Kočár vhodný i do terénu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68943
2.4.19 10:31

Ono když kočár dobře „sedne“, tak na hmotnosti až tolik nesejde, možná naopak, takové ty lehounké jsou super do nákupního centra, ale přes kořeny ti to bude lítat ze strany na stranu. Mám patnáctikilovýho Gessleina a do terénu jednoznačně preferuji čtyři pevná kola, vozívala jsem v tom dítě do nějakých 12-15 kil, dole karton mlíka nebo pytel zeminy ze zahradnictví a dobrý. Vím, že kamarádky si do terénu chválily klasickou Inglesinu Magnum, ta má dole i velký prostorný koš a je skvěle odpružená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.4.19 10:37
@LuTerBo píše:
@Kriss Tina Jasně, nikde jsem nepsala, že budu kupovat nutně nový ;-) Ad Roan- přijde mi, že tlačit 15 kg kočár + mimčo 3 a více kg po polní cestě sněhem úplně easy tedy nepůjde :think:

V tom terénu na hmotnosti kočáru moc nesejde. Já ho měla na prvního syna, na polni cesty byl fajn, projel všechno, nezničitelný, ale jak sem chtěla do MHD, vynést ho do schodů apod tak to byla fuška, takže do města bych ho nedoporucila, ale pokud budeš víceméně jezdit po poli jsou roany dobré řešení. Zas bytelny kočár nesezenes aby byl jak pírko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
2.4.19 10:45

Mám tfk adventure jsem spokojená projede vše a lehce se řídí, pokud resite i finance myslela bych dopředu, aby se dítě vešlo do kočárku i ve 2,5 roku, pokud budete dělat delší procházky, délka zadove operky a nosnost víc jak 15 kg. Např. Me to nenapadlo a musela jsem právě investovat znova.protože těch kočárku pro těžší děti moc není, nebo Easywalker čtyři kola, Easywalker sky 3 kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.4.19 10:49

@LuTerBo Kromě možnosti ježdění psa v kočárku (to vás přejde až pes udělá otisky na čerstvě vypraném prádle pro miminko a půlku věcí můžete prát znovu) by většinu splňoval Easywalker QTRO, jezdím s ním hlavně louka/les, je skladný (po přestavení na sporťák je z něj úplná placka) snadno se ovládá i v terénu jednou rukou a je stabilní, tuhle ustál náraz od hordy psů (moje 2 čuby cca30kg a 50 cm v kohoutku, barzoj, kříženec barzoje a afgána a 2 šíleně tlustí afgáni). Jediné co tak cena nového kočárku je dost vysoká, ale tyhle kočárky dost vydrží a není problém sehnat dobrý kus z druhé ruky pod těch 10 tisíc. Jinak se psy doporučuji šátek a mít pořádně naučenou chůzí na vodítku. Kočárek beru jenom když jdeme s manželem nebo potřebuji se psy cvičit jinak nosím v šátku.

Edit: jinak když do kočárku vlítli ti psi, včera :mrgreen: , tak byl postavený na louce celkem ve svahu a já měla jen ruku položenou na másle a psi do něj vlítli z kopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.19 12:10
@Heivka píše:
@LuTerBo Kromě možnosti ježdění psa v kočárku (to vás přejde až pes udělá otisky na čerstvě vypraném prádle pro miminko a půlku věcí můžete prát znovu) by většinu splňoval Easywalker QTRO, jezdím s ním hlavně louka/les, je skladný (po přestavení na sporťák je z něj úplná placka) snadno se ovládá i v terénu jednou rukou a je stabilní, tuhle ustál náraz od hordy psů (moje 2 čuby cca30kg a 50 cm v kohoutku, barzoj, kříženec barzoje a afgána a 2 šíleně tlustí afgáni). Jediné co tak cena nového kočárku je dost vysoká, ale tyhle kočárky dost vydrží a není problém sehnat dobrý kus z druhé ruky pod těch 10 tisíc. Jinak se psy doporučuji šátek a mít pořádně naučenou chůzí na vodítku. Kočárek beru jenom když jdeme s manželem nebo potřebuji se psy cvičit jinak nosím v šátku.Edit: jinak když do kočárku vlítli ti psi, včera :mrgreen: , tak byl postavený na louce celkem ve svahu a já měla jen ruku položenou na másle a psi do něj vlítli z kopce.

Jsem výcvikář, takže s chůzí opravdu problém nemám ;-) Nicméně právě že procházky děláme denně dost dlouhé a stará malá fena už to neujde (dá třeba těch prvních pět šest), proto beru do batohu ji. Po těch deseti km je i těch 4,5 kg dost. Nedovedu si představit, že bych za čas měla nést ji a ještě třeba dítě 15 kg. Popř. řešit dorážející psy (samozřejmě cizí, ani na dědině či kolem není problém potkat týdně alespoň jednoho psa bez pána) s miminkem na zádech/břiše. Člověk musí mít rychlé reakce a pohyby, což bych asi s prckem v náručí neměla, rozhodně bych si nemohla dovolit čapnout otravujícího rtw za obojek a odvést pánovi. V tom mi právě přijde ten kočár praktičtější. Partner je v práci v průměru do sedmi večer, takže se o to dělit nemůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.4.19 12:15

@LuTerBo to bys musela mít sakra velké dítě, aby si ho s 15 kily este celou cestu nesla. Tuhle váhu má můj 4 lety syn, který ujde v pohodě půldenní túru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.19 12:25

@Kriss Tina :-D Tak já nemám vůbec odhad :-D Jinak někdo ujde za půl dne kiláků pět, někdo padesát. Nevím, možná fakt změním názor, ale momentálně si to nedovedu představit. Táhnout vodu sobě, psům (dvoulitrovky), pití prckovi. Při delší trase (třeba na toho půl dne) i jídlo, pleny… Navěšet to všechno na sebe a ještě třeba přes vesnice přecházet se 3 psy na vodítkách…to by bylo nad mé schopnosti. Nehledě třeba na podvrtnutí kotníku někde cestou- přece jen pajdavá kočár dotlačím, ale táhnout x kilo k tomu na zádech…
Vídala jsem pravidelně paní, která chodila po Olomouci- měla tři x německého ovčáka a cca dvouleté dítě v nosítku na zádech. Chudáci byli všichni. Dítě věčně brečelo, paní vynervovaná, psi takřka bez ovládání. To fakt nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.4.19 12:38

@LuTerBo jasný to chapu, je jenom reagovala na ten odhad :mrgreen: kočár je fajn, ten šátek si můžeš pořídit taky a treba to vystřídat a zkusit co bude lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
2.4.19 12:52

@LuTerBo Ono je ve finále možná jednodušší táhnout řvoucí dítě na zádech než vezt řvoucí dítě v kočáru, odkud se mu lépe zdrha. :mrgreen: Ale nebudu ti dopředu kazit ideály. Já je také před každým dítětem měla. A stejně jsem se nepoučila a mam je znova. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.4.19 12:55

@modravlocka úplně sem si vzpomela na kamarádku, její malej nechtěl v kočáru být, tak pak vezla prazdnej kočár a dítě v druhé ruce nesla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.4.19 14:40

@LuTerBo Tak super že svoje psy máte zvládnuté, bohužel se tady většinou řeší pes tahá a zdrhá :mrgreen: Jinak co se týče setkání s ostatními psy tak s kočárkem se mi situace zvládala hůř než dítě v šátku a to jsem si užila dost když jsem venčila rozháranou fenu v nejlepším a začal na nás dotírat velký pes (něco mezi rotwikem a NO) upřímně s kočárkem bych neuchránila nikoho, takhle jsem měla možnost psa nakopnout do slabin a zdrhnout. Synovi byly 2 měsíce a měli jsme čerstvě nakryto takže šlo o hodně. Už jsem sahala pro pepřák naštěstí to pes po kopanci vzdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
2.4.19 14:40

Podle mě si asi vybereš z variant roan marita nebo inglesina sofia.
Navíc jsou to dost masově rozšířené kočáry, takže to koupíš z druhé ruky, což zase odpovídá ceně.
Fajn je taky polohovatelná rukojeť, zvlášť když kočár občas poveze někdo menší, občas někdo větší.
Pokud jde o kola, oba mnou zmíněné kočáry mají i variantu velmi velkých trožku užších kol.
Tu byl nebrala, vypadá to pěkně, ale už nejsou zas tak praktická.
Pokud je prostor, kupovala bych zvlášť sporťák a zvlášť hluboký kočár.
Tyto kočáry tedy nejsou asi úplně skladné, ale ty miniaturní zase nejsou úplně pohodlné pro dítě a do terénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
2.4.19 16:05

My mame baby jogger summit x3 a v terenu se nam osvedcil. Splnuje vse co potrebujes, az na tu cenu, stal, myslim 13.000 plus korbicka. Z druhe ruky bude urcite o dost levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
2.4.19 18:28

Měla jsem podobné požadavky + neotáčecí kolečka a hodně houpací. Máme Roan Emmu - taky jezdím terén - polní cesty, štěrk, lesy a naprosto ideální. Kola velká, nafukovací. Krásně se s ním drncá. Všichni, kdo s ním jedou si ho chválí. Jediné co nesplňuje je skladnost - to chce zkusit. Dole v košíku by pes jezdit mohl v pohodě. Cena za hlubokou a sporťák cca 12000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.19 19:48
@modravlocka píše:
@LuTerBo Ono je ve finále možná jednodušší táhnout řvoucí dítě na zádech než vezt řvoucí dítě v kočáru, odkud se mu lépe zdrha. :mrgreen: Ale nebudu ti dopředu kazit ideály. Já je také před každým dítětem měla. A stejně jsem se nepoučila a mam je znova. :lol:

Abych nakonec radši nezdrhala já od řvoucího dítěte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4