Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všichni byla jsem tady jen párkrát a to už je pěkně dlouho . Chtěla jsem se zeptat jaký kočárek volíte ???? Já mám sice ještě času dost, ale zjistila jsem ,že sehnat hezký a prktický kočárek pro dvojčata je opravdu docela problém . Protože když nic tak v prodejnách žádné nemají a člověk by si rád zkusil manipulaci. No tak dejte prosím vědět . Díky Martina
Ahoj, máme Easy Walker duo sky a neměnila bych ani za nic, je perfektní. Jestli si chceš kočárky vyzkoušet, doporučuju, aby jsi si zajela do Kolína, kde se specializují na kočárky pro dvojčata, všechno ti ukážou, předvedou, my byli moc spokojení, jukni na kocarky.cz tam to je.
Taky hlasuju pro EasyWalker a pro Kolín
Je sice pravda, že oni ho tam hodně protěžují, ale taky je pravda, že je EW prostě (z těch mnoha, co jsem zkoušela) nejlepší
(ale taky asi nejdražší).
jj, na Kolín už jsem taky ledasco slyšela. mají hodně kočárků pro dvojčátka,ale člověk se musí obrnit trpělivostí a chtít vidět co nejvíce. sylšela jsem, že automatcky vnucují EW..
což není moc profesionální… (já taky třeba miluju některý kočár, ale když má člověk jiné požadavky, nebudu mu přece vnucovat ten, co se líbí mně, ale ten co by vyhovoval tomu, co čeká !!
).
podobný EW, levnější, i když asi nepatrně těžší, je bumbleride indie twin..
http://www.youtube.com/watch?…
pak samozřejmě ještě phil&teds E3 twin..
(kdybych náhodou někdy čekala dvojky, asi by to byl EW, Bumbleride a TFK, mezi kterými bych váhala).
co se týká pohodlí pro dítě, podle mého je lepší Bumbl. má větší sluneční stříšku, EW je spíš pro smích
, má polohovatelné nožičky. polohování je na přezku, jako u quinny speedi. EW má poloh. na zipy, což moc nemusím..
pravda, EW má korbičky, Bumbl. jen tašky, na druhou stranu, jak dlouho se vozí dítě v korbičce a ještě tak malé jako má EW?
další věc jsou dvě autosedačky. EW určitě umí vozit dvě, od letošní sezóny, bumbl. oficiálně jen jednu,ale neoficiálně - chce to prý ale zkusit, ale umí taky dvě..
bumbleridy mají v praze v malvíkovi. myslím, že je nemají na stránkách, ale byla jsem tam napodzim a měli je všechny - indie, indie twin, flyer a queen B. hezky kolem jednoho sloupu…
zdravím ve spolek,taky čekáme dvojčátka,tak obhlížím kočárky.Musím říct,že jsem váhala mezi bumbl. a EW,ale po praktické ukázce EW vyhrál.Bumbl.má sice polohovatelné nohy,ale je docela horor tam ty prsty nacpat a hlavně uložení tašek na sportovní korbu mi přišlo naprosto nevyhovující.pořád byly hlavou dolů,paní trvalo asi 5 minut,než se jí to podařilo srovnat a pak se to nijak zvlášť nezajistí,takže předpokládám,že při prvním sjezdu z chodníku to hrcne dolů,takže i když cená je lákavá,my asi půjdeme do EW.Ještě bacha na jané - mě se hrozně líbil a prázdný je tak těžký,že bych ho těžko dostala na chodník,natož s dětmi.
v lednu se mi narodila dvojčátka a kočárek jsem kupovala až když jsem byla ve čtvrtém m.doté doby se může cokoli stát mám kočárek z internetu z bazarku po jednich dvojčatech a ty v něm byli 11 m.kočárek je slušný a jsem s ním spokojená usoudila jsem že kupovat noví je nesmysl když tam děti budou jen par měsíců najdeš tam i pěkné kosky a zachovalí
Váhala jsem hodně mezi novým nebo ojetým kočárkem. Po dlouhé úvaze jsem zvolila ojetý. Za nový dáš spousty peněz, pak zjistíš že Ti třeba nevyhovuje, páč co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému, za ojetý dáš pár tisíc a pak Tě to tolik nebude mrzet, když Ti nebude vyhovovat. Jde hlavně o prvních pár měsíců, pak stejně začneš koukat po něčem lehčím. Já osobně doporučuji ojetý, a pak až začnou děcka sedět koupit lehký golfáče.
Mám kočárek Herqules ( hodně se inzeruje na www.dvojcata.cz) a už koukám pomalu na golfáče.
Jde hlavně o tu váhu, ptz kočáry mají kol 18kg a pak si připočti váhu dětí, nákup apd. Navíc hodně jezdím autem, takže skládat to sama do auta, hrozný. Už se těším na golfáče ![]()
Tak dobře vyber ![]()
Tak já se zase stavím na stranu Bumbleride. Asi tu moc mamin s tímto kočárkem nenajdeš, přece jen je to celkem „novinka“ na našem trhu. Jezdíme necelý měsíc, ale jsme maximálně spokojení. Je velmi dobře ovladatelný, zvládá jízdu ve městě i v terénu, rukojeť je super polohovatelná a vložné tašky nikam necestují (drží pevně). V kombinaci s autosedačkama Römer je lze vozit obě najednou. Jo a uveze ho i můj 5,5letý syn.
Absolvovala jsem i návštěvu v Kolíně a odjela odtamtud velmi nespokojená a rozladěná. Chování z počátku příjemné. Ukázali vše s tím, že všechny kočárky kromě EW jsou na houby. Při podrobnějších dotazech k EW se jejich chování ihned měnilo ze vstřícného k hádavému. Ale je fakt, že já přijela s přesnou představou a hlavně zkušenostmi z prvního mateřství (a tím pádem se zkušeností s kočárkem).
Ale jak říká Dolinka, je potřeba si rozmyslet, jak budeš s kočárkem manipulovat a jak dlouho ho bude používat. Já se také rozhlížím po golfáčích, ale spíše kvůli úspoře místa v autě.
Tak hodně štěstí při výběru ![]()