ko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4425
3.7.08 12:15

Tak třeba cokoli od Nory Roberts nebo Cathy Kelly, to je taky takové lehké dámské čtení :)
A teď jsem četla od Zafóna Stín větru, je to podobné jako Šifra mistra Leonarda, ale podle mě lepší a čtivější.
A nejvíc mě poslední dobou dostal Třetí poločas od Kluuna, ale to je trochu drsné (je to o rakovině), ale strašně strhující a dobře napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1083
3.7.08 12:22

Kdybys chtěla dobrou detektivku doporoučuji Jeffery Deaver (mimo jiné napsal Sběratele kostí-bylo i zfilmováno) nebo Martina Cole, taky příjemné počteníko, spíš pro „holky“ Barbara Wood, Fieldingová Joy.
Příjemnou zábavu, já už nečetla pořádnou knížku od doby co se narodil prcek, nějak nezbývá čas. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.7.08 12:32

allesha - koukám, že máme stejný vkus :)

Stín větru je velmi čtivý, u Třetího poločasu jsem bulela jak želva. Četla jsem i pokračování Time Out, ale to už nic moc :?

Co si tak vybavuju, tak se mi v poslední době hodně líbilo:

Peter Hoeg: Cit slečny Smilly pro sníh (částečně detektivní příběh, odehrává se v Dánsku a Grónsku)

Khaled Hosseini: Lovec draků (příběh z Afgánistánu) - nedávnu byl podle toho natočen film, ten jsem neviděla

Kazuo Ishiguro: Neopouštěj mě (s prvky sci-fi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
3.7.08 13:02

Tak já na deku doporučuju „To na tobě doschne“ od Ivana Krause, popř. volné pokračování „Prosím tě, neblázni“
Fakt super čtení, zvednutí nálady zaručeno :wink:

PS: Jsou to sbírky povídek…

Kazuo Ishiguro: Neopouštěj mě … vůbec neznám, sci-fi mám ráda, tak to prubnu. Díky za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.7.08 14:21

Barbaru Nesvadbovou - cokoliv :wink:
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
3.7.08 14:26

Ted ctu od Bary Nesvadbove - Pohádkář a čte se to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.7.08 14:59

Já si spravila náladu na Řizkařích :wink:
N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.7.08 16:09

Trojdílné plavky od Martiny Formanový jsou výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
3.7.08 17:48

Super,
taky nějaké tipy využiju :) Chodím vždycky do knihovny se seznamem a tipy beru, kde se dá.
Escargot : přesně - ten druhý díl Kluuna - Time out - už není tak dobrý. A u Třetího poločasu jsem taky brečela. To se mi u knížky hoodně dlouho nestalo. Ale je to pěkně napsaný, aby vás to neodradilo :)

Bysme mohly pokračovat, v nějaké takovéhle diskuzi o knížkácj :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Abi
3.7.08 20:11

Ahoj holky,
já moc ráda chodím do Levných knih, vždy tam narazím na nějakou zajímavou knížku, teď zrovna čtu od Petra Koudelky: Proč je to horší, když je to lepší (66 katastrofických fejetonů), ale nebojte, zase tak katastrofický to není, celkem se u toho bavím. Dneska jsem tam zase zavítala a přinesla jsem si odtamtud průvodce po Maroku (jen za 49,–- Kč 8) ), to ale patří asi do jinýho soudku než v létě na deku (časem se tam s přítelem chystáme, tak proto jsem po ní hned skočila a docela dlouho jsem si o tom ještě povídala s paní prodavačkou :lol: )

Ale jinak takové oddychové čtení na léto je Philippa Carr, má sérii asi 10-ti knížek, kde mají pravdivé historické pozadí, historie se v nich ale prolíná jen okrajově, aby bylo vidět, jak dějiny ovlivňují život postav (třeba v poslední knížce Návrat je to období Jindřicha VIII.), je to takový „holčičí“ čtení a čte se to jedním dechem.

• Citovat
  • Upravit
2345
2.8.08 23:09

Ahoj, já doporučuju skvělou psychologickou detektivku Kroky vraha, napsala to třicetiletá holka (Michaela Klevisová) jako svůj debut a už za to dostala cenu Detektivka roku :D Čte se to jedním dechem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
22.8.08 19:21

Cokoliv od Simony Monyové. Skvělá brněnská spisovatelka, čte se jedním dechem a hlavně mám někdy pocit, že snad bydlí u nás doma :lol:
Pokud máš ráda detektivky, tak cokoliv od Michaela (neplést s Johnem) Connellyho nebo Davida Morella. Ale u Morella bacha - je jen pro otrlé nátury :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
25.8.08 21:15

Ahojky, taky doporučuju Simonu Monyovou!!! Každou její knížku jsem přečetla na jeden zátah :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.8.08 23:33

Jako oddechovku jsem si vzala letos na chatu Harryho Pottera :D . A můžu jedině doporučit, je to opravdu čtivé! Pak jsem konečně zkoukla i filmovou vezi a oproti knížce slabší.
Co se mi ještě líbilo… Paulo Coleho - Veronika se rozhodla zemřít - přečtené za dva dny, slaboučké, ale skvělé; v tuhle skoronoční dobu mám nějak vykouřeno, tak se mi nic nevybavuje :oops: :)
Z ženských románů hodně chválí Joy Fieldingovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová