Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
doporucily byste mi prosím nějakou dobrou knihu o vývoji miminka? Nemyslím knihu o těhotenství, ale až po porodu. A něco podrobnějšího, než je Velká kniha o matce a dítěti. Dík Milada
Miladko,výborná je Dítě a já od Penelopy Leachové,nebo Dítě od K.Bečky (ta je hodně o psychomorickém vývoji)
Knihu Dítě a já mi minulý týden koupil manžel. Moc se mi líbí, je tam hodně zajímavého čtení. Je to teď vlastně moje nejoblíbenější knížka
Doporučuju ji.
já mám knížku s názvem: Vše o matce a dítěti.
Je to přehledná kniha od narození dítětě až po jeho 4 roky.
I já mohu doporučit knihu Dítě a já od P.Leachové, jsem s ní velmi velmi spokojena
čauky
Lime
Dite a ja je super, je tam hodne o psychike, akurat doporuceniami o strave a vychove som sa z tade neriadila.
Ale fakt stoji za to.
No a teraz citam Karpa „nejstastnejsi batole v okoli“ a mam pocit, ze som konecne nasla knizku, ktora mi sedi vo vsetkom.
Karp mi pripada, ze je hodne empaticky, vie o com je rec, ma dlhorocne skusenosti, nehra sa na jedineho spasitela, co vie vsetko (na rozdiel od inych knih) a jeho metody fakt funguju ![]()
Takze ked budem mat este mimino urcite si kupim aj „nejstastnejsi miminko v okoli“ ![]()
Já bych doporučila knihu od Evy Kiedroňové Něžná náruč rodičů. Je pouze o manipulaci a psychomotorickém vývoji. Více na www.kenny.cz - publikace. Jsou tam informace ohledné knížky.
Ahojky,
Chtěla jsem doporučit všem maminkám, které chtějí cvičit s miminky knihu od Jaroslava Kocha- Výchova kojence v rodině. Je to sice stará kniha, ale cviky v ní jsou pro mimi velice účinné a zábavné. Aplikovala jsem je na obě a viděla a vidím velké pokroky. Kačenka se vždycky spokojeně usmívá a taky po nich lépe spí.
Čauky, tak já doporučuju od Zdeňka Matějčka - Prvních 6 let ve vývoji a výchově dítěte, je tam popsán do jednoho roku měsíc po měsíci, potom už to tak podrobnější není až do předškolního věku -pohybový vývoj, vývoj řeči, intelekt, vztah s rodiči, idnividualita dítěte apod.. Vydává nakladatelství Grada.