Kluk 2r8m kaká do slipů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co zkusit uplatit? U nás si nechtěl říkat. Zavedla jsem pravidlo za bobek do nočníku, když si sám řekne, sušenka (taková malá, velikosti půlky piškotu). Během dvou dnů vcelku spolehlivě hlásil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Pozitivní motivace a úplatky vyzkoušeno. On se prostě toho bobku nechce vzdát, nechce ho pustit…
- Citovat
- Upravit
Za svůj názor se nestydím, ale je to o hovínkách, tak raději anonymně ![]()
U nás je to podobné… akorát, že nemá smrt v očích, ale hrdě hlásí, že už kakal ![]()
Trvalo mu, než se naučil zadržet kakání a na záchodě ho zase povolit a vykakat se. Odměnou jemu spláchnutí záchodu. Ale musím si syna hlídat… sám si nezavolá… ale jak vidím že se šteluje na kakání, zeptám se a on už nezapírá, ale běží na záchod, takže mírný pokrok.
Zkus skřítka záchodníčka - nějakou uzavíratelnou krabičku s bonbonkem někam do místnosti WC a za odměnu tam dá skřítek záchodníček bonbonek. Tohle zabralo na syna kámošky.
Nebo můžeš dát odměnu i ty sama… když nechceš lhát o skřítkovi.
Já synovi na rovinu říkám - že hovínko musí počkat v zadečku, až si sedneš na záchod… a pak ho tam vykakáš. Beru ho na záchod s sebou, když jdu na velkou já… poslouchá, jak to šplouchne a pak mu říkám, že až on půjde kakat, tak taky budu poslouchat, jak to šplouchne.. prostě na to jít hrou… je to ale hlavně o tom že ještě nedokáže udržet hovnínko uvnitř a pustit ho a na záchodě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Svistice Pozitivní motivace a úplatky vyzkoušeno. On se prostě toho bobku nechce vzdát, nechce ho pustit…
a co nálepky na nočník.. za odměnu si nalepí obrázek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE Nálepky jsme ještě nezkoušeli, můžu zkusit. On to držet umí, do určité fáze. Jakmile se na to soustředí, tak drží, ale pochopitelně to nejde (naštěstí, to dovedl ten starší) do nekonečna, takže jakmile se soustředit přestane, prostě to vyleze. Ta fáze „chce se mi, ale z nějakého důvodu to nechci/nedokážu pustit“ bývá někdy i docela dlouhá, resp. několik etap celé odpoledne a pak se pokaká až večer. Bohužel většinou nefunguje, že ho v této fázi (chůze po špičkách se staženým zadkem) posadím, to je hysterák nebo „nejde to“.
- Citovat
- Upravit
Já mám stejně velkého kluka. Čůrání v pohodě, ale na kakání si přinese plenku, a pak se hned hlásí, že ji chce sundat, jakmile udělá bobek. Když ho posadím na záchod, tak se ani nevzteká, ale prostě se tam nevykaká. Já mu to vysvětluju a víc to neřeším. On tomu rozumí velice dobře, ale asi se bojí, nevím. Jednou se mu to povede, a pak už tu plenku nebude chtít vůbec. Nechci, aby měl zácpu nebo aby z toho byl vystresovaný. Já mám ještě o rok a půl mladšího kluka a ten je ještě plně na plenách, tak je to třeba i tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame stejny problem akorat male jsou 2 roky a dva mesice a proste kakat na nocnik nechce
curat chodi, ale to kakani me uz dost trapi, ale nezabira vubec nic
pritom jako prvni chodila na nocnik kakat ale curani ji neslo a pak se to otocilo a ted je to furt stejne.Je bez plen ale kaka do kalhotek, obcas se to povede do nocniku ale to uz ma hovinko u zadecku tak ji tam posadim. Pritom vy ze je to vyborne a i sama rekne ze se to dela do nocniku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávno jsem se dívala na výměnu manželek a měli tam kluka, který dokázal hodiny brečet, že chce plenku a kakání zadržoval… byla tam jedna vyměněná manželka, která vymyslela fintu - udělala klukovi ze sušáku na prádlo bunkr a dala mu tam nočník - on začal kakat na ten nočník! zabralo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o zachování anonymity, nemusí mě nikdo poznat
Mladší má 2r a 8m, asi 5 měsíců je bez plínek, čůrání ok. S kakáním byl problém prakticky od začátku, párkrát sice šel na nočník, i z toho měl radost. Pak se ale začal pokakávat. Resp. je to tak, že já vidím, že se mu chce, někdy mi to i řekne, ale na nočník/záchod buďto odmítá sednout nebo si tam sedne, chvíli posedí, řekne „nejde to“ a konec. Takhle to udělá párkrát, pak ten pocit na kadění nějak potlačí, jde si hrát, myslí, že už „má vyhráno“, přestane se na to asi soustředit, najednou smrt v očích a řve, že má bobek a mám ho jít utřít. Tak jednou až dvakrát týdne se nám to povede do nočníku Říkala jsem si fajn, nechám ho k tomu dozrát, očividně to nedělá schválně, ale má prostě nějaký blok a nechce to pustit. Takže jsem si zvykla na vybírání bobku ze slipů, případně sbírání z podlahy, pokud byl naostro.

JENŽE: začal chodit do školky. Předtím chodil do soukromé zhruba 2× až 3× týdně, někdy i častěji, většinou na půl den, ale někdy až do odpoledne a stalo se to tam JEDNOU (a to ještě v den, kdy předtím asi dva dny nebyl, takže tam toho bylo víc). Takže jsem byla přesvědčená, že ve školce k tomu nebude docházet. No ale asi si tam nějak rychle zvyknul, cítí se tam jako doma a včera i dnes se pokakal. Nedovedu si představit, co budu dělat, pokud se toto stane pravidlem.
Máte prosím nějakou radu?
A ještě dodatek - začala jsem mu asi před 5 dny dávat probiotika na imunitu, jsou to teda už dospělácká, ale starší 4,5letý je taky jí a v pohodě, tak mě napadlo, jestli se mu to nějak hůř nedrží (že to nevydrží až domů) díky nim. Protože včera kadil celkem 3×, je to celkem objemné, ale konzistence normální
Se starším jsem měli ohledně kakání strašné potíže, ten už je teda úplně ok, ale nedovedu si představit, jestli nás čeká ještě druhé kolo