Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Adela08 píše:
Moc děkuji za radu. já si to myslela. letíme s easyjet takže si dáme společné příruční zavazadlo s dětma dohromady:-)jen mě trochu překvapilo, že miminka do 2 let jsou zdarma, nemají nárok na sedačku, ale pak ti napočítají poplatek cca 1200 jako manipulační poplatek:-(
jj taky jsme platili tusim 35liber nebo tak nejak. Pevne danou taxu. Myslim ze jsou to ty poplatky co se pripocitaji k cene letenky. Letenka je zdarma ale ty poplatky musi platit i to miminko… ![]()
Adel ja letela s Easy Jetem pred dvema mesici do Londyna… tu tasku na kocar ti nevezmou zadarmo! Tam je na vyber jen ze specifickych veci - kocar, krosna, cestovni pos. a autosedacka… tasku proste oni nedovoluji (i kdyz by to bylo primo misto jinych veci).
Jinak mluvim o diteti do dvou let - ktere „neplati“ za letenku a sedi ti na kline…
Holky, děkuji moc. letíme až za 2 měsíce, ale vaše zkušenosti jsou pro mě cenné:-) tašku na kočár vyměním za větší kabelku, do které se vejde vše potřebné. a ještě mě napadlo…některé jste psaly, že si berete manduky a podobná nosítka…s tím by problém být neměl ne? to je jako součást oděvu?:-)
Jestli myslíš tu krosnu, tak ta tuším byla v jedné z těch věcí co šla mimču vzít s sebou, ale dává se do zavazadlového prostoru (nebere se na palubu)… jinak o nějakém malém nosítku jsem nikde nic nikdy nevyčetla, tak neporadím.
Určitě si to ale pročti všechno
od 2. července byla nějaká drobná změna. Šlo o příruční zavazadlo o určitých rozměrech. Jestli nezměnili ještě něco?!
Ale ten kočár je jistota neboj.
Janko díky. Myselela jsem jen takovou tu kapsičku, máme od chicco. S krosnou máš pravdu, ta by měla jít do zavazadlového prostoru, tu na palubu nevezmou. Každopádně díky a pěkný den.
@Adela08 píše:
Holky, děkuji moc. letíme až za 2 měsíce, ale vaše zkušenosti jsou pro mě cenné:-) tašku na kočár vyměním za větší kabelku, do které se vejde vše potřebné. a ještě mě napadlo…některé jste psaly, že si berete manduky a podobná nosítka…s tím by problém být neměl ne? to je jako součást oděvu?:-)
já jsem v nositku nesla malého až na polubu letadla
nebyl problém, brali to jako soucast odevu ![]()
Jinak si teda nedokážu představit jak bych tam vynesla malého plus příruční zavazadlo
bez nositka
Když řekli ze se máme seřadit k nástupu do letadla tak jsem supla mAleho do nosítka, příruční tašku dala do kocaru. U letadla složila Kočár a malého v nosítka vynesla s taskou nahoru do letadla. Pak supla tašku nahoru a teprve vyndala malého z nosítka.
Při přistání to samé. Nejprve supla malého do nosítka, pak sundala tašku. Vystoupila jsem.. Nosítko dala pod kocar, syna vyrazila do kočárku, popadla tasku a šla k odbavení ![]()
Díky všem za zkušenosti a rady. Věřím, že i my vše zvládneme a budeme mít pohodový let:-) Příjemný večer.
Ahoj, v lednu poletím s easyJet a budu mít kočárek a autosedačku. Kolik kg zavazadel vám odbaví zdarma pro dospělého? Já jsem pochopila 20kg zdarma pro dospělou osobu a žádné pro infanta. Je to tak?
Děkuju za právy
@Monty 1 píše:
Ahoj, v lednu poletím s easyJet a budu mít kočárek a autosedačku. Kolik kg zavazadel vám odbaví zdarma pro dospělého? Já jsem pochopila 20kg zdarma pro dospělou osobu a žádné pro infanta. Je to tak?
Děkuju za právy
Ahoj Monty! No zadarmo ti neodbaví nic. U Easy Jetu je zadarmo jen palubní zavazadlo (bez váhového limitu, ale podmínka je, že s ním musíš snadno manipulovat a má předepsané rozměry!)… ale to co se odbavuje a jde do zavazadlového prostoru se PLATÍ a může to být těch 20 kg… to je u dospěláka…
U dítěte do 2 let je to tak, že platíš jen nějakou taxu a né letenku a nesmí mít ani kufr pro odbavení, ani na palubu, ALE může vzít tu sedačku a kočár…
@Monty 1 píše:Jo a ještě raději dodám, že ti dítko bude sedět na klíně… nemá svoje vlastní sedadlo.
Klidně se ptej když tě něco bude zajímat
@Jankaxx jo jo, vím, už jsem si to našla. Létáme pravidelně s Ryanem a tak se mi to nezdálo… Máš pravdu, zadarmo neodbaví nic ![]()
Právě jsem ale našla jinou možnost - poletíme s TAP. Výsledná cena stejná, zavazadla v ceně a ještě dostanu napít a najíst
Na dva měsíce máme toho dost a u nízkonákladovky bych to stejně doplatila do ceny letenky u běžné aerolinky.
@Monty 1 píše:
@Jankaxx jo jo, vím, už jsem si to našla. Létáme pravidelně s Ryanem a tak se mi to nezdálo… Máš pravdu, zadarmo neodbaví nic
Právě jsem ale našla jinou možnost - poletíme s TAP. Výsledná cena stejná, zavazadla v ceně a ještě dostanu napít a najístNa dva měsíce máme toho dost a u nízkonákladovky bych to stejně doplatila do ceny letenky u běžné aerolinky.
Tak to je skvělá možnost! Jestli tam mají i ten kufr v ceně i občerstvení a k tomu vhodný spoj do destinace, tak je to jasná volba
tak šťastnou cestu ![]()
Ahojky holky,
zdravíma doufám, že obnovím diskuzi.
V srpnu letíme s easyjet do Amsterdamu, potřebovala bych vědět jestli někdo letěl v poslední době a odpoví mi na pár otázek.
Ještě nevíme zdali pro našeho 15m prcka potáhneme kočár, či ne. Letíme za příbuznými a tam bude kočárek k dispozici. Dočetla jsem se o možnosti půjčení v praze na letišti, ale bojím se že bude rozpučováno, a co já pak s takovým prckem 2 hodiny před letem tam že.
Zajímá mne, zda-li oni mají kočárky omezené hmotností jako jiné aerolinky, či nikoliv?
Dále pak ohledně příručního zavazadla.
Jelikož malý na něj nemá nárok musím nacpat věci do dvou příručních zavazadel ( já a přítel),každé o max. hmotnosti 10kg. Na netu jsem se dočetla, že kvůli přeplněnosti letů nezaručují příruční zavazadlo na palubě, že se může stát že ho šoupnou do zavazadlového prostoru.
Mají ale garantované příruční zavazadlo o max. rozměrech jimi daných které vždy i v plném letadle bude s vámi.
Zatím jsem nezjišťovala kolik mají naše tašky, a zda-li se do tohoto garantovaného limitu vejdou, ale jakmile by se stalo že to přefrknu někde o cenťák a oni mi to šoupnou do zavazadlového prostoru, šoupnou mi to tam vč. Um, jídla, plenky, a pití pro malého a pak mam asi smolíka že?
Díky za odpovědi
@iwankaanjelik
ahojky, my letěli loni do Londýna na týden. Měli jsme ale zaplacené odbavené zavazadlo na oba dospělé, takže pohoda. Těch 700kč nebo kolik to bylo za kufr je pohoda a pak můžeš mít v příručáku jen opravdu to nezbytné. Neuvažovali jste třeba i jen na jedním odbaveným - záleží na jak dlouho tam letíte…
Jinak u kočárku vím, že tam byla ta váha docela vysoká, takže třeba golfky úplně v klídku.
Jinak jsou to nízkonákladovky a ty centimetry bohužel řeší… mají na letišti takový stojan, kam musí tvé zavazadlo zapadnout bez problému. Vím, že jeden pán měl trochu kostrbatou tašku a dal ji tam - jen na ni musel trochu tlačit a to byl problém… prostě se tam hádali ![]()
Takže bych ti třeba spíš doporučila si zaplatit jeden kufr a nedělat si stres, jestli budeš mít napěchované a velké kabinové zavazadlo. Vloni totiž právě někdy v červenci to garantované kabinové zmenšili no ![]()
Asi sem moc nepomohla ![]()