Kočár X-lander

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
25.10.11 18:01

kočár x-lander

Zdravím, vybíráme kočár a líbí se nám kočár značky X-lander. Tak se chci zeptat jestli s ním někdo nemá zkušenosti? díky za odpověď :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
25.10.11 18:06

ahoj,my mame x-lander XA 2011 a jsem s nim spokojena,akorat je tedy spis do „mesta“ nejaky prochazky po lese a nervonem terenu nic moc…jinak spokojenost,docela lehky,skvele se ovlada..korbicka mozna trosku mensi,ale to jsou dneska asi vsechny..doporucuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.10.11 18:13

Ja X lander X3 2011 a uz som ho musela 2× reklamovat.
 Pro:

• zvladne kazdy teren
  • ma v korbe aj na kapsicku - to sa vzdy hodi
  • lahko sa sklada do auta
  • velka taska pod korbou

Proti:

• nekvalitna madrac v korbe - uz po tyzdni som tam mala vylezanu hlavicku…teraz po 5 mesiacoch je tam vylezane cele telo babatka…
  • asi po tyzdni sa nam trosku zodrela rucka
  • po tyzdni sa nam rozdrhol kos pod korbou…nostnost ma 3kg
  • po 5 mesiacoch sme ho museli reklamovat, pretoze nam praskla pruzinka …nic vazneho ale boli sme 2 tyzdne bez kocara resp. s nahradnym
  • po 2 pouzitiach sa nam natrhol igelik na zakrytie kocara ked prisi
  • za jedno leto a to som chodila vacsinou po tieni nam vybledlo futro v korbe
  • a museli sme reklamovat aj sportak po 2 tydnoch nam praskla cast ktorou polohujes
  • set neobsahuje plastenku na sportak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.10.11 18:14

Ahoj anik,jseš moc hodná,že si napsala na moje téma :-) A co fusak vejde se dobře? A co si myslíš pořídit si tendle kočár na terén do vesice? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
25.10.11 18:16

taky máme xlander XA, asi 2011.. malej je rozenej 30.5. a mám pocit, že v listopadu se nám do korby nevejde, minulý měsíc měl 64 cm a teď povyrostl a v zavince teda hlavičku už má na konci korby.. takže zkusíme sporťák v tom listopadu. Ale myslím, že mu bude zima :-? ale jinak jezdí dobře, jsem s ním spokojená. Teda do autobusu bych kočár tahat nechtěla… a v kufru auta když je kočár, tak se tam nic jiného nevejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
25.10.11 18:17

Ahojky, sice ho nemám ale spousta mamin nadává na to že není vůůůbec odpružený, takže v terénu šíleně drncá :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.10.11 18:27

A co máš za kočár Mony dee? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
25.10.11 18:29
mimink píše:
A co máš za kočár Mony dee? :think:

V Travel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.10.11 18:31

kočár

A co kočár značky ALPIRON? co tenhle jaké má plusy a mínusy? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
25.10.11 18:36

Ahoj, my máme x-lander x1. Já jsem s ním spokojená, neměnila bych. Odpružený je pěkně, každé kolo má svoji pružinu, na které si můžeš nastavit tuhost pružení. Má přední kola na pevno /neotáčí se/, což může někomu vadit, ale já to jako problém neshledávám, obzvlášť v terénu. Je fakt, že korbička je menší, ale vlezli jsme se do ní do sedmi měsíců a co jsem koukala, většinou výrobci uvádí, že korbičky jsou do šesti měsíců. Složený se nám vejde i do kufru menšího auta /polo/. Všeobecně, když se koukám po ulicích, tak x-landerů jezdí hodně, takže to nejspíš nebude nejhorší kočárek. Ale jak se říká, každý chválí to co má a sto lidí sto různých názorů. Já sama za sebe jsem spokojená a šla bych do něj znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
25.10.11 18:39

Mrkni do recenzí ;-) . Zkopíruju to, co jsem k tomu napsala já. My máme XA, podvozek a sporťák 2011, korbu 2010 (výprodej :-) ).

Výhody:

výborná manipulace i jednou rukou, široká kola, projedou i sněhem nebo terénem,
velký a dobře dostupný nákupní košík u kočáru s korbou,
dobrá stabilita,
pěkné barvy i celkový vzhled
korbička je menší, ale i tak jsme se v ní jezdili do 7 měsíců (A. je zářijový) a pak jsme do sporťáku přešli jen proto, že malý v ní vřískal a chtěl vidět
rozepínací bouda u sportovní verze jde překlopit hodně dopředu
kočár sice není odpružený, ale nafukovací kola toho docela dost poberou, takže se to celkem dá (záleží jaký terén, ale lesní cesta, štěrk, polňačka - to vše v pohodě).

