Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@eurookna @andysekop @andryskova Dobrý den,
duplicitu nicků nepovolujeme, proto jsem dva nicky smazala a ponechala funkční jen nick @Andrysek. Děkuji za pochopení a přeji pěkné pondělí,
admin Josefina
@andryskova Dobrý den,
zmíněný profil samozřejmě smazat můžeme, musím Vás ale upozornit, že tato změna je nevratná a nelze se již znovu registrovat.
Mohu znát důvod, proč si účet přejete zrušit?
Přeji hezký den, ![]()
adminka Gábina
Ahoj holky.. Po letech se hlásím zpět. Klárce zjistili v listopadu Koarktaci aorty, minulý týden poslali pozvánku a příští týden jdeme na operaci do Motola. Info ale jen velmi stručné, když jsem dohledávala na netu, brouzdala po srdickarich apod, tak jsem něco našla, ale pořád nevím, na co se připravit. Jak dlouho jste byli v nemocnici na JIP a pak na normálním pokoji? Jak dlouho pak doma? Jeli jste pak do lázní na zotavenou? Jediné info co mám je, že cca 14 dní v nemocnici, pak cca měsíc doma. Reálné zkušenosti jsou vážně takové?
Další co jsem si musela najít a co mi nikdo neřekl.. Operace se dělá bokem přes mezižebří? Jak dlouho operace prosím Vás trvá? Jaký byl celkově pak pobyt v nemocnici, jak to vše probíhalo?
Díky za info o zkušenostech, já jsem z toho na švestku jak vůbec nevím, co nás čeká..
Jinak Klárce je teď 4,5 roku..
Děkuji ![]()
@Kattynka000 ahoj, je to sice už skoro 9 let, ale pořád je to v živé paměti. Syn měl operaci v 6 měsících. Na JIP byl přes víkend. Operace proběhla v pátek a v pondělí jsme už šli spolu na normální pokoj. Sestřička říkala, že kdyby nebyl víkend, možná by mohl na normální pokoj i o den dřív. V nemocnici jsme pak byli do čtvrtka. Původně mi říkali, že po operaci min.7 dní v nemocnici, ale potřebovali místo a mládě bylo nejlepší na propuštění, tak jsme šli po 6. dnech. Jak dlouho pak budete doma to netuším. On jak byl malý, tak jsme toto neřešili. Už z nemocnice šel s neomezeným pohybem, jediné co dělal bylo přetáčení na bříško.
Operace se dělá v mezižebří, bude mít malou jizvu na zádech u lopatky. U nás byla operace do 2 hodiny hotová.
V té době naštěstí nebyl covid, tak jsme mohli za synem každý den chodit i na JIP a pak na normální pokoj za náma chodil denně manžel. Nyní to asi bude osekané.
Jinak se neboj v Motole jsou to fakt odborníci a jsou moc šikovní a ochotní. Dcerka bude v nejlepších rukou a za pár týdnů uvidíš jak jí to pomohlo. U nás byl pak velký skok v pohybu. Do té doby pecka a pak měl najednou sílu na všechno. Přeju, ať vám to dobře dopadne a pokud máš ještě nějaké otázky, ptej se.
@Aspera děkuji mockrát. Já si právě vůbec neumím představit, jak toho mého čerta chtějí udržet v klidu, aby si nevytrhla třeba kanylu apod.. Vadu ji zjistili až pozdě, takze jde až ted
@Kattynka000 píše:
@Aspera děkuji mockrát. Já si právě vůbec neumím představit, jak toho mého čerta chtějí udržet v klidu, aby si nevytrhla třeba kanylu apod.. Vadu ji zjistili až pozdě, takze jde až ted
Oni to zvládnou. Když je nejhůř, tak mi dají něco na oblbnutí. Syn nebyl zvyklí být někde sám a byl tam 3 dny v pohodě. A 4 letá už se nechá trošku u přemluvit. Neboj oni to zvládnou, umí to s nima. A věř, že sestru a doktora bude poslouchat o moc líp než maminku.
@Aspera Právě se ze mě stala typická hysterická matka.. Chci být celou dobu s ní, pokud situace dovolí, protože mám hrůzu už jen z té představy, jak mě tam bude hledat a brečet, kde je máma..
No, snad to dobře dopadne, děkuji mockrát.
@Aspera Dobrý den mohu se zeptat jak jste dopadli? a jak to tedy vše probíhalo, dceři je 7 a zjistili to samé. Potřebuju vědět jestli tam sní budeme moc bejt, jak dlouho tam budeme a jak dlouho je pak doma než jde do školy děkuji. Jinak brečím potají už druhý den co to vím 😔
@soona píše:
@Aspera Dobrý den mohu se zeptat jak jste dopadli? a jak to tedy vše probíhalo, dceři je 7 a zjistili to samé. Potřebuju vědět jestli tam sní budeme moc bejt, jak dlouho tam budeme a jak dlouho je pak doma než jde do školy děkuji. Jinak brečím potají už druhý den co to vím 😔
U nás proběhlo vše v pohodě. Na termín jsme čekali asi 3 měsíce - syn nebyl až tak akutní. V té době mu bylo 6 měsíců, takže na běžném pokoji jsem s ním byla celou dobu. Po dobu co byl na Jip jsem za ním mohla chodit. Původně nám slibovali celý týden, ale nakonec nás pustili po 6 dnech. Jak to pak je s nástupem do kolektivu netuším, on byl malý. Hlavně buďte v klidu, v Motole jsou machři a určitě pomůžou a bude dobře. V případě dotazů se klidně ptejte.
Ahoj, obnovuji téma. Má někdo zkušenost s touto operací u novorozence? Mám 10 denního chlapečka, narodil se s vadou na ručičce a k tomu úplně náhodně zjistili tu aortu. Včera nás z porodnice převezli do Motola na potvrzení diagnózy a už si nás tu rovnou nechali. Jak dlouho tahle malá miminka zůstanou na JIP a jak dlouho pak ještě v nemocnici? Nějaká následná rekonvalescence ještě doma? Předem díky za jakékoli info… ![]()
A měli jste i přes to další deti a jak to dopadlo???