NT screening v 13. týdnu - šedá zóna

3023
29.1.19 21:41

Ja mela u 2 syndromu 1:290. Hranicni bylo 1:300. Kdyby to bylo nad 300 tak me tam treba ani neposlou, nevim. Kazdopadne na genetice ti vse vysvetli, reknou co a jak, udelaji utz. Nabidnou odber plodovky… ja sla, dite by mi umrelo bud v brise nebo chvili po porodu. To jsem fakt nechtela. Kdyz mas 1:400 asi bych na plodovku nesla. Jen na konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
679
29.1.19 22:16

Tak záleží taky na věku, čím vyšší věk tím vyšší pravděpodobnost vyjde a vůbec to nemusí o ničem vypovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.19 22:18

@zzuza dle věku mám napsáno 1:458 a vyšlo 1:404

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
29.1.19 22:52

@123muminek123 aha, tak v tom případě bych to dále neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
30.1.19 06:06

Ja měla 1:270 a věk 37 let.....vše OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
30.1.19 09:59

U prvních dvou těhotenství by mne posílali na genetiku kdyby bylo rizko horší než 1:300 u třetího 1:1000, ale to jsem měla riziko podle věku 1:100 (dřív by mne poslali už jen kvůli věku). U třetího doktorka na UTZ přidávala ještě další měření, aby to přes tu tisícovku dostala. U nás se nabírá krev před UTZ, takže výsledky viděla průběžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
30.1.19 10:59

my měli riziko na Down 1:8, tzn. nějakých 12,5 % dětí s takovýmto výsledkem má Downa. Zaplatili jsme si Prenascan a vše vyšlo dobře naštěstí, teď mi tu chrní 6týdenní holčička :). U vás je riziko nějakého čtvrt procenta, pokud je dobrý ultrazvuk, tak bych na plodovku nešla, to už je větší riziko komplikací kvůli ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.19 19:53

Cgg

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.19 19:59

Dobry den mohu se zeptat vyšlo mi na screeningu rizikova hodnota na m.down z výsledku prvniho trimesteu 1/580 nikdo mi poradne nevysvetlil o co jde? A posilaji me na plodovou vodu a ja nevim ci jit nebo ne :)

• Citovat
  • Upravit
1967
15.6.21 12:01

Ahojky, měla bych takový dotaz. Včera jsem byla na screeningu v 1 trimestru (12+6) a vyšel mi v šedé zóně. Na utz doktor neviděl nic špatně a říkal, že tam je vše v pořádku. Pak dával výsledky utz a krve do nějakého programu co vypočítává rizika a později přes dne mi volal. Říkal mi právě, že to vyšlo v té šedé zóně, ae chromozomalni vady vyšly negativně. Neznám hodnoty toho screeningu pro ty si jdu v pátek. Jen mě zajímá co teda ta šedá zóna může znamenat? Chromozomalni vady jsou negativní a já i přítel jsme byli na genetice kvůli úmrtí miminka v minulém těhotenství a tam nám žádné genetické vady nezjistili. Takže když byl utz v pořádku a ty výsledky zkreslila nějak moje krev, tak mě nenapadá důvod. Nemáte některá nějakou zkušenost? Děkuji
Ps: ještě mi vyšlo malé riziko preeklampsie, tak mi nasadí anopyrin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
15.6.21 15:55

@Klara0225 Ahojky, pokud máš výsledek v šedé zóně, tak vyšlo riziko (nejspíš na Downa) 1:1000 a více. Šedá zóna by měla být nějak 1:300 až 1:1000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.6.21 15:57

@wendelina30 Down je právě chromozomalni vada, takže pak nechápu co by tam mohlo být. Hodnoty ještě právě nemám to mi jen řekl po telefonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
15.6.21 16:08

@Klara0225 Je to na prd, že řekl jen takové neúplné informace. Ti doktoři si asi neuvědomují, že jako budoucí rodiče a hlavně budoucí matky stresujeme kvůli každé informaci, která se nám nějak nezdá. Teda aspoň já to tak mám :zed: Víc se asi dozvíš až v pátek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
15.6.21 16:31

Já nechápu, proč některá centra stále volí tento postup. Tam, kde jsem byla já, se šlo na krev asi 2-3 týdny před UTZ, takže pak na UTZ už doktorka měla veškeré výsledky, všechny hodnoty z UTZ a krve zadala do programu a po 45 minutách od příchodu do ordinace jsem odcházela s kompletní zprávou a veškerými informacemi o miminku.

Jinak pokud byl UTZ v pořádku, tak tam asi z krve vyšly hůř nějaké hodnoty, které mohou značit právě riziko preeklampsie, růstové retardace nebo předčasného porodu. Držím palce, ať je vše ok. A příště zvol jiné centrum, takové, které nevyděsí pacientku k smrti polovičatými neuplnými informacemi po telefonu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
15.6.21 16:57

@Thomassss mě to právě dělal můj obvodní gynekolog. A jen řekl, že to vyšlo negativní jen v šedé zóně a chromozomalni vady jsou vyloučené a že se domluvíme na dalším postupu v pátek a vše mi vysvětli až v ten pátek co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí