Odmítá dudlíka a bez něj neusne

144
2.11.10 09:57

odmítá dudlíka a bez něj neusne

Maminky poraďte prosím jestli máte někdo stejnou zkušenost :-( Moje šestiměsíční dcera od dvou měsíců ukázkově usínala s dudlíkem, teď je to asi dest dní co prostě dudlíka s křikem odmítá, úplně se rozzuří když jí ho chci dát, ale problém je v tom, že bez něj nemůže usnout, řve a řve :zed: Usne jedině u prsa po předchozím vyčerpávajícím pláči, nepomáhá ani hlazení, chování, mazlení.. Samozřejmě nechci aby usínala u kojení, ale jinak totálně příjdu o nervy. Nenapadá vás čím to může být? Jedna věc mě napadá ale nevím, snažila jsem se jí totiž dát večer kašičku z láhve aby se víc zasytila, protože se mi stále v noci budí po 2-3 hodinách, ale ani si necucla, láhev do pusy nevezme a vzteká se, ani s čajem prostě jen prso :andel: Může to být tím, že si začala dudu spojovat s lahví??? A nemáte někdo zkušenost jak dlouho to může trvat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
2.11.10 10:23

Ahoj, takovou zkušenost tedy nemám, ale pokusím se …

1/ nezměnili jste značku/tvar/velikost dudlíku? (u nás zkušenost, že je jeden jedinej dudlík na světě a jiný nepřicházejí v úvahu)

2/ zkus si malou dát do polohy jako při kojení (nevím jestli na klíně nebo v leže) a místo prsa dát dudlinku - u nás takhle „kojí“ i táta, babičky, dědové :-) prostě si malýho vezmu na klín, máčknu mu prso (táta hrudník) k obličeji, tvářičce, ale do pusinky dostane dudlíka, řekla bych, že je to pro něj ještě blaženější než s prsem v puse, protože nemusí vydávat takovou námahu na udržení bradavky v puse a nemusí polykat; zkus třeba nejdřív dát prso a po chviličce (v pololimbu) vzít dudlíka a ject po prsu směrem k bradavce a jakoby místo malíčku do pusinky nasunout dudlíka
Snad by to mohlo zabrat.

Hlavně si nenech nakecat nějaký namáčení do medu, cukru apod. :cert: Nanejvýš na dudlíka vymáčknout trochu MM, to jsem dělala na začátku používání dudlíka.

Napadají mě ještě zoubky :nevim: třeba to samo přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.11.10 10:29

Ahoj Rampepurno :-D tady je moje odpověď
1. pořád máme stejného dudlíka
2. místo prsa jí ho nepodstrčím ani omylem i kápnout mlíčko jsem zkoušela, dokonce i když u prsa usnula a já jí ho tam strčila místo bradavky okamžitě ho vyplivla a hledala prso :-(
A s těma zoubkama mě to taky napadlo ale nic nepozoruju ani si necucá víc prsty ani neslintá?? Ale moc díky za snahu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
2.11.10 11:00

Tak u nás tato situace nastává velmi často co jí rostou zuby. Spustí naprosto hysterický řev, ale totální je to mazec! Prso chce protože je měkké a netlačí jí nikde. Já to dělám tak že namasíruju dásna bud calgelem nebo kamistadgelem, ten mi příjde ještě lepší a pak vrazím dudel nebo to dám na dudel ten gel a přidržím ona ječí nadudla a pak si ho vcucne už sama. Ten kamistadgel učinkuje fakt rychle. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
2.11.10 11:06

Ahoj,

tak presne to jsme meli doma. Mala nejdriv dudlik mela (i kdyz teda ne takovou dlouhou dobu), pak ho zacla odmitat, vyzkousela jsem vsemozne tvary, materialy, nic nepomohlo.
Usinala v naruci bez dudliku, bez problemu - jenze problem byl se ji „zbavit“. Jakmile jsme ji polozili, s dotykem podlozky byla auf.
nakonec jsem to vzdala, usinala v leze u prsa, v moji posteli, neprenasela jsem ji. Manzel se odstehoval k synovi do pokojicku a my 2 obyvaly loznici. Nemela jsem sily to menit, dokud neprijde aspon trochu „k rozumu“.
takze aktualne 3dny s nama spi uz tatinek, trvalo presne tyden, nez se naucila spat v postylce - prvni den kricela hodinu, dalsi dva pul hodiny - byla jsem u ni, hladila, utesovala, ale nevytahla, od ctvrteho dne bud place cca minutu nebo vubec, lehne a usina. Jsem celou dobu u ni, dokud neusne (tak jsme to praktikovali i se synem do cca 2,5roku).
Dalsi faze bude nekojeni v noci - stale jsme vzhuru cca co 2hod, myslim, ze 11mes dite by melo vydrzet dyl. Ale ted ji davam „pohov“. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
2.11.10 11:30

A nemůže být ten dudlík už „malý“? My máme od MAM a někdy kolem sedmi měsíců (možná trochu dřív) jsme měnili za větší velikost, protože ten malý dudlal jen na kraji a chtěl ho mít až dozadu, jako prso.
Jinak bych to taky dost připisovala zubům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.11.10 11:58

Ahoj, Veru je sice větší, ale dudlík mi přestala taky chtít a předtím ho měla furt. Začalo to tím, že ho plivala a řvala, když jsem jí ho chtěla dát. Divila jsem se. pár dní na to jí začala rýma a pak se začaly klubat zuby. Tak jestli je to u vás stejně? Každopádně zuby se už vyklubaly a dudlík už nechce. Takže starší sourozenec dudlíka má a ona ne:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
2.11.10 12:33

Můj syn vyplivnul dudlík v 8 měsících a už nikdy ho do pusy nevzal, nepil ani žádné tekutiny z lahviček se savičkama, nepoužíval ani hrnečky s pítkama, do dneška (3roky) nepije brčkem … prostě odmítá strkat si do pusy umělou hmotu. Nezbylo než respektovat, pár měsíců jsem ho u prsa uspávala, mně to nevadilo, bylo to rychle, tiché, elegantní, nic proti ničemu. Když jsme dokojili (16.měsíc), začaly jsme uspávat u čtení pohádek, to je taky hezká věc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.11.10 19:51

Holky děkuji za příspěvky, no uvidíme jak to dopadne ale nevěřím, že si ho ještě vezme, na zuby to ještě opravdu nevypadá, přes den je úplně zlatá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí