Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
http://www.vsechnyknihy.cz/…t_detail.asp?…
jen jsem to ještě neviděla, takže nevím jak vypadá ![]()
V Levnych knihach maji spousty takovych knizek. Taky kupujeme. ![]()
JO LEVNÉ KNÍHY?
TAK TAM SE MRKNU díky moc za rady ta knížka je taky zajímavá s těmi ukoly od 3 let jen teda najít ji v barvičovi nějak nemůžu abych na ni mrkla osobně
Marry11 píše:
JO LEVNÉ KNÍHY?TAK TAM SE MRKNU díky moc za rady ta knížka je taky zajímavá s těmi ukoly od 3 let jen teda najít ji v barvičovi nějak nemůžu abych na ni mrkla osobně
v Barvičovi jsem jí také nenašla
škoda člověk by mohl mrknout je to super tam nakupovat normálně objednáš přes net a ještě když se zaregistruješ máš slevu
takže já jsem si tam vybrala tu školičku a ted si pro ni razím tak že bych šupla další nebo prozkoumala přece jen s dítětem koumat za zadkem je mor ![]()
A díky vypadá fakt dobře jen ji ještě vidět osobně ![]()
Marry11 píše: škoda člověk by mohl mrknout je to super tam nakupovat normálně objednáš přes net a ještě když se zaregistruješ máš slevutakže já jsem si tam vybrala tu školičku a ted si pro ni razím tak že bych šupla další nebo prozkoumala přece jen s dítětem koumat za zadkem je mor
A díky vypadá fakt dobře jen ji ještě vidět osobně
jo jo, taky to tak dělám, a máš pravdu, v knihkupectví s dítětem to moc nejde, ale občas zajdu do knihkupectví Dobrovský, v dětském tam mají křesla a stoleček na kreslení, tak se ten starší na chvilku zabaví, ale opravdu jen na chvilku ![]()
not o měli v barvičovi v tom též jenže já chtěla jít uplně do jiného oddělení
a ted dítě chtělo sedět u plyšovýho krtka a malovat si
a ted co
ale zvládla jsem vybrat a zas 419 kč bez registrance net 356 a po registraci 335 kč a to je sakryš rozdíl ![]()
Ted čekám až se ozvou, že si dojdu pro knihu co jsem vybrala ale bylo to za trest s dítětem to je na mrtvicu ![]()
S 2 už nevyberu nikdy nic už koumám si vybrat něco i od 4 let ![]()
Tak do levných knih bych pro takové knihy nechodila. Co se týče propracovanosti úkolů a grafického zpracování těch nejlevnějších knih tohoto typu, jsou na nízké úrovni. Ty úkoly zvládne i průměrné nebo podprůměrné dítě, nejde si jimi otestovat úroveň znalostí..
Já mám raději kvalitu, vytvořenou psychology a pedagogy. Např. testovací knihy od nakl. Svojtka a Librex jsou graficky lépe zpracované, dítě musí poznat více drobných detailů, jsou tam i početní a slovní úlohy..
Viděla jsem takových knížek hodně, protože mám dítko, které je v tomto směru šikovné, intelektuální úlohy ho baví..
Já kupuju propracovanější knížky, kopíruju(pracujeme s listy, knížka zůstává čistá) a schovávám později pro dcerku..
Nejlepší knihy jsou ty velké obsáhlé, klasické deskové vydání. Tam jsou většinou i rady pro rodiče, co a jak procvičovat, jakým úkolům se s dítětem věnovat, jak vytvářet podobné úkoly vlastní, co by dítě mělo zvládnout v určitém věku..Jsou prostě celkově obsáhlejší - včetně pohádek, přísloví, pořekadel, not,logopedických říkanek..
Je těchto knížek mraky, ale je potřeba umět vybírat..
já v nich byla a nic se mně nezdálo že by bylo dobré
tak mám stále zatím jednu obrázková školička pro nejmenší a druhou učíme a hrajeme si, ale ta první se mně zdá lepší.
Nemáš někde náhled těch tvých knih prosím?
Jana206 píše:
Tak do levných knih bych pro takové knihy nechodila. Co se týče propracovanosti úkolů a grafického zpracování těch nejlevnějších knih tohoto typu, jsou na nízké úrovni. Ty úkoly zvládne i průměrné nebo podprůměrné dítě, nejde si jimi otestovat úroveň znalostí..
Já mám raději kvalitu, vytvořenou psychology a pedagogy. Např. testovací knihy od nakl. Svojtka a Librex jsou graficky lépe zpracované, dítě musí poznat více drobných detailů, jsou tam i početní a slovní úlohy..Viděla jsem takových knížek hodně, protože mám dítko, které je v tomto směru šikovné, intelektuální úlohy ho baví..
Já kupuju propracovanější knížky, kopíruju(pracujeme s listy, knížka zůstává čistá) a schovávám později pro dcerku..Nejlepší knihy jsou ty velké obsáhlé, klasické deskové vydání. Tam jsou většinou i rady pro rodiče, co a jak procvičovat, jakým úkolům se s dítětem věnovat, jak vytvářet podobné úkoly vlastní, co by dítě mělo zvládnout v určitém věku..Jsou prostě celkově obsáhlejší - včetně pohádek, přísloví, pořekadel, not,logopedických říkanek..
Je těchto knížek mraky, ale je potřeba umět vybírat..
a mohla by si prosím napsat název nějakých sešitů, se kterými si byla spokojená a byly vhodné pro děti od 3 let? děkuji
http://www.knizniweb.cz/…d-3-let.html?…
našla jsem náhled pár knih a toto j ta první co se tu doporučovala.
Ty První úkoly, potom Hádanky pro předškoláky 4 - 5 let - brožovaná vazba(Svojtka), potom máme ještě takové malé sešity od Svojtky, jedna se jmenuje logické myšlení.
Potom Než půjdu do školy, od Librex, máme dvě knihy(brožované, velký formát), jednu růžovou, druhou zelenou..
Potom máme klasické velké knihy v pevné vazbě Jdeme do školy, Moje první kniha předškoláka a malého školáka..
Většinou je to až od 4 let, ale i pro tříleté dítě se dají vymyslet a upravit úkoly tak, aby je zvládlo..
Není přece nutné se úplně držet zadání..Já pro dceru úkoly upravuju, byla by nešťastná, kdyby nemohla pracovat taky..
Náhled knih nemám,málokdy na netu najdu. Já zásadně kupuju v knihkupectví, neobjednávám nic po netu, právě proto, abych si to mohla prohlédnout. Nebo prohlédnu a potom objednám..
jana moc díky ty ukoly bych chtěla jen teda osobně jsem to nikde neviděla ani v barvičovi to nemají tak asi jedině objednat z netu.
Moc díky mrknu časem i na jiné ale už to zatím stačí uvidíme jak malá se k tomu bude stavět.
U nás nemáme „Barviče“, ale máme 2 větší knihkupectví, pár menších..Sehnat sešity a knihy nakl. Svojtka(myslím i normální, Encyklopedie), je u nás náhoda..
I v dětské knihovně bývají encyklopedie z tohoto nakladatelství beznadějně rozpůjčované.
Mě osobně veškeré dětské encyklopedie Svojtka a ty jejich knížky s úkoly dost oslovili..Fakt se mi líbí, jsem s nimi maximálně spokojená..Mají i dětská lepolera - aktivní(vysunovací obrázky, koulící oči, okénka s textem,pěkné grafické zpracování,dvojí text - jednodušší veršovaný(přitom obsahově správný) pro menší děti na jedné stránce,obsáhlejší pro větší děti na stránce druhé.Ty při troše štěstí v knihovně půjčujeme.. Teď momentálně si vzpomínám na leporelo od nich Mořští živočichové a Cizokrajní plazy..
Nějaké svoje máme i doma, ale vše od nich mít nemůžeme, protože jsou dražší..
Doporučil by někdo nějakou dobrou knížku z úkoly pro dítě do 4 let. Už jsem objevila obrázkovou školička pro nejmenší ale jestli neví někdo o něčem dalším. Díky moc.