Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Néé pomohla děkuji.
Letíme na týden jen, a máme jen to přiruční z důvodu že letenky nám platí jeho rodiče, jinak bychom na to neměli, je to darda.
A i tak náklady kolem cesty a všeho jsou pro nás už takle dost vysoké, proto nad odbaveným zavazadlem neuvažujeme. ![]()
Budu to muset prostě hodně probrat no. Už jsme tam byli ale jen ve dvou v době kdy prcek nebyl, takže sme tahli jen nezbytnosti, teď stím malým je to horší. Vše na něj jako jídlo, pleny, um apod. tam koupíme, takže potřebuji jen množství na cestu, a následně na noc a ráno, protože letíme večer. Od věcí na sebe na nás vždy jen kousek, něco málo pro malého, ale i tak ty nezbytnosti jsou pak dost těžké. Ještě najít tašky které budou odpovídat těm jejich rozměrům, to taky bude něco asi.
@iwankaanjelik to jo. Nizkonakladovky jsou na ty zavazafla doslova vysazeny a radi si pokutuji, protoze z toho maji dalsi velky prijem. Tak drzim pesti at neni stres a zadne potize a mate bezvadnou dovcu ![]()
Oživuji diskuzi k EasyJet s pár dotazy ohledně odbavení.
Prosím vás, kdo víte, jak je to s možností bezplatné přepravy kočárku a autosedačky na dítě? Letíme pouze s příručními zavazadly, pochopila jsem, že na ně mají nárok i děti, takže nám čtyři minikufírky či tašky budou stači. Ale k tomu budu mít ještě double golfky a dvě autosedačky (mám dvě děti v rozmezí 2-3 let).
Projde to? Děkuji vám předem za odpovědi.
Ahojky, dítě má nárok na své příruční zavazadlo, pokud ti neletí na klíně, a má vlastní sedačku.
Kočárek se také prý bere jako příruční zavazadlo.
My letěli s 1,5 letým synem na klíně, tudíž své zavazadlo nemohl mít, jen ten kočárek, ale nakonec sme ho netahali, protože sme se báli, že se nevejdeme do jejich požadované hmotnosti, a jelikož sme letěli za příbuznými kočárek sme tam pak měli k dispozici.
Ovšem co jsem si já všimla, asi tam nikdo velikost kočárků moc neřešil, stáli tam maminy s různymi typy kočárů.
Nejlepší se informovat přesně na daný let, na infolince, protože já seděla u nety hodiny a hodiny, a stejně mi to nepomohlo ![]()
Jinak co se týče velikosti příručních zavazadel, tak ty si tam lidé nechávali přeměřovat.
Ale když sme letěli zpět, tak nějaká vietnamca měla vetší skořepinový kufr, a snažila se ho narva do té přihrádky nad zavazadly. Vůbec jí nevadilo, že to nelze zavřít, nechala to tak.
Z letadla ji nevyhodili, ale jeji kufr museli dát dolů do zavazadlového prostoru, ikdyž byl příruční, a stejně tak to udělali dalším cestujícm asi 10, ale upozornuji na to na svych strankach. Pokud bude let preplneny, i prirucní vám odeberou a dají dolu. Já sem letenky odbavila přes net, takže nás se to netýkalo, navíc s dětmi se chodí jako první, a oni tohle dělali až těm posledním příchozím ![]()
Děkuji ti za odpovědi.
Já včera lovila v informacích EasyJet ze stránek berlínského letiště, protože na českých jsem nedohledala kromě velikosti příručního zavazadla nic.
Zjistila jsem, že dítě, má-li svoji sedačku, může mít kromě příručního zavazadla i dvě položku ze seznamu, na kterém jsou kočárky, skládací židličky, autosedačky a cestovní postýlky - zkrátka takové ty polonutné věci pro prcky. Takže tohle nám projde.
Jestli tě to zajímá, tak ta příruční zavazadla mají dvě velikosti - ta menší bude spolehlivě přijata do letadla, není-li místo v úložišti nad sedadly, dá se pod sedadlo. Ta větší se dává automaticky pod sedadlo, ale personál si vyhrazuje právo uložit do s ostatními kufry do zavazadlového prostoru.. Čili větší příruční zavazadlo (do stále povoleného limitu) nemá garanci cestování v sedadlové části letadla. No a ty rozměry jsou dány právě velikostí místa pod sedadly.. Zjistila jsem, že polovina dětských kufrů, co se prodávají, se do těch limitů nevejde
Váha je nepodstatná, důležité je, abys to příruční zavazžadlo dokázala zvednout nad hlavu do toho úložiště - čili váha „přiměřená“ velikosti. ![]()