Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, v červnu by se nám mělo narodit druhé dítě a vzhledem k tomu, že to první začalo chodit vcelku pozdě a nedovedu si představit ji nechat šlapat vedle kočárku, rozhodla jsem se pro TANDEM. Projela jsem spoustu diskuzí, ale má představivost je dost chabá, proto prosím vás, které máte kočárek PHILL+TEDS nebo jakýkoli jiný (JANÉ POWERTWIN apod.), jestli byste mi sem nemohly hodit nějakou fotku, popř. na nějakou poslat odkaz.
Podělíte-li se o zkušenost, budu moc ráda.
Děkuji všem!!!
P.S.: Všude jsou fotky tandemů jen se dvěma sportovními sedačkami. Jen zřídka jsem narazila na foto s novorozencem a batoletem. Tak proto otravuju vás a tady, protože tady se všechno ví a všechno zná ![]()
Máte zkušenost s Phil&Teds E3 Classic?
Přidejte zkušenost s Phil&Teds E3 Cla...Aleesho, krásné fotečky!!! Děkuju! Jak dlouho v něm Daneček jezdil v té tašce? Vidím, že teď má 10 měsíců, tak to už asi používáš místo tašky sedátko
Přemýšlím, jak dlouho bych ten kočárek využívala. Díky!
Holky, a neznáte někoho, kdo jej má a bude se ho v brzké době zbavovat? ![]()
Aleesho, chápu to dobře, že ta podložka pro mimi se jen vyklopí a je součástí každého kočárku a ta taška se může a nemusí dokoupit? Může tam mimi jezdit i bez té tašky? našla jsem na netu jakousi akci, kde nabízejí ještě přídavné sedátko. To je to, co se pak dá dozadu místo té tašky, až mimi povyroste? Nějak to z těch jejich obrázků nechápu - oni dávají přídavné sedátko i dopředu. K čemu to je? A ještě něco . když jsem sedíval ana oficiální stránky P+T, tak tam mají víc různých typů (sport, dash apod.) - nemůžu nikde zjistit, čím se liší. A 150 stránek diskuse na BC se mi projíždět nechce, i když mě to asi nemine
Poslala jsem obrázky mamince a ta je nadšená. Musím o kočárku zjistit vše, než jeho koujpi předložím manželovi jako jasnou věc
Musím mít super argumenty, proč ho MUSÍM MÍT
Děkuju!
Lulje: přídavná taška se dokupovat nemusí, záleží na tobě. My jsme ji neměli. Dan je docela obřík, ale vešel se dolu v pohodě do 9 měsíců, kdy začal sedět a začla zima. Ale kamarádka, co má menší mimi tu vložnou tašku měla a používala ji třeba na přenášení mimča, i v ní u nás na návštěvě spal.
To přídavné sedátko je na mých fotkách vepředu a sedí tam Lucka. Když už jsou obě děti sedící (čili většina reklamních fotek), to, kde leží mimi, se zvedne do sedu a sedátko se přecvakne dozadu. Snad je to jasné, fotku této sestavy ještě nemám
Čili na dvě děti určitě potřebuješ dokoupit přídavné sedátko, vložnou tašku ne ![]()
Ty typy se asi až tak neliší (hlavně cenou
), my máme Sport.
Moc moc děkuji za odpověď! Alee, a to ti malá jezdí v kočárku i teď ve třech letech a plánuješ, že tak budete jezdit i dál? Tak vy už jezdíte s přídavným sedátkem? Právě jsem nevěděla, jestli ten kočárek budu mít jen po dobu, co mimi bude ležák, nebo jestli ho pak využiju, i když už bude sedět. Nevím,jestli už Hanička nebude velká. Tak tvůj malý je v březnu a jezdil do prosince? Počítám dobře? Pak jste přešli na to sedátko, jo? A to i sfusakem? Vlastně dvěma? My čekáme malé v červnu, tak si říkám, jak by to asi bylo u nás.....
Jo, jen to pořád s tím sedátkem úplně nechápu. Píšeš, že ho máš na fotce vepředu. Tos ho pak dala dozadu a ve předu nechybělo?
Měla jsem Jané Powertwin a mám Phila - oba super, ale dnes už bych volila jen Phila…
L.
Sousedka ma rozdil mezi detma 2 a ctvrt roku. Na prvni dite mela Jane Slalom a dokoupila board. Jenze holcicka se na nem boji jezdit. Takze maji Jane Twin Two
http://www.malvik.cz/…win-two-2009
Vepredu ma starsi sedatko a vzadu hlubokou korbicku na maleho po starsi.
Docela je pekny tento:
http://www.malvik.cz/…ubokeho-dilu
Obecne na PhilTeds vsichni peji chvalu.
Lulje: to sedátko přehodíš dozadu a vepředu je sedací místo z toho, kde předtím leželo mimi. Je to vlastně stejné jako sporťák, který jde úplně do lehu. A Lucka pořád jezdí - my totiž bydlíme sice v praze, ale fakticky ve vesnici 2km od prahy - bez chodníku, takže, když chci na procházku, musím min. 10 minut po silnici, a to by malá nedala (hlavně cestou zpátky
). Kdybychom bydleli na sídlišti, asi bych tento kočár neměla.
Ale phila si pochvalují fakt všichni. Plánuju v něm odjezdit ještě tak léto, pak přesedláme na auto (doufám, ještě ho nemám
) nebo na autobus (
)
Lesi, čekala jsem, jestli se ozveš, a nezklamala jsi. Přesně tohle srovnání s Jané jsem potřebovala
Děkuju!
Hani, ten kořárek ze druhého odkazu taky nevypadá marně, ale na můj vkus už je moc drahý (i vzhledem k tomu, že už máme po malé ne moc laciný MUTSY), a navíc je dost široký. Ale i tak díky. Vypadá dost dobře ![]()
Aleesho, píšeš, že „to sedátko přehodíš dozadu a vepředu je sedací místo z toho, kde předtím leželo mimi“. V našem případě mimi bude od začátku vzadu, jestli to chápu dobře, že jo? A to sedátko dozadu přendám, až mimi vyroste a bude potřebovat sporťák. je ot tak? Do té doby bude sedátko doma ve skříni. Chápu to dobře?
Holky, moc děkuju, a čekám, jestli mi někdo ještě nepošle nějaké ilustrační foto
Lesi, nebylo by ve Tvém archivu něco? DÍÍÍÍKY!!!!!!
http://rodina.cz/…0138_r_2.jpg
http://rodina.cz/…/00218_1.jpg
Já snad nic víc nemám ![]()
Jané je super, bomba při dvou dětech je ta ruční brzda - ale Phil je lehoučký, skladný a je i pro jedno, když jdeš ven jen s jedním nebo když druhé už odroste.
Já jsem navíc zatížená na lehoučké jednou rukou ovladatelné tříkolky, takže až na tu brzdu je to můj ideál.
U nás teda pomalinku definitivně dosluhuje, hodně s Eli chodíme pěšky, po těch letech mám totiž kočárů plné zuby
. Vlastně ho vozím jen do města.
L.
ne, Lulje. to sedátko musíš použít vždycky!!!!! je to kočár pro jedno dítě, pouze s tím sedátkem pro dvě děti.
rozdíl je jen v tom, kam ho nacvakneš!!!
mimi+ batole - nacvakneš dopředu, jako třeba autosedačku na sporťák.. originální sedačka kočáru je v lehu a tím vlastně utvoříš takový tunel.. mimi dole v lehu a nad ním sedí na tom sedátku starší…
menší batole + větší batole - sedačku nacvakneš dozadu. orig. sedačku musíš trochu víc posadit…
takže VŽDYCKY POTŘEBUJEŠ TO CO NAZÁVAJÍ DOUBLE KIT - JEN JE TO V TOM, KAM HO NACVAKNEŠ!
phila má několik mých kamarádek, jedna dokonce pouze na jedno díte od narození a jsou nadšené!