Klučičí kolektiv 1. třída - zkušenosti?

Anonymní
4.9.25 11:36

Klucici kolektiv 1. třída

Ahoj, syn nastoupil do 1. třídy. Ma tam kamarády a vse se zatim zda v klidu. Ve tride mají 16 kluků a 9 holek. Jake máte zkušenosti s převážně klucicim kolektivem? Ve školce měli také více kluků a učitelka si porad stěžovala, ze je to hrůza. Přitom ti kluci, kteří tam chodili, byli klidnější. Zadní rvaci ani matcho styl, ani jejich tatínci nejsou žádní rvaci apod. Co mame čekat? (možná řeším blbosti, ale jen me zajímají specifika kolektivu, kde je více kluků). Díky za klidnou diskusi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5153
4.9.25 11:53

U mých dvojčat ve třídě (6.) je momentálně 9 holek a 13 kluků (ve 3.třídě to bylo i 9:15) a nikdy si učitelka nestěžovala, že by byl problém, že mají více klučičí kolektiv. Zlobí asi tak jako standartně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.9.25 12:10

Tak to je ještě dobrý poměr, nám se na vesnické školce u syna kdysi sešlo 25 kluků na 3 holky :lol:
Přežily to učitelky i děti, kočárky teda moc v permanenci nebyly, i holčičky si hrály s traktorama. Učitelky na to byly dvě, starší, zkušené a zvládly to bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
4.9.25 12:15

Měli jsme to u jednoho kluka a navíc ještě to byla sportovní třída od 1. (všichni dělali jeden sport spolu) a byl to mazec. Ani ne tak ta první, druhá, třetí třída - to byla třída prostě živých kluků, ale pak ta pětka. To byl nářez, jak začali lozit do puberty.
Uf. Chlap vedle chlapa, konkurenční prostředí, atd…
Výhoda byla, že neměli problém respektovat autority / trenér, atd… takže se to dalo krotit. A učitelka chodila jim i fandit, to bylo fajn :) a velmi rychle si prý osvojila pravidla daného sportu :-) A super bylo, když dostali za třídního učitele, ten mužský element. :palec:

Jinak záleží jaká třída - povahy - se sejdou.

Příspěvek upraven 04.09.25 v 12:18

• Citovat
  • Upravit
12885
4.9.25 12:16

Já to vidím z pohledu dcer, ty převážně klučičí kolektivy jsou lepší než převážně holčičí. Jakmile je tam víc holek, jede slepičárna, intriky… u jedné dcery zas naopak bylo více kluků ve třídě a ty holky pak k sobě měly blíž - na druhou stranu si učitelka tedy skutečně stěžovala na to, že dělali bordel a řešilo se více kázeňských problémů. Nicméně záleží i na spoustě okolnostech: přístup učitelky, indivindi charaktery jednotlivých dětí, zaměření třídy… nejde to úplně generalizovat, avšak z osobní zkušenosti mých dětí je lepší více klucici kolektiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
4.9.25 12:24

U nás poměr 16:4, furt se rvou. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4622
4.9.25 12:32

Klucci kolektivy urcite lepsi. Starsi dcera loni byla sama s 6 klukama a byla jejich ruze :mrgreen:. Ted tam ma dve holky navic a uz je z toho cela nesva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
4.9.25 12:52

I v synově první třídě je poměr 1:2 ve prospěch kluků, přičemž on a jeho spolužáci ze školkové třídy tvoří těch kluků polovinu :D (Bydlíme na velkém sídlišti, takže do školy nastupují děti z různých školek/oddělení.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
4.9.25 12:57

U dcery zase naopak, 18 holek a 5 kluk. 2. stupeň- přírodovědná třída a můj předpoklad byl že bude převaha kluků když tam je navíc i matematika :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
4.9.25 13:13

Ty jo je tam 9 holek, to by mě vůbec nenapadlo řešit. Až bude 20 kluků na 1 holku, tak to řeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
4.9.25 13:23

Za mě lepší klučičí kolektivy, než holčičí. Kluci bývají víc pospolu, v holčičích kolektivech bývá vic šikana, víc vylučují někoho z kolektivu, holky se hádají, urážejí, posmívají se, jedou spis ten psychický teror. Kluci se třeba sem tam nepohodnou, daji si do zubu a druhý den už jsou zas kamarádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
5.9.25 15:59

U nás poměr 15:7 a teda děs běs. Šli s pověstí průšvihařu už ze školky. Už v první třídě řešil kázeňské problémy ředitel. Nepřidávají tomu ani rodiče, kteří na svých „bobancich“ nevidí jediný problém a za všechno můžou všichni kolem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44362
7.9.25 11:09

Úplně v pohodě. Třeťačka je v podobném kolektivu a sama pracuji ve škole, jde jsou poměry ve třídách také ve prospěch kluků. I na druhém stupni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
8.9.25 19:18

Jsem učitelka. Letos se mi v 1. třídě sešlo 15 kluků a 5 holek. Jsem na to hodně zvědavá. Ale nadšená nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí