Kluk v obležení žen

6725
2.11.10 16:45

Kluk v obležení žen

Ahojky,
mám starší holčičku a malébo chlapečka. Ten samozřejmě když vidí, že já se maluju a Natálka chce taky, tak chce taky… když Naty či já chodíme v šatech, chce taky. Když nosíme šperky a podobný věci, tak chce taky.
Zajímalo by mě, jak toho chlapečka vést, aby v tom našem babinci vyrůstal zdravě. Nechci, aby si zvykl na nějaké malování se, culíčkování, šatičkování a spol, ale zase mi je jasné, že do určitého věku je to asi normální a neškodné.
Jaké jsou vaše zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
2.11.10 16:56

Ahoj, ja nemam zkusenosti s detmi, zatim, ale s mym o tri roky mladsim bratrem jsme si hrali porad na to, ze je moje sestra. Oblekala jsem ho do satu, nosil sperky, chtel nalakovat nehty…:)
No a ted je z neho 22 lety normalni kluk. Myslim, ze kdyz bude mit tvuj chlapecek kamarady kluky, tak se z toho brzy vzpamatuje a uz to ani chtit nebude a bude si hrat jako kluk. Takze ja bych se toho asi nebala. :)

• Citovat
  • Upravit
44199
2.11.10 16:58

Jéé, můj syn se namaloval rtěnkou a očními stínami - dětskými, s holkama ve školce :lol: :lol: Mám taky chlapečka a holčičku, ale syn nějak šatičky a malování nevyžaduje - dcerka je mladší.

Chtěla jsem napsat něco jiného, ale koukla na metřík a smazala. Je ještě malý, neuvědomuje si to. To „já taky, chci taky, chci to jako vy“, je typické pro tento věk. Napodobuje, zase to přejde.

Dcerka v 17 měsících stála nad nočníčkem, v parku se vyslíkala, chtěla čurat jako kluk. Napodobovala bráchu. Taky jsem řešila, co s tím. Měsíc na to sama od sebe pochopila, že ONA si musí sednout, bylo odplenkováno. Doteď se moje děti navzájem napodobují.

Pokud vyrůstá a bude vyrůstat v normálním sociálním prostředí, vy máte jako rodiče normální přístup, kolem sebe bude mít mužské vzory, za kamarády i chlapce, věřím, že žádný problém nevznikne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
2.11.10 17:01

JANA: to mi připomělo, jak čůrala Natálka taky takhle venku a on přesně chtěl jako ona… tak doufám, že se tím taky časem odplenkuje :D

Jinak díky, to mě potěšilo :-) Já jsem jedináček, tak nejsem schopná ani ze své rodiny to posoudit. To, že chce vše teď taky to je jasný, jen aby ho to v tomhle směru prostě přešlo no :-)

Takže teda myslíte, že ho mám normálně nechat? Páč já mu třeba řekla, že se chlapečci nemalujou a nenamalovala ho… ale bylo mi ho líto :roll: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
2.11.10 17:05

jahudka, deti sice zatial este nemam, ale manzel tiez vyŕastal so starsou sestrou a ta ho este aj v 5tich rokoch obliekla do saticiek a strasne rad nosil prstienky :lol:

nezanechalo to na nom ziadne ocividne nasledky :-D

a pamatam si, ze ja ked som bola mala, chodievala k nam maminina kamaratka a jej 3 rocny syn mal vzdy nalakovane nechty :-D nikto to neriesil (len ja som mu strasne zavidela, lebo u nas si nikto nechty nelakoval :mrgreen: ), vyrastol z toho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
2.11.10 17:06

Já bych ho asi namalovala jako tygra, nebo tak něco :lol: že holčičky se malují tak, ale kluci jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
2.11.10 17:07

Jahůdko, je mu 17 měsíců. Tady si myslím, že jakékoliv vysvětlování se bude míjet účinkem a může přijít akorát záchvat vzteku.

Nevím, nemůžu si vybavit nějakou typicky klučičí činnost, kterou bych dceři zakazovala, nebo naopak. Moje dcerka si hraje se synkem s autíčky, on si hraje s ní s panenkou. Nevadí mi to. Dokonce, když měl 18 měsíců, dostal svůj vlastní golfáček s panenkou, záviděl o půl roku starší kamarádce, párkrát si s tím pohrál, nijak ho to nepoznamenalo. Teď si hrají spolu s malou, není to jediná činnost.

Co se týče malování, já se moc nemaluju, používám spíš pěstící kosmetiku - krémy, balzám na rty, děti mají krémy svoje, balzámem je přetřu oba, deodorant na malou trochu stříknu, starší nechce.
Za mě, než velký řev, trochu bych ho přikrášlila :-) Umírněně. Co tak koupit dětský jelení lůj? Vypadá jako rtěnka, zároveň ochráníš rty před vysoušením a popraskáním. Může se použít i na oči a další tenká místa kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.11.10 17:18

Jahůdko neboj, on z toho vyroste, to má asi každej kluk a nebo ho zkus vždycky posílat do koupelny s tatínkem a vysvětlit mu, že on je taky kluk a že tohle dělají jen holky a že kluci dělají něco jinýho, aby si nepřipadal, že je odstrčený, i když teda nevím jak by to pochopil, ale počkej až začne chodit do školky, to ho hned přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.11.10 17:25

Tak my byly dvě starší ségry a mladší brácha (po dvou letech od sebe) a byli jsme doma s mámou, až po čase se narodil poslední brácha, tudíž ještě horší situace než u vás :mrgreen: Brácha se též navlíkal jako malý do všeho vč. šatiček a korálů, dokonce vyžadoval, aby ho máma taky naučila plést a vyšívat, ale skončil s tím, když si přišil dečku k tepláčkům :mrgreen: Teď je z něj taky normální chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
2.11.10 17:44

Díky za názory a tipy :-)
Jsem ráda, že to řešit nemusím… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
2.11.10 17:44

ja myslim, ze to je normalni a nejpozdeji ve skolce z toho vyroste
muj mladsi bracha to dotahl tak daleko, ze i mluvil jako holka - ja jsem curala apod. :) a taky z toho vyrostl

• Citovat
  • Upravit
13503
2.11.10 23:05

Jahudko muj synovec vyrustal v naprostem babinci,ted ma 19 a je naprosto normalni..Kdyz byl maly,choval se jako jeho starsi sestra,byl takovy holcici a taky delal to co ona.
Jinak me kamaradky syn vidi jak se ona maluje tak to dela taky,dava si sponky do vlasku,necha si lakovat nehty. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí