Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Bjoucik.15 Naši prckové mají věkový rozdíl 22 měsíců. Kočárek jsme na začátku pořídili klasickou čtyřkolku, přední kolečka jsou aretovací. Toho staršího jsem zkraje vozila tak, že jsem dala obyčejné prkýnko přes hlubokou korbičku, ale nebylo to vůbec ideální. Manžel pak koupil přes internet skejt, načež jsme zjistili, že k našemu kočárku nepasuje. No je to kutil, nějak si poradil. Starší se na něm vozí doteď. Problém je, že podvozek už je dost rozvrzaný, je problém ho uřídit jednou rukou a když vezu oba prcky plus nákup dole v kočárku, tak je to pěkná dřina. Ale snad to ještě přes zimu nějak vydržíme, příští rok plánuji kočárek zrušit.
@guanaco a myslíš, že je lepší čtyřkolka s pevnýma kolama tedy? Když je dřina uvést tento?
@Bjoucik.15 přesně jak píše @j.a.n.i1, bude s tím dřina zatočit.
@guanaco @j.a.n.i1 holky tak děkuju
budu asi muset, až to bude aktuální opustit svůj sen na klasiku a pořídit otočný kola… Měla jsem ho i na dcerku, když byla v hluboké a tedy v zimě jsem s ním neprojela a jedno kolo mi šmajdalo, ale co se dá dělat, opravdu bude líp ovladatelný… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Bjoucik.15 Nebo pořiď tandem
Ten jsme taky jednu chvíli zvažovali, ale nevešel by se nám do komory na chodbě (v bytě by jsme se o něj přerazili)
@Bjoucik.15 píše:
@guanaco @j.a.n.i1 holky tak děkujubudu asi muset, až to bude aktuální opustit svůj sen na klasiku a pořídit otočný kola… Měla jsem ho i na dcerku, když byla v hluboké a tedy v zimě jsem s ním neprojela a jedno kolo mi šmajdalo, ale co se dá dělat, opravdu bude líp ovladatelný…
Když to teď vidím zpětně u sebe, kočár jsem u druhého stejně nejvíc používala zkraje, dokud to bylo miminko. Pak když začal sedět, tak jsem víc používala krosnu na záda, bylo to mnohem lepší např. pro cestování v MHD. Akorát staršího jsem musela pracně přesvědčovat, že ten kousek zvládne dojít pěšky. I tak jsem někdy nesla oba ![]()
@guanaco Tak my měli místo, takže já ho i zrealizovala… Perego Duette a nedám na něj dopustit, má 4 pevná kola, ale přední nápravu zatáčecí a k ní volant
škoda, že s tímto systémem nedělají monokočár.
@guanaco Tak to já naopak kočár (ten tandem) využila hodně, odložila jsem ho v době, kdy bylo staršímu cca 3,5.
@j.a.n.i1 tandem bude asi zbytečný! Malé bude okolo 3 let, takže chci aby běhala sama a pořídím skejt… Koukala jsem na bebecar, je do klasického vzhledu a má otáčecí nápravu…
@Bjoucik.15 Tak to blbě čtu, já si tě zaměnila s někým kdo má rozdíl necelé 2 roky… i když já se svým dítkem jsem ho využila i kolem těch 3 let, ale je fakt, že by to bylo na chvilku. Dej odkaz na ten bebecar ![]()
@j.a.n.i1 já jsem na telefonu takže bohužel na Bébécar odkaz nedám..:( ale je to Bébécar Vector AT. Teď jsem si přečetla. že má ale 18kg
to do našich krpálů není nic moc… ![]()
@Bjoucik.15 Já bych se té váhy až zas tolik nebála, podstatnější jsou jízdní vlastnosti
a to ti říká majitel 17 kg tandemu osazeného 2 dětma a věcmi na celodenní výlet. Pokud se ti tedy jedná o kočár na ježdění a nebudeš ho 2× týdně cpát do auta, nebo s ním jezdit hodně MHD.
@j.a.n.i1 jsem z Prahy a bydlíme na kopci..denně chodím pošíleným krpálu se psem do parku a MHD jezdím hodně, ale hledám si nízkopodlažní spoje…