Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No my máme ještě starou klasickou Libertu a můžu říct, že to je konstrukčně naprosto dokonalý kočárek. Jak píš předchůdce přede mnou. Žádná spousta zbytečných blbostí a plastových kravinek, které se můžou pokazit a zlomit. I po dvaceti letechje skvělý. Jedniný důvod, proč s ním můžu jezdit akorát tak kolem domu je, že se s ním nevlezu do autobusu ![]()
Dívala jsem se i na nové Liberty. Přijde mi ten kočárek fajn. Jenom bych si jej doplnila nějkým starší uoltrlehkým kočárkem (kompatibilním s autosedačkou) do města resp. na cestování. Přijde mi totiž dost těžký. I když to na ovaldatelnost nemuí mít vliv. Jak už jsem zjistila, nejde ani tak o váhu, jako o konstrukci.
My tu novou Libertu máme. je pravda, že je velký, do auta se mi ale naštěstí vešel, sundat korbu, ohnout řídítka a pak bud po městě s korbou nebo jsem dala adaptér a vajíčko. Ted už tedy máme golfky, ale je pravda, že u nás na vesnici stále pro malou (1 rok) vytahuji tuto Libertu, protože na náš terén je sporták daleko lepší než golfky…když ho složím do sportáku, malá v něm sedí i v chlupatým fusaku a v poho ![]()
Asi to není jeden z nejkrásnějších kočárů, ale nedovedu si představit, koupit si čupr nádherný moderní pidikočárek s pidikorbičkou, který bych za půl roku musela měnit, protože by se mi do něj malá nevešla. Ještě k tomu, když malá je takový dlouhánek.
Mile maminky.,
koukam, ze hledate informaci od uzivatele, tedy zde ji mate. Kocarek Liberta jsem koupila z mnoha duvodu, a nepopira, ze pomer kvalita vykon cena byl jeden z tech stezejnich. Koupila jsem si kocarek ve dvoujkombinaci, tedy s moznosti prestavby hluboke korby na sportak, a musim rict, ze bych nemenila.
Duvody PROC KOCAREK LIBERTA ANO:
3)perovani - kdo nezkusil Libertu, nevi, jak ma spravne perovani vypadat… marne matky shaneji kocarky s nafukovacimi kolecky, aby byla jizda tzv. mekkci, u Liberty staci jedna bantamova kolecka, a kocarek se houpe jako na vlnkach. Bydlime v centru Prahy, vsude kocici hlavy, obrubniky vymoly, s Libertou nebyl jediny problem a navic, je to parada, kdyz vam dite po trech zhoupnutich v kocarku usne. System perovani neni vubec slozity, takze existuje jen minmum kurvitek, tim se dostavam k dalsimu bodu
NEVYHODY
a tak jeh jedinou nevyhodou, ktera je ovsem prevysena mnoha jeho klady, je jeho vyssi zakladni vaha (ale jak brzy zjistite, deti docela rostou, a pokud mate takoveho balibuka jako ja, ktery ve ctvrtroce vazil vic e nez deti pulrocni, seznate, ze nejaka vaha je vlastne prkotina a velmi rychle si na ni zvyknete).
A jak tady nekdo povidal cosi o modernim designu - ja myslim, ze nase Liberta je velice pekna, lide se za ni na ulici otaceji, dokonce se mne i ptaji, coze to je za kocarek, a ze je moc pekny, tak nevim, kde ta nemodernost je. Ono to pri vyberu kocarku chce totiz to jedine, hodit za hlavu vlastni ego, a zamerit se na potreby ditete, a na to, co chcete aby vas kocarek OPRAVDU umel, a zjistite, ze tech podstatnych veci je opravdu malo: prostor pro dite, bezpecne, pokud mozno neznicitelne brzdy, maximalni stabilita, a bohuzel, v dnesni dobe i cena… takze ja kdybych vybirala podruhe, tak jdu zase jen a jedine do Liberty…
ano, toto byla ma kriteria, a proto mam Libertu doma… asi jsem ne uplne standardni matka, jak na to tak koukam
anebo naopak jsem, normalni, a nezamindrakovana tlakem okoli ![]()
jo, a taky jsem ne emiminu neregistrovana
nejak ty registrace nepovazuji za prukaznost toho, ze nekdo je, nebo neni verohodny zdroj ![]()
ma predchozi reakce patrila k tomuto komentari ![]()
konecne rozumny nazor
ano, toto byla ma kriteria, a proto mam Libertu doma… asi jsem ne uplne standardni matka, jak na to tak koukam anebo naopak jsem, normalni, a nezamindrakovana tlakem okoli
jo, a taky jsem ne emiminu neregistrovana nejak ty registrace nepovazuji za prukaznost toho, ze nekdo je, nebo neni verohodny zdroj
Beastly_Dragon píše:Purelily píše:Za podobne nazory bych strilel… Nemoderni vzhled bla bla bla… Jak se muzeme docist v mnoha testech, v soucasne dobe se kasle na potreby ditete a kocarky se delaji proto, aby se maminy mohly chlubit kamaradkam, jak maji krasny a drahy kocar. Ze je kocar zcela nefunkcni nebo dokonce pro dite nebezpecny je naprosto nedulezite… Tupost vladne svetem… Jak na me Liberta pusobi (zatim jsem si ji bohuzel neosahal, takze jen dojmy z patrani po netu…): je naprosto koncepcni (nema milion pikacovin, ktere nikdy v zivote nepouziju), ma robustni konstrukci, brzdu, ktera bude fungovat ikdyz se korba rozpadne starim (zadne lanka, ktera za 2 mesice zacnou vypadavat z umelohmotnych pouzder), je objemna, stabilni v terenu a bezpecna. Kupovat kocar podle „libi/nelibi“ je jako kupovat Audi TT pro 4 clenou rodinu… Zamyslete se lidi…
Vím, že každému se líbí něco jiného, tak doufám, že mě za můj názor neodsoudíte…ale…já bych do liberty nikdy nešla…jedinou výhodu, kterou u nich vidím je, že je to český výrobce a že jsou prostorný…ale jinak je to ošklivý kočárek, nemá nic společného s moderním vzhledem a pak když srovnám jiné kočárky, tak má naprosto nulovou výbavu…podle mého názoru se nemůže ani srovnávat…na to ještě s inglesinou, jak tu někdo píše…tak snad mě neukamenujete
DOBRÝ DEN,PŘI ČTENÍ VAŠICH NÁZORŮ NA KOČÁREK LIBERTA VÁM NAPÍŠI MŮJ OSOBNÍ NÁZOR,,,PRAVDA, JSEM UŽ BABIČKA TŘÍ VNOUČAT, JE MI PADESÁT LET,ALE ŘÍKEJTE SI CO CHCETE,NEJLEPŠÍ,NEJPROPRACOVANĚJŠÍ A VELMI PRAKTICKÉ BYLY KOČÁRKY LIBERTA Z KOŽENKY…BYLO TO VELMI PRAKTICKÉ NA UDRŽBU,V ZIMĚ TO NEPROFOUKLOI,SNÍH A ANI DÉŠT TOMU NEVADIL,NEMUSELA SE PŘI PRVNÍCH KAPKÁCH RYCHLE NAVLÉKAT NĚJAKÁ PLÁŠTĚNKA ,KOČÁREK BYL CELÝ LEHCE OMYVATELNÝ…ALE HLAVNĚ BYL VELKÝ,TAKŽE NEHROZILO ŽE SE VÁM DO NĚJ DÍTĚ NEVEŠLO TŘEBA UŽ V PŮL ROCE JAKO JE TOMU TED V TĚCH RÁDOBY DRAHÝCH,NEPRAKTICKÝCH KOČÁRCÍCH…PODÍVEJTE SE TŘEBA NA BAZOŠ KOLIK LIDÍ KOŽENK.LIBERTU STÁLE SCHÁNÍ…ŠKODA ŽE SE UŽ NEVYRÁBÍ,VĚŘTE MI…HANKA
tak já mám nějakým řízením osudu mezi dětmi přes dvacet let rozdílu,tak můžu i trochu srovnávat-dcera se narodila v lednu 1990,takže když jsme na podzim 89 sháněli kočár,byl největší dostupný hit manžestrová trojkombinace Liberta.Od koženkových se pomalu ustupovalo a šusťáková vajíčka s názvem Vanda ještě nebyla na trhu…Tak musím říci,že zázrak to nebyl.Prostoru hodně,ale těžký jako hrom,už tenkrát se mi nelíbil a že by byl kvalita sama-mně se třeba stávalo,že když jsem zatočila,spadly mi gumy z ráfků…Jedno kolo také občas vypadlo.Ale nebylo nic jiného,člověk neměl srovnání.Pokud vzpomenu ještě sporťáky,tak ty byly opravdu hrozné,na kožence se dítě ukrutně potilo a vzhled ani nemluvím.My jsme naštěstí hned jak se mohlo cestovat do Německa přivezli sporťáček Herlag-s barevným bavlněným potahem a v tu dobu úžasným vzhledem.
