Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pokud má vše, co požaduješ, neptala bych se na názor ostatních a šla bych do něj.
Každá máme jiné nároky.
Takže mně osobně se tento typ moc nelíbí, ale pokud jsi z něj nadšená, tak ho zkus.
Mouchy vychytáš v průběhu používání a v dnešní době není problém nevyhovující kočárek prodat a koupit jiný ![]()
Mám jen jednu výhradu, autosedačku raději nebrat.
Zainvestovala bych do opravdu bezpečné (Maxi-cosi nebo Römer) ![]()
Dívám se a asi jsem nenašla nic, co bych měla proti… Možná si říkám, že bych si už nekoupila tak těžký kočár. Ale žádná hrůza to není, máme to též tak a dá se. Možná bych se za tu cenu trošku bála kvality zpracování, zvlášť když si ho nemůžeš osahat naživo, ale to též nemusí být pravidlem.
V každém případě by k němu nebrala tu „autosedačku v barvě kočárku“ za litr
A když, tak určitě ne na ježdění autem ![]()
Ahoj, ja teda na takovej typ kocarku nejsem, ale jedna vec - je strasne tezkej a druha - sedacku urcite nepouzivat do auta, moc bych ji neverila.
Sedačku neberu - už mám jednu mnohem bezpečnější doma… sestřenice ji používala vloni na prcka a byla nadšená - značku nevím, ale je kvalitní.
Já nemám zkušenosti s kočárkama žádný, jen vím, že chci 4 kolku, nafukovací kola a pérování. To jestli je těžký nedokážu odhadnout!?
(
Tak mi hoďte typ, co preferujete vy a proč - to hlavně, já jsem fakt bezradná…
![]()
Tak ja treba nepozaduju nic z toho co ty, ba naopak - nafukovaci kola bych uz nikdy nechtela, jezdim cca 3/4 roku a uz sme trikrat lepili a dve vychazky jsem musela mit pumpicku a dofukovat. „Houpaci“ kocarek se mi zda zbytecnej, kdyz jedes, drnca to stejne, ale ja nikdy nemela v planu deti uhoupavat v kocarku. Trikolka mi taky trochu vadi, ale zvykla sem si. Na prvniho kluka sem kupovala jetej Jane carrera, sklada se jako golfky, korbicka na nej byla, ale nehoupa a nema nafukovaci kola, byl lehkej a ja sem s nim byla spokojena neuveritelne. Jeste sem ho prodalal dal. Ted mame dvojkocar, starsi toho precejen moc nenachodi, a ten sem vybirala podle hmetnosyi a rozmeru, parkuju kocar v aute. Ma 11 kilo a je na dve deti, proto se mi 15 zda hodne, ale ma nafukovaci kola a je to trikolka, v jiny verzi ho bohuzel nedelaj. Hlavne pocitej s tim, ze v hlubokym kocarku moc dlouho nebude, u nas to bylo asi 5 mesicu a pak bude dite tezsi plus jeste tezkej kocar. Musis se ale zamyslet, kam vsude a jak casto s nim budes jezdit, jak velkej mas kufr u auta nebo jak ho budes nakladat do autobusu atd. Btw. V autobusu nakladam kocar sama, prosit lidi nehodlam, kdyz jim to nedojde samotnejm.
Ahoj, já jsem si kupovala taky noname kočár a nedám na něj dopustit. Už se těším, až v něm budu vozit další dítko ![]()
Těchto typů kočárků vídám hodně-pokud ti vyhovuje a má všechno, co očekáváš od kočárku, proč ne?? Je pravda, že bývají těžší, ale zase na druhou stranu, každý má něco. Co se týče lepení duší, měla jsem Knorr Nizza, což je podobný kočárek jako jsi vybrala ty a za 5 let, co jsem v něm odvozila obě holky jsme lepila jednou..Záleží na kolech, jaké jsou kvality. Zase si myslím, že na listopadové dítě je to velký a pohodlný kočár a protože není tak drahý, pak bych si klidně zainvestovala do lepších golfek, které od roka využiješ mnohem víc. A mmch, pérování a nafukovačky jsou bezesporu lepší do terénu, na druhou dceru jsem si ještě koupila lehčí Peg Pérego Centro, což je golfosporťák a nemá nafukovací kola a někdy mi hodně chyběla..
Tak pro první dcerku jsem měla podobný noname polské výroby a uz bych ho nechtela, je tezký spatně ovladatelný, konstrukce mohou mít bezpečnostní vady a použité plasty nesplnují normy viz. test casopis. Já ho nakonec používala jen velmi krátce a paj jezdila s golfkami.
Pro druhou jsem koupila ojetý za 5 tis. quinny, včetně korbičky, autosedačky maxi cosi, fusaku, tašky a pláštěnky. Vypadá skvěle a malé odřeniky od používání mi nevadí. Původní cena byla cca 24.000.
Tak štastnou ruku. znám maminky co menily kočárek i třikrát.
Petra
PeZa Holky mi v diskuzich rikaly, ze lepily jednou, maximalne dvakrat, ale my ne, my to mame asi jako hobby. a pritom stejny kocarky. A to vzdycky pichnu ve meste, ne v terenu.
Já osobně bych už jej také nechtěla, měla jej sestra,
určitě bych chtěla nafukovací, to se nedá s plast. srovnat, a u mě by byla priorita otočné kolečka, sed skoro 90 stupňů, jinak mimina zklouzávají, košík na nákupy docela velký.No a to je asi vše. ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Nebo bych koupila tento a korbu třeba starší, stejně je jen na chvíli. ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Tak já jsem třeba ještě nepíchla
Nafukovací kola jsou určitě lepší pro komfort dítěte, na druhou stranu když se mi trochu vyfoukly, tak se to dost těžko tlačilo do kopce - ale přifouknout není problém, když jsem přišla na to, že by to mohlo být tím ![]()
Každá asi očekáváme od kočárku něco jiného. Pokud ho nebudeš denně skládat do auta a nebudeš muset jezdit MHD, nepožaduješ otočná kolečka, nacvakávací autosedačku atd atd., tak proč ne?
Já za sebe bych ho teda nechtěla ani zadarmo, ale je to tím, že mám jiné požadavky a od kočárku očekávám asi něco jiného. Navíc mám tak trošku stach z těch polských kočárků. Znám snad jen jednu maminku, která s nimi neměla problém ![]()
Takže než se zeptáš na názor ostatních, sesumíruj si, co ty od něj očekáváš. Protože co je prioritní PRO TEBE, nemusí být vůbec prioritní PRO JINÉHO.
Za sebe: bydlíme ve městě a téměř denně jsem používala auto (někdy i několikrát denně), bydlíme v bytě… takže mi záleželo na tomto:
A nezáleželo mi na:
Vím ale, že kdybych bydlela na vesnici, netahala ho denně do schodů, nemusela bych na nákupy do velkých obchoďáků a netahala ho denně autem, tak bych volila zas úplně jiný typ kočárku, než jsem popsala výše.
Tak přeju snadné vybírání, a pokud se ti tento líbí a myslíš, že splňuje všechno, co od něj očekáváváš, pak bych neváhala a šla do něj
![]()
Za mne tezky a autosedacku nebrat. Taky neduveruji temto polskym kocarkum.
Ale kazdy ma jine priority a jestli tento splnuje tve pozadavky, nevadi ti vaha, tak si ho kup - konec koncu ty ho budes pouzivat…
Ahoj holky,
asi to je ještě předčasné, páč rodím až v listopadu, ale moc by mne zajímal váš názor na tetno kočárek: http://www.aukro.cz/…s_kvety.html
Je to jakási neznámá značka a tak by mne zajímalo, jestli je rozumné do toho jít - je to supe cena a kočárek se zdá pratický… má vše, co od kočárku vyžaduji.