Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli čtete tyto knihy a jak moc se liší od seriálu. Právě jsem si dočetla popis jedné z knih a docela mě to překvapilo. Nechci nic prozrazovat, tak se ptám jen na to jestli je v tom nějaký zásadní rozdíl. Například, pokud nevadí že odskakuji od tématu, seriál a knihy o Temprens Brennanové (snad je to správně) se liší celkem dost.
Díky za info… ![]()
Upřímně, knihy mě moc zklamaly. Už vím, proč po přečtení knihy zásadně nekoukám na film.Tady to bylo naopak, Dextera žeru už přes dva roky a manžel mi k minulým Vánocům koupil knihy.Jako děj je občas podobný, občas úplně jiný, to by mi ani tak nevadilo jako to, že Dexter je tam jiný. V seriálu nejde ho nemilovat, tady měl jiný charakter, Debra taky.Nic moc.
Já četla jenom knížky, seriál běžel až potom a ten nesleduju. Raději čtu než koukám na tv. ![]()
No já se to tedy číst nechystám. Jen jsem ze zvědavosti četla popisy několika knih a u jedné mě překvapila věta o seržantu Doakesovi. Opět říkám, nechci nedočkavcům nic zkazit, nenapíšu co. Ale já ho pokládám za mrtvého… A proto se ptám jak moc se tyto dvě díla odlyšují. Pokud je toto co píšu maličkost, ok, respektuji to. Nechci někomu jinému píchat do vosího hnízda ![]()
Jo, tak chudák Doaks v knize…
Tam je ten děj zrovna hodně jiný a seriál je tím jen inspirovaný.
Mám, četla jsem a pro mě je prostě Michael úžasný herec, tak ho knížka fakt nepřebije ![]()
Knihy jsem četla asi tři, první série je hodně inspirovaná první knihou (ač to teda skončí dost jinak), v druhý skončí trochu jinak Doax, ale pak už je to spíš volná inspriace, v seriálu se už předlohy nedrží.
Většinou je kniha lepší než film/seriál, ale u Dextra je to naopak. Ten seriálovej scénáře je líp propracovanej než v knize:o)
Sakra
. A já dala dneska knížku kamarádce k narozkám, protože Dextra hrozně žere. Kdybych to věděla dřív
![]()
@meringa já myslím, že to zas tak blbej dárek není:o) Ač se mi seriál líbí víc, stejně už mám doma připravený další dva díly, že si je přečtu:o)) Pokud ráda čte, tak se jí to líbit bude:o)
@xmarge Alespoň malá útěcha
. Děkuju. Já si stáhla další díl, takže jdu čumět ![]()
Doma mám všechny jeho knihy, navíc, jak už tu někdo psal, ti co dělají seriál se inspirovali snad jen první knihou, kde to skončilo jinak, druhou knihou opět s jiným koncem, ostatní díly seriálu jdou opravdu podle toho, jak chtějí režiséři a producenti a né, jak jde ta kniha. Já nedávno dokoukala sedmou sérii Dextera a je to něco úžasného ![]()
Já napřed viděla seriál, moc se mi líbil. Potom jsem zjistila, že jsou i knížky. Právě čtu druhou a pořád si nejsem jistá, jestli se mi víc líbí seriál, nebo knížky. Obojí má něco do sebe.
![]()