Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, mám tříletého syna se spoustou holčičích kamaráde. mám pocit, jakoby kluci nebyli
. třeba si touto cestou najdeme nějakého nového kamaráda „kluka“ ![]()
Souhlasím s tebou. Já jsem sice brňačka s holčičkou ale taky bych řekla, že kluků je fakt hodně málo. Všichni okolo mě mají taky holčičky jen jedna co znám má kluka ![]()
Já jsem z Brna a mám kluka, 3 bude mít teda až v listopadu, mám kamarádku, která bydlí kousek ode mě a má stejně starého syna ![]()
@Agi20 píše:
Souhlasím s tebou. Já jsem sice brňačka s holčičkou ale taky bych řekla, že kluků je fakt hodně málo. Všichni okolo mě mají taky holčičky jen jedna co znám má kluka
A jak máš starou holčičku?
@Ewule0712 píše:
Já jsem z Brna a mám kluka, 3 bude mít teda až v listopadu, mám kamarádku, která bydlí kousek ode mě a má stejně starého syna
jé to máš fajn, že máš kamošku s klukem a ještě v blízkosti…my máme opravdu hodně kamarádek, je to fajn…ale prostě kluci jsou kluci ![]()
@mouhla píše:
A jak máš starou holčičku?
Ve čtvrtek ji budou 2 roky
![]()
@Agi20 píše:
Ve čtvrtek ji budou 2 roky![]()
jé to máš fajn, já si zrovna minulý týden říkala, že bych brala, kdyby byly malýmu ještě jednou tak dva roky, ten rok mi přijde, že strašně rychle utekl ![]()
@mouhla píše:
jé to máš fajn, že máš kamošku s klukem a ještě v blízkosti…my máme opravdu hodně kamarádek, je to fajn…ale prostě kluci jsou kluci
Dcera se nejvíc stýká s bratrancema (6,4roky) a je s něma strašně spokojená. A jelikož spolu všichni 3 vyrůstají pomalu jak sourozenci je to nerozlučná 3
Jinak jsem chodila s dcerou do cvičení a děti tam byli od ní tak max. o půl roku mladší. To tam zase byla jediná holčička
Cvičili tam hlavně s klukama ![]()
@mouhla píše:
jé to máš fajn, já si zrovna minulý týden říkala, že bych brala, kdyby byly malýmu ještě jednou tak dva roky, ten rok mi přijde, že strašně rychle utekl
Vůbec to tak nějak všechno rychle utíká. Vidíš a já si zas poslední dobou pořád jen říkám jak mi strašně chybí to maličky miminko co na mě bylo tak fixovaný.
I když i teď je na mě fixovaná, je to strašněj mazel ![]()
@Agi20 píše:
Dcera se nejvíc stýká s bratrancema (6,4roky) a je s něma strašně spokojená. A jelikož spolu všichni 3 vyrůstají pomalu jak sourozenci je to nerozlučná 3Jinak jsem chodila s dcerou do cvičení a děti tam byli od ní tak max. o půl roku mladší. To tam zase byla jediná holčička
Cvičili tam hlavně s klukama
no malej je s těma holkama taky spokojenej…pak ho ale baví hodně fotbal a takový věci, který se přece jen líp provozují s klukama…kdyby ho vzali do školky, tak to ani neřeším, tam by měl kamarády, ale jelikož to vypadá, že bude ještě rok doma, tak bych pro něho nějakýho kamoše brala:-)…mimčo mi chybí taky ![]()
@mouhla No já se obávám, že u nás školka později taky neklapne hned. Jelikož jsem šla na MD ze školy mám automaticky mateřskou na 4 roky. A co jsem tak slyšela děti co mají rodiče doma do školky hned tak nevezmou.Budu doufat, že to dopadne jinak protože dcera děti miluje
A já osobně si myslím, že čím dřív bude dítě v kolektivu tím spíš a snadněji se bude zapojovat i líp mezi ostatní v pozdějším věku.
@Agi20 píše:
@mouhla No já se obávám, že u nás školka později taky neklapne hned. Jelikož jsem šla na MD ze školy mám automaticky mateřskou na 4 roky. A co jsem tak slyšela děti co mají rodiče doma do školky hned tak nevezmou.Budu doufat, že to dopadne jinak protože dcera děti milujeA já osobně si myslím, že čím dřív bude dítě v kolektivu tím spíš a snadněji se bude zapojovat i líp mezi ostatní v pozdějším věku.
a jsi přímo z brna? tady je totiž nový systém podávání přihlášek, podávají se elektronicky a vůbec nezáleží na tom, jestli jsi doma nebo ne…hlavní kriterium je věk…u nás se tříletý děti nedostaly…jen městská část brno město se tohodle neúčastní
@mouhla jojo jsem z Brna
No uvidíme co bude za rok. V Tuřanech se podávají přihlášky prý v Lednu, tak si to budu muset hlídat.
Jj to asi všude ve stejnou dobu si myslím, my jsme ji taky tak nějak dávali…který měsíc je malá narozená, kdy bude mít tři?