Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky !! V Egyptě jsem byla 14dní v 4.měsící těhotenství
všechno v pohodě. moc jsme si to užili. Krásné vzpomínky!!! ale jedli jsme jen na hotelu a samozřejmě jsem na sebe byla opatrná.
Já jsem měla stejnou možnost tento týden,ale rozhodla jsem se,že nepojedu, ad 1 průjem tam dostane skoro každý, takže spoléhat na to, že to bude rekreace bez úhony,že se budeš opatrovat, se nedá, ad 2 léky, které se na to berou, ty jako těhotná brát nemůžeš a ad 3 ta dehydratace organismu je dost hrozná i pro netěhotnou, natož pro těhotnou,a to zvláště v prvním trimestru, takže je to lákavé,ale nejela bych, taky mne to mrzelo,ale co už. ![]()
Příspěvek upraven 28.09.10 v 12:39
Naprosto souhlasím s tím co psala miracle7.
Pohybuji také okrajově v cest.průmyslu a do Egypta bych těhotné, nebo s dětmi do tří let nikdy nedoporučila cestovat.
Jinak všechna středomořská letoviska klidně, myslím si, že jsou s Egyptem z tohoto pohledu nesrovnatelná. (Egypt není středomoří, ale blízko.)
Riziko střevní nákazy v Egyptě velmi vysoké. Původ je odlišný oproti nákazám zde. Proto naše léky neúčinné. Když to přijde, tak si to tam člověk stejně vůbec neužije. Kdyby něco, tak opravdu kvalitní zdravotní péče téměř nedostupná - a gynekologii bych tam fakt nechtěla vůbec testovat ![]()
I když chápu, že mít možnost jet skoro zadarmo je velmi velmi velmi lákavá. Egypt je krásná země, mě se tam moc líbí.
V 8tt jsem byla v zahr., přišly zdrav. komplikace a byla jsem moc ráda, že jsem se mohla během několika hodin vrátit do ČR a jít k doktorovi tady ![]()
Nakonec to nebylo nic vážného, ale ty nervy!
Sluníčko1005 píše:
Ahojky !! V Egyptě jsem byla 14dní v 4.měsící těhotenstvívšechno v pohodě. moc jsme si to užili. Krásné vzpomínky!!! ale jedli jsme jen na hotelu a samozřejmě jsem na sebe byla opatrná.
Konečně rozumný názor…
Pokud nemáš nějaké zdravotní problémy v těhu (nejsi po potratu, umělém oplodnění apod.)klidně jeď. Ovoce si vícekrát omeješ balenou vodou, ležet můžeš ve stínu, vitamín D ti ba naopak jen prospěje, létání v těhu normální a rozumný doktor nezakáže (to je mýtus jen u nás…všude jinde těhotné normálně létají)…pokud budš mít problém s průjmem, zdajdeš si tam k doktorovi, řekneš mu, že jsi těhotná a nebude problém. Mám to vyzkoušeno. Co se týká využití lékažské péče v hotelových komplexech rozhodně je na evropské úrovni neb si pacienty, kteří mají problém v hotelu předcházejí. Takže za mě, jednoznačně ano
Omlouvám, se za anonymní vklad, ale bohužel nemám chuť se tu pak s někým hádat a vysvětlovat… ![]()
Já byla na dovolené v 6 tt a také jsem měla obavy z letadla, ale v pohodě. Ovšem byli jsme v Řecku. V Egyptě jsme byli 2× a vždy v 5 hvězd.hotelu, nikdy žádný problém, ani nevím o nikom, kdo by průjem měl. Nejedli jsme ovšem žádné ovoce, zeleninu omytou v jejich vodě, jen tepelně upravená jídla. Je to dilema a do kdy se musíš rozhodnout a ještě dnes? Co je to za hotel a kde v Hurghadě nebo kde v Egyptě?
Já byla na dovolené v 6 tt a také jsem měla obavy z letadla, ale v pohodě. Ovšem byli jsme v Řecku. V Egyptě jsme byli 2× a vždy v 5 hvězd.hotelu, nikdy žádný problém, ani nevím o nikom, kdo by průjem měl. Nejedli jsme ovšem žádné ovoce, zeleninu omytou v jejich vodě, jen tepelně upravená jídla. Je to dilema a do kdy se musíš rozhodnout a ještě dnes? Co je to za hotel a kde v Hurghadě nebo kde v Egyptě?