Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, prosím o zkušenosti.. naši holčičce budou za pár dní 4 roky a máme doma „spor“… muž chce spíše koloběžku já jsem pro brusle.. že zvládne koloběžku je jasné.. nemáte zkušenost s tak starým dítkem na bruslích (klasické jednořadové inline)
Předem děkuji…
Můj muž tvrdí, že je to ještě brzo, že se na tom zabije… ![]()
nevím, ale slyšela jsem, že by brusle měly obouvat děti až od 5ti let, kvůli nožní klentbě jak na led tak i ty normální.
romype píše:
nevím, ale slyšela jsem, že by brusle měly obouvat děti až od 5ti let, kvůli nožní klentbě jak na led tak i ty normální.
Specialne na brusle jsem se ptala na rehabilitaci, doktorka proti nim nic nemela, neprepoklada se, ze v nich dite travi kazdy den nekolik hodin.
Syn, téměř 5 let, má kolečkové brusle, jednořadové in-line, docela zvládá, ani moc nepadá, ale prostě ho to nebaví. On ale na sporty moc není ![]()
Co se týče bruslí, doporučuje se nejdřív od 4 let a ne jako denní aktivita.
denně na tom stát určitě nebude.. zas tak aktivní nejsem
je mi jasný, že za ní budu třeba i běhat a tak..
ona je vceklu na svůj věk nadaná na sporty a vůbec..
Bruslit můžou od čtyř......my bruslíme od čtyř- ale na ledě, na kolečka se chystáme taky
moja mladšia dcérka jazdila na klasických kolieskových korčuliach (in line) od 3,5 roka a nebol žiadny problém. A čo sa týka pádov - na to sú chrániče, prilba a dozor rodiča. Dieťa môže spadnúť a ublížiť si aj pri obyčajnom behaní. V tomto veku aj tak deti väčšinou nevydržia na korčuliach viac ako 30-40 minút. Navyše menšie dieťa sa lepšie drží pri učení korčuľovania, má väčšinou menší strach a je menej kŕčovité, je ľahšie aj pády sú menej nebezpečné, ako keď sa „strepe“ 7-8 ročné 30 kilové dieťa, čo prvý krát stojí na korčuliach.
Samozrejme veľa závisí od samotného dieťaťa - od jeho pohybovej obratnosti a ochoty.
Je dobré kúpiť korčule s posuvnou veľkosťou, vyskúšať to, ak to dieťaťu veľmi nejde, popr. nemá záujem, dá sa počkať a tie isté korčule vyskúšať o čosi neskôr.
najprv sme mali také obyčajné plastové korčule, sú trošku pomalšie - na začiatok stačia, o rok - na 4 a pol roka už chodila na kvalitnejších a rýchlejších korčuliach.
MMCH na kolobežke jazdila ako drak už ako 2 a pol ročná. Kúpiť kolobežku nie je zlý nápad - kolobežka je dobrá na rovnováhu, po nej väčšina detí nemá problém naučiť sa na bicykli bez pomocných koliesok. Aj dcérka sa v to leto na 3 a pol naučila
veľmi rýchlo aj bicyklovať. Takže ak je muž zásadne proti korčuliam, skúste kolobežku, ak jej to dobre pôjde, môžete skúsiť korčule na jeseň alebo potom v zime na ľadových korčuliach.
ahoj, my si koupili brusle na led a kolečkovky k vánocům. To bylo Péťoj ani ne 4 roky a Vojtoj 5 1/4, když jsme vyjeli na led po novém roce.Ted jsme vyjeli na kolečkovkách, Vojta už jezdí sám, sem tam spadne, a Péťa jezdí se mnou za ruku, takže ty pády má minimální. Ještě párkrát a budou oba jak čamrdy. Hrozně je to baví, zvláště když jedeme z kopce (a zrovna nespadnou).Chodíme tak na hodku až dvě, jezdit po stezce. Jednou jsme byli aj 2,5 hodiny. Maj energie takhle ji vybijou. ![]()
Ahojte holky prosím nevím kam napsat a je lepší na učení inline brusle se 3 nebo 4mi kolečky? Syn 4 roky jezdí na ledě jako drak už loni a letos bychom chtěli kusit brusle, jde mi spíš o to jestli je v něčem výhoda nebo nevýhoda v tom počtu díky mooc Veronika