Koženkové Liberty jsou stále v kurzu,ale na zahradu na spaní,kvůli prostornosti a odolnosti.Bydlím v Praze,často cestuji a na ulici jsem ji nepotkala.Já bych ji na uspávání brala také všemi deseti.
Teď jsem na mimino pár kočárků vystřídala,nakonec jsem skončila u Inglesiny Magnum-prostorná,lehoučká,komfortní jízda.Nové Liberty bych se nezříkala kdyby…-kdyby se mi aspooň trochu líbila,mně prostě přijde ohavná.Ale nikomu neberu,že jemu se líbí,je to věc názoru,nakonec by bylo fádní,kdyby se celé republice líbil třeba jen jediný kočárek.
Tak to bylo mé vzpomínání na Libertu a další před lety.
No já mám Libertu po švagrové taky ze začátku 90. let a nemůžu si na ní stěžovat. Naopak. Ještě jsem nenarazila na kočárek, který by se snadněji a lehčeji řídil v pohodě jednou rukou. A to mám jak tříkolku, tak hodně kvalitní golfky. Jenom na dnešní způso život je opravdu trochu nepraktická. Zabere moc místa v MHD a v obchodě mezi regály to taky není to pravé ořechové. Ale v zimě jsem s ní jezdila na procházky kolem domu. A teď předěláváme na sporťák. Je pravda, že je koženkový, ale švagrová má přímo na to hodně dpobrý bavlněný potah.
Všechny zdravím,
koupila jsem si kombinovaný kočárek Libertu ve výprodeji, takže je látková.Nejdřív jsem z ní byla nadšená, ale látka je celá ošuntělá, popraskal nám koženkový lem na nánožníku, no nic, měla jsem koupit šusťákovou. Co je ale největší problém, jak těžkne moje mimi, propadají se nám zadní péra, takže je naše dítě hlavou z kopce. Další nevýhodou je, že v kočárku nejsou zabudované žádné pásy (ostatní kombinované kočárky mají ve sportovním lůžku pětibodový pás), takže jsem musela dítě připínat na kšíry, což bylo totálně na houby, protože se neustále obracelo, vylézalo za jízdy a podobně. Ovšem v čem mě výrobce nejvíce zklamal je to, že na madlu ke sportovní verzi jsou menší otvory než jsou v konstrukci, takže se madlo nedá přidělat, musíme sehnat menší šroubky. Navíc dno kočárku a výplň košíku je z nějakého papundeklu. No upřímně, už bych si kočár od Liberty nekoupila! Další dítě dostane kočárek jiný.
Ještě bych chtěla doplnit, že je fakt, že s Libertou se dá zvládnout jakýkoli terén. Velká nevýhoda ale je, že kočárek je opravdu těžký a velký, takže v obchodech se s ním těžko projíždí. Také skládání nic moc. Vejde se do Fabie combi, přičemž zabere celý kufr. Viděla jsem nové kočárky ve vzorkové prodejně a je pravda, že nejsou vůbec hezké, mají jedovaté barvy. Přitom já jsem na vzhled kočárků nenáročná, ale opravdu mě Liberta zklamala, je to takové retro, ale ne moc funkční a využitelné pro dnešní dobu, co je ale fakt, je cenově přijatelné. Bohužel náš kočár Liberta je po pěti měsících intenzivního používání na odpis.
Díky moc za hodnocení, hodně mě to zajímalo a moc maminek tento kočárek nemá. Je to hrozná škoda, že neumí udělat pořádný kočárek. Je pravda, že je levný, takže člověk od toho asi moc nečeká. Ale tady asi na tom materiálu šetřili teda hodně. Zkus ho vyreklamovat.
@M2M píše:
Ještě bych chtěla doplnit, že je fakt, že s Libertou se dá zvládnout jakýkoli terén. Velká nevýhoda ale je, že kočárek je opravdu těžký a velký, takže v obchodech se s ním těžko projíždí. Také skládání nic moc. Vejde se do Fabie combi, přičemž zabere celý kufr. Viděla jsem nové kočárky ve vzorkové prodejně a je pravda, že nejsou vůbec hezké, mají jedovaté barvy. Přitom já jsem na vzhled kočárků nenáročná, ale opravdu mě Liberta zklamala, je to takové retro, ale ne moc funkční a využitelné pro dnešní dobu, co je ale fakt, je cenově přijatelné. Bohužel náš kočár Liberta je po pěti měsících intenzivního používání na odpis.
Tak po 5ti měsících máš ještě šanci na vrácení plné častky, je to bráno jako skryté vady do půl roku od koupi, pak už je možnost jen reklamace atd ![]()
máte pravdu, v krámu to je jak tank
když byla malá malá
, tak jsem používala Libertu, adaptér a vajíčko, s korbou jsem do města nejezdila, ani bych se snad nedostala pořádně do obchodu, je opravdu veliká. Pak už jsme používali golfky a ty máme do města doposud. Ovšem tady u nás na vesnici, v terénu, jsem za Libertu ráda
šutr, nešutr, kopec, nekopec, hlína, nehlída, přejedu s ní přes vše
S druhým mimčem nám také tak poslouží. Ještě k těm barvám, ty „jedovaté“ výrazné se mi také moc nelíbí, my máme tu kombinaci šedý kočár a oranžové kraje, což se mi líbí a nijak nedráždí. A jsem skutečně vděčná za prostornost korby, s těmi pidi korbičkami bychom moc neuspěli, malá prostě je dlouhán od začátku, proto se pořádně natáhnout a pochrupat v Libertě mohla…
Je pravda, že kočárek Liberta je fakt výborný do terénu. Projezdili jsme šutry, kořeny, máme bantamová kola a pořád to drží. Akorát nemohu pochopit, jak to, že v tom madlu ke sporťáku jsou menší otvory než v konstrukci? Nesetkal jste se s tím někdo, když jste z hlubokého dělali sportovní? Bohužel naše děcko jsem v Libertě zkoušela vozit na kšírech a setkala jsem se s velkou nevolí, vůbec to neuspělo. Škoda, že Liberta taky nedělá zabudovaný pětibodý pás v tom sportovním lůžku. Dítě mi prostě sklouzává dolů, protože nemá žádnou zarážku mezi nohama. Prosím nemáte někdo nějaký fígl? Je fakt, že na dlažbě jezdí kočár skvěle, ale opravdu tu látku jsme podcenili, měli jsme si taky koupit šusťákovou, no nic, poučení pro příště.
My sme koupili kočárek Concord Fusion za těžce vydělané peníze, malé jsou 3 měsíce a do korby se nevejde. Naštěstí jsem našla obchod s Libertama a už ji máme doma, je to krásný kočárek a má tisíce výhod! Věřím, že malá v hlubokém kočárku přečka zimu.