Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Editka96 píše:
Holky už jsem zoufalá. Vy, co nejste v tehu zrovna vychtrliny a máte jako já přes sto kilo, kdy jste se dozvěděli zda je to kluk nebo holka? Dnes jsme byli na velkém USG a zase nic nevíme a pan doktor mi pověděl že je to tím že nejsem štíhláTak se chci zeptat, kdy to tam můžu čekat? Moc děkuji
Nejpozději v den porodu se to dozvíš.
První na screeningu tuším 16 tt a druhý ve 12tt na screeningu a obě správně. A mám 120kg a nikdo neřekl nic, akorát mám ve zprávě, že horší podmínky pro zobrazení.
@Russet píše:
Nejpozději v den porodu se to dozvíš.
No to tedy děkuji, ale to nechci ![]()
@Editka96 píše:
No to tedy děkuji, ale to nechci
Ještě před cca 20 lety běžné.
Já nechápu, jak to naše mámy mohly přežít, když to až do porodu nevěděly......
jako fakt, nejdýl v den porodu to vědět budeš. Všem mým silnějším kamarádkám to řekly tedy už během těhotenství, ale pokud máš nadváhu a ještě třebaplacentu na přední stěně, tak se ten doktor může snažit jak chce......Můžeš si zaplatit třeba odběr plodovky, ale je to risk pro dítě.
A co řešíš? I štíhlý holky seto nemusí dozvědět před porodem. Moje dítě mělo vytrvale překřížený nohy. Zjistila jsem to až v posledním měsíci. Švagrová je jako žížala a ta si musela počkat na porod.
@Editka96 píše:
No to tedy děkuji, ale to nechci
Nevíš, o co přicházíš. Ten moment překvapení je krásný a nepopsatelný. ![]()
při prvním cca 135kg ve 20tt u druhého ještě vyšší váha a taktéž bez problému ve 20tt
Zalezi taky co ma tvu doktor za utz. Jak pak chteji rozpoznat vvv kdyz maj nejakou kraksnu, na velke utz te ma poslat do lepsiho zarizeni
Ahoj,
u první jsem se to dozvěděla v 20tt a měla jsem tou dobou okolo 78kg a u druhé jsem se to dozvěděla v 13tt a měla jsem cca 85kg
A oba porody s 93kg.
(anonym, protože se tou vahou moc nechlubím)
@Anonymní píše:
@Editka96Ahoj,
u první jsem se to dozvěděla v 20tt a měla jsem tou dobou okolo 78kg a u druhé jsem se to dozvěděla v 13tt a měla jsem cca 85kg
(anonym, protože se tou vahou moc nechlubím)A oba porody s 93kg.
Docentky jsou v poho. Nadcentky mají problém.
Záleží na kvalitě utz, na tom jestli mimčo taky spolupracuje, kamarádka má 70kg a stejně se to dověděla až ve 22tt protože se mimčo nechtělo ukázat. A stejně to nikdy není na 100%.