Kočárek Liberta – dá se z něj udělat sporťák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14871
13.4.12 12:33
@M2M píše:
Ještě bych chtěla doplnit, že je fakt, že s Libertou se dá zvládnout jakýkoli terén. Velká nevýhoda ale je, že kočárek je opravdu těžký a velký, takže v obchodech se s ním těžko projíždí. Také skládání nic moc. Vejde se do Fabie combi, přičemž zabere celý kufr. Viděla jsem nové kočárky ve vzorkové prodejně a je pravda, že nejsou vůbec hezké, mají jedovaté barvy. Přitom já jsem na vzhled kočárků nenáročná, ale opravdu mě Liberta zklamala, je to takové retro, ale ne moc funkční a využitelné pro dnešní dobu, co je ale fakt, je cenově přijatelné. Bohužel náš kočár Liberta je po pěti měsících intenzivního používání na odpis.

Tak po 5ti měsících máš ještě šanci na vrácení plné častky, je to bráno jako skryté vady do půl roku od koupi, pak už je možnost jen reklamace atd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
13.4.12 13:37

máte pravdu, v krámu to je jak tank :D když byla malá malá ;) , tak jsem používala Libertu, adaptér a vajíčko, s korbou jsem do města nejezdila, ani bych se snad nedostala pořádně do obchodu, je opravdu veliká. Pak už jsme používali golfky a ty máme do města doposud. Ovšem tady u nás na vesnici, v terénu, jsem za Libertu ráda :palec: šutr, nešutr, kopec, nekopec, hlína, nehlída, přejedu s ní přes vše ;) S druhým mimčem nám také tak poslouží. Ještě k těm barvám, ty „jedovaté“ výrazné se mi také moc nelíbí, my máme tu kombinaci šedý kočár a oranžové kraje, což se mi líbí a nijak nedráždí. A jsem skutečně vděčná za prostornost korby, s těmi pidi korbičkami bychom moc neuspěli, malá prostě je dlouhán od začátku, proto se pořádně natáhnout a pochrupat v Libertě mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M2M
13.4.12 21:46

A ještě k Libertě

Je pravda, že kočárek Liberta je fakt výborný do terénu. Projezdili jsme šutry, kořeny, máme bantamová kola a pořád to drží. Akorát nemohu pochopit, jak to, že v tom madlu ke sporťáku jsou menší otvory než v konstrukci? Nesetkal jste se s tím někdo, když jste z hlubokého dělali sportovní? Bohužel naše děcko jsem v Libertě zkoušela vozit na kšírech a setkala jsem se s velkou nevolí, vůbec to neuspělo. Škoda, že Liberta taky nedělá zabudovaný pětibodý pás v tom sportovním lůžku. Dítě mi prostě sklouzává dolů, protože nemá žádnou zarážku mezi nohama. Prosím nemáte někdo nějaký fígl? Je fakt, že na dlažbě jezdí kočár skvěle, ale opravdu tu látku jsme podcenili, měli jsme si taky koupit šusťákovou, no nic, poučení pro příště.

• Citovat
  • Upravit
5080
22.7.12 19:18

My sme koupili kočárek Concord Fusion za těžce vydělané peníze, malé jsou 3 měsíce a do korby se nevejde. Naštěstí jsem našla obchod s Libertama a už ji máme doma, je to krásný kočárek a má tisíce výhod! Věřím, že malá v hlubokém kočárku přečka zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M2M
22.7.12 23:21

Liberta je nakonec nejlepší

Tak jsme si koupili polský sporťál Sprint a musím říct, že nakonec stejně jezdíme s tou naší Libertou nejvíc, polský kočár už jsme několikrát vezli k reklamaci, Libertu rasíme na výletech a nikdy se jí nic nestalo, kolo neupadlo, konstrukce drží, malá už si zvykla na kšíry, nejraději jezdí ve stoje, už máme sportovní verzi a v korbě vozím téměř roční dcerku (10 kg) a jezevčíka (9,5 kg) a konstrukce se ani nehne, takže příště jdeme opět určitě do Liberty, už jiný kočárek nechceme. Je sice těžší, ale spolehlivý a člověk si udělá dobrou kondičku :D! Takže jestli někdo váháte, jděte do ní. Akorát určitě do šusťáku, jak říkám, látka je fakt dost jetá a používáme kočárek od října loňského roku. To je ale naše chyba.

• Citovat
  • Upravit
77
26.7.12 14:55

Ahoj, můžu se zeptat, to vám nikomu nevadí ta váha toho kočáru? Jako 16,6 kg a to je bez příslušenství, takže jinak 20kg… Chápu, že zase určitě lépe drží, ale nevím. Tlačit tak těžký kočár a k tomu ještě mimčo… Jsem zrovna ve fázi vybírání a maminka mi prostě předhazuje tuto značku, že jsme v ni taky jezdili… Ale nějak se s tou váhou nemohu vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
26.7.12 22:27

Pokud budeš jezdit autem a ne autobusem, nebo vlakem, tak ti váha nevadí. Já s ním teď lezla po kopcích a nijak mě váha kočárku neobtěžovala. Ale jednou jsem. musela MHD a to byla teda fuška..

@joera píše:
Ahoj, můžu se zeptat, to vám nikomu nevadí ta váha toho kočáru? Jako 16,6 kg a to je bez příslušenství, takže jinak 20kg… Chápu, že zase určitě lépe drží, ale nevím. Tlačit tak těžký kočár a k tomu ještě mimčo… Jsem zrovna ve fázi vybírání a maminka mi prostě předhazuje tuto značku, že jsme v ni taky jezdili… Ale nějak se s tou váhou nemohu vyrovnat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
27.7.12 12:39
Děkuji za odpověď. To se obávám, že to MHD budu využívat častěji než auto. S tím se do centra moc jezdit nedá.
@Ivuska23 píše:
Pokud budeš jezdit autem a ne autobusem, nebo vlakem, tak ti váha nevadí. Já s ním teď lezla po kopcích a nijak mě váha kočárku neobtěžovala. Ale jednou jsem. musela MHD a to byla teda fuška..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
27.7.12 12:47

Pokud jsi přímo z Brna, nebudeš cestovat po vesnici, koupila bych jiný kočárek. My sme měli Cocord Fusion, kdyby nebyl naší malé malý, tak Libertu nekupuji. Do města bych koupila nějaký lehčí. DorJean bych koupila teď já, kdybych kupovala znova trojkombinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
27.7.12 12:51

Jj, je to tak. Jinak mám nějaké favority, ale nejsou odpružené, takže to hodně zvažuji. Určitě bych s tím někdy chtěla i do jiného terénu, než je silnice či chodník :). Moje požadavky jsou asi šílené, takže se vždy dostanu tak na dvě značky a tím to končí :). Kdyby byl jeden, tak to neřešíme a usnadníme si tím všechno :) Každopádně děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
27.7.12 13:10

Kamarádka jezdí tímhle po šumavě http://www.malvik.cz/…y-Sport-2012 a nemůže si ho vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M2M
31.7.12 22:27

Tak ouha, je po kočárku!

Všechny opět zdravím, po velké chvále na Libertu přišlo bohužel rozčarování, naše dcera předevčírem Libertu při jízdě ve stoje produpla, protože výplně jsou z papundeklu, takže se prostě pod naší malou (10kg) při jízdě ve stoje propadlo sedátko. Ne sice skrz, to naštěstí nejde, ale sedí teď v dolíku, tak asi budeme muset kočárek fakt nakonec reklamovat. To by mě nenapadlo, že výplně nejsou z plastu, to je asi jedinej kočárek na trhu, kde je fakt papundekl. No prostě nenechávejte v Libertě dětí příliš jezdit ve stoje, natož hopsat a dupat. Jinak váha není tak hrozná, my s Libertou také jezdíme po horách a je super, že jsou k mání bantamová kola, která jsou naprosto suprová, protože se nepropíchnou, ať je terén sebehorší.
Chtěla jsem se zeptat, zda jste někdo již zkoušel otočit korbu po směru jízdy? Výrobce mi potvrdil, že to lze, tak jsem to zkusila, ale netuším, kdo to vymyslel, protože se korba převažuje směrem k madlu, a protože je bouda širší než madlo, tak jde velice ztěží otvírat a zavírat boudičku. Navíc se nedá taška pověsti na držadlo. Prosím napiště, zda to někdo tak vozí, třeba je v tom nějaký fígl. Příště si asi koupím kombinaci od Patrona.

• Citovat
  • Upravit
5080
2.8.12 22:55

Já bych řekla, že to musí jít otočit, nezkousela jsem to, ale zítra schválně zkusím. Protože „sportak“ mají udělaný normálně na sezení po i proti jízdě.
taky by mě nenapadlo, že je to papundekl..reklamuj to, musí počítat s větší vahou než 10kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M2M
5.8.12 21:58

No právě, já to otáčela už jako sporťák a nešlo to stejně. Stejně to přepadávalo směrem k rukojeti, nedala se na to pověsit taška a drhla bouda o konstrukci, spíš tedy nešla otvírat a zavírat. Ale říkám, nevím, jak ty nové kočárky, my máme z výprodeje látkový. Ale snad konstrukce je stále stejná.

• Citovat
  • Upravit
zbjes
28.1.13 23:26

propadle dno

Tak se vracim po roce do diskuze, s Libertou stale jezdime, a stale bez nehod a problemu - nevim, jak se podarilo vasi male tu podlozku prorazit, ja mam doma 14kg kluka (ve 14 mesicich) a ze v kocaru radi od doby, kdy objevil, ze se da stat na zadinch, nemusim dodavat… konstrukce drzi perfektne. jedine zavahani jsem objevila v momente, kdy zacal cloumat operkou a vycloumal ji z per, ale to se dalo hrave opravit primo na miste… jinak, korbu vozim po i proti smeru jizdy, bez vetsich problemu, ksiry mam vlastni, dite se nijak nezvpouzelo, v podlazce je zabudovany pas mezi nohy, takze dite nepropada ani kdyz jede bez ksir (ted v zime ho stejne nepouzivam). Podobne jako vy jsem mela problem s mensimi otvory na madlo u sportovni verze, ale prekvapive drzi pevne i s origo sroubky, ktere jsem jen nedotahla do konce :D (jsou schovane pod polstrovanim, tka to nicemu nevadi).. jinak, mam sustakovou verzi modrou, a plastenku pouzivam jen do opravdu vydatnych destu, pripadne do velkych mrazu… i kdyz, dneska uz minimalne, dite povetsinou chodi samo…

s Libertou bezne cestuji MHD i vlaky, neb nejsme majiteli automobilu, ale je fakt, ze v Praze je vcelku slusna obsluznost nizkopodlaznimi spoji, a kdyz nahodou nejede, tak to bud zvladnu sama, stejne to jinak nejde, a nebo si reknu :) ve vlaku, kterym jezdim opravdu casto, mi zatim vzdycky ochotne pomohl obsluhujici personal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4