Nevýhody:

v kufru auta zabere docela dost místa,
malá korbička s nepolohovatelnými zády,
originální taška se přidělává na rukojeť na speciální druky a docela mě točilo pořád připínat a odepínat popruh přes rameno,
sporťák nelze otočit proti směru jízdy,
problém se starým typem výtahů, může být problém i s některými dveřmi (zatím jsem se ale až na jeden starý výtah vešla všude)
po přechodu na sportovní verzi se změnilo těžiště a zvlášť pokud mám na rukojeti přebalovací tašku, tak se stačí lehce opřít o rukojeť a přední kola mám ve vzduchu
když se rozepne bouda, je okýnko někde uprostřed a musela bych mít žirafí krk, abych na malého viděla
okýnko na stříšce nemá roletku, takže mu tam svítí, zvlášť pokud je rozepnutá bouda
na sportovní kočár je ta váha docela děsná
způsob polohování pomocí pásků je taky docela nepraktický, nejde do sedu, leh bych řekla, že je dostačující
nákupní košík je hůře přístupný (u sporťáku, zvlášť pokud je v lehu)

Asi jsou horší kočáry, ale i lepší. Zpětně bych si vybrala jakoukoliv dvojkombinaci a k tomu golfáč, na který jde nacvaknout autosedačka (takovej golfáč jsme taky koupili).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
25.10.11 19:00

AHoj tak já mám x-lander xv a nemůžu si stěžovat i v lese se mi s nim jezdí krásně ale je fakt že jak ujdou kolečka trochu tak je těžkej takže během 4 měsíců jsem asi 3 krát dofukovali ale to neni tak hrozný korbička je teda maličká ale já mám obra takže od tří měsíců je ve sportáku a do nánožníku se mi krásně vejde i pytel takže super akorát teda si nejsem jistá jestli na léto už nebudeme potřebovat jinaj jestli ten náš púrcek takhle poroste tak jo. Ale jinak supr jsem spokojená a to jsme bez vytahu takže 3 patra hezky nahoru dolu ale je lehoučkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
25.10.11 19:05

Ahoj, mám x-lander 2008 ajsem s ním velmi spokojená. Už se v něm vozí druhý syn, ten starší jezdil půl roku na přidělané plošince ke kočárku a super.
To že se někomu roztrhl koš, nebo pláštěnka je spíš manipulací. Každý den mám košík pod kočárkem narvaný a koš je v pořádku :palec:
Bydlím na vesnici a jezdila jsem i po poli. Na terén zaaretuji kola, ve městě odaretuji a jedu ;o))
Do koše se opravdu špatně dostává, je-li sporťák na ležení, ale to je u spousty kočárků a mnohem horší.Já ho doporučuji :palec:
Jo a do auta se vejde fajn, máš -li menší kufr, snadno sundáš kola a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
25.10.11 19:09

ahoj, taky máme x-lander XA 2010 a já jsem s ním maximálně spokojená z jednoho prostého důvodu - v jedné ruce táhnu starší dcerku a druhou naprosto jednoduše manévruju s kočárkem. Opravdu jezdí lehce. Předtím jsme měli klasickou čtyřkolku od Firkonu, s ní bych se natahala.
Ale… opravdu hrozně drncá (vhodný do města na chodníky, na polňačce ve srovnání s tím Firkonem to je hrůza a děs :-? ), korbička v těch adaptérech se trošičku kinklá, takže stačí trochu kamínky a už jedu tempem 5 metrů za minutu, abych z malýho nevyklepala duši. Úplně malá korbička mi zase nepřijde (jsou i menší a přitom o dost dražší :wink: ). Malýmu je 7 měsíců a ještě se vejde, na zimu holt bude muset s fusakem do sporťáku, ale on už mi v korbičce stejně dělá psí kusy, protože z ní nic nevidí a otáčí se, takže možná i lépe pro něj.
Další menší mínus je ta taška na cvoky, pořád mít po ruce popruh a přepínat, ale zase se to nerozepíná, což mi dělalo u předchozího kočáru často.
Košík pod kočárem super - je k němu krásný přístup, je velký a dost toho uveze (často táhnu nákup pod kočárem, rozhodně 5 kilo i víc zvládnul v pohodě).
Se sporťákem zatím zkušenost nemám. Zatím bych ale neměnila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.10.11 19:34
Anik6 píše:
ahoj,my mame x-lander XA 2011 a jsem s nim spokojena,akorat je tedy spis do „mesta“ nejaky prochazky po lese a nervonem terenu nic moc…jinak spokojenost,docela lehky,skvele se ovlada..korbicka mozna trosku mensi,ale to jsou dneska asi vsechny..doporucuji :palec:

Do terenu je prave vhodny X3 - nema problem s nicim :-). Chodim s nim po lese a po kamienkoch…no davam mu zabrat :-D . Len X3 nema otocne kolecka..ale zas otocne kolecka sa nehodia do terenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí