se hnula, okrást se nás snažili už při příletu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.9.10 10:17

Vzhledem k tomu, ze v tehotenstvi je imunita dost oslabena, bych to jeste zvazila- nejde jen o prujem, je to komplet jine slozeni vsech patogenu, i tech prenosnych vzduchem. Zalezi jak moc uzkostlive sve tehu prozivas a jsi ochotna to risknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.10 10:18
lukina1 píše:
JA BYCH NEJELA,VZDYCKY JSEM CHYTLA FARAONA A TO SEMSE HLIDALA,A JESTE JSEM JELA MESIC DOPREDU NADOPOVANA IMODIUM,A SEBOUMELA ECEFURIL.A KDYBY SE NECO NEDEJ BOZE VY…TAK TA PECE NIC MOC. :think: :nevim:

Lukina - co je imodium a ecefuril -asi něco na průjmy že? můžu to vůbec jako těhotná?
Jediný co doma mám je smecta pro dítko, na střevní problémy netrpím, tak to neznám

• Citovat
  • Upravit
28.9.10 10:20
Anonymní píše:
lukina1 píše:
JA BYCH NEJELA,VZDYCKY JSEM CHYTLA FARAONA A TO SEMSE HLIDALA,A JESTE JSEM JELA MESIC DOPREDU NADOPOVANA IMODIUM,A SEBOUMELA ECEFURIL.A KDYBY SE NECO NEDEJ BOZE VY…TAK TA PECE NIC MOC. :think: :nevim:
Lukina - co je imodium a ecefuril -asi něco na průjmy že? můžu to vůbec jako těhotná?
Jediný co doma mám je smecta pro dítko, na střevní problémy netrpím, tak to neznám

no právě, nedejbože tě tam něco potká a nemůžeš ani pořádný lék, já prodělala v těhotenství střevní chřipku a neskutečně mě to potrápilo, protože mi nikde nechtěli nic prodat a to jsem byla doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
28.9.10 10:24

na průjem někde v cizině je prý nejlepší si koupit nějaký jejich lék, ale otázkou je jak zjistíš jestli ho můžeš v těhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí