Knooking - pletení háčkem
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Knooking - pletení háčkem
Ahoj, nedávno jsem objevila knooking a jsem z něj úplně nadšená
Je to v ČR poměrně neznámá technika, jde o pletení na speciálním háčku, který má na konci ouško jako jehla a ouškem se vede pomocná příze, která nahrazuje druhou jehlici. Spojuje výhody pletení a háčkování, dají se taky tyhle dvě techniky hladce kombinovat a dělat tak nádherné věci. Co jde uplést, jde udělat i knookingem, výsledek je stejný, příze se vede stejně, jen se to dělá háčkem. Pro mě je super hlavně variabilní délka pomocné příze (neřešíte, zda se vejdete na jehlici atd.). Je tu někdo další, kdo touto technikou pracuje? Jsem celkem začátečník, tak bych si ráda vyměnila zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně to ukázala kamarádka, taky jsem háčkovala, ale pletení mě nějak neoslovilo, až knooking. Našla jsem super kanál na youtube, je to teda v ruštině, ale hlavní je to video, to odkoukáš plus já tomu teda dost i rozumím, holt slovanský jazyk
https://www.youtube.com/watch?… Ta ženská má super návody, dobře to z toho pobírám.
Momentálně dokončuji šálu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufám, že se najde ještě někdo, kdo to dělá
Za chvíli mi dojdou moudra, budu muset zase na návštěvu ke kámošce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hazentla Pletu i háčkuju, tohle neznám. Paráda, jdu to prozkoumat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dokončuji šálu, pak vložím fotku. Další projekt budou ponožky
A pak asi deka přes kočárek (pro kamarádku, teď začala druhý trimestr, tak to snad stihnu
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@laducha Dá, ve větších galanteriích nebo na eshopech. Kov nebo bambus. V Praze například Vlnika v Bílé Labuti nebo v Palladiu v potřebách pro pletení a háčkování. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu se zpožděním, ale tady je můj první uháčkopletený výrobek - nákrčník. Hladký žerzej lemovaný vroubkovým vzorem. A háček na knooking ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hazentla píše:
Trochu se zpožděním, ale tady je můj první uháčkopletený výrobek - nákrčník. Hladký žerzej lemovaný vroubkovým vzorem. A háček na knooking
Paráda
A navíc moje oblíbené barvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nevíte, jak velkou nohu v cm má průměrné mimino?
Tak kolem tří měsíců. Mám návod na boží „botičky“ ale chtěla bych si pojistit, že bude ok velikost a já děti zatím nemám
Je to pro kamarádku, je těhotná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit