Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak já taky nedám dopustit na starou libertu…Mám děti starší a to byli koženkové liberty a máme prcka, ke kterému jsme koupili kočárek látkový(nevím jak se jmenuje)ale měl plno zbytečných věcí, které se nevyužili…a potom, koženka se dala kdykoliv umýt a tak jsem musela čekat, až vypraný potah uschne…a pak jsem si říkala, že vlastně potřebuju kočár, kde se mě vlezou tašky s nákupem, kde je veliká korbička, který se houpe a hlavně, který jde umýt(od dětských ručiček, kapek…)a tak jsme pořídili starší zachovalou koženkovou libertu a su spokojená. No a máme ju ještě ted i když jsou malému dva ročky, ale když byl nemocný, velice rád se v ní pohoupal…a jestli se nám poštěstí ještě jedno zatíčko, tak jdeme jedině do koženkové liberty
![]()
Náhodou jsem natrefila na kočárky Liberta na netu a musím uznat, že takový bych si nikdy nekoupila. Je opravdu ošklivý, design jako o 20 let zpátky. Věřím, že funkčně určitě vyhovuje na 100%, ale v dnešní době takových možností… Tento bych si nekoupila. ![]()
Vidíš..funkčně na 100% a co jiného bys chtěla? jo, je to každého věc, každý má svuj názor a každé mamince vyhovuje něco jiného…Jako skorošvagrové-musela mět kočárek za 15tis. protože ho nikdo nemá…ale pak říkala, jak ji nevyhovuje to a ono..nedá pod kočárek nákup atd..Tak sním jezdila jen na procházky a jinak používala starší libertu ![]()
Kdo bydlí na vesnici, volí praktičnost, a kdo ve velkém městě, tak volí reprezentativní vzhled. To bude tím bych řekla. ![]()
@Mooonki Jojo,souhlas.Ale i ty moderní kočárky přece nemusí stát za prd.
No, pěkně. Čtu to tady a bavím se, protože jsem se nedávno dohádala s tchýní, že jsme koupili kočár na hovno.
Ona je malá, takže do něj moc nevidí a zdá se jí lehký a strašně otáčivý. Takže prý vyčistí jejich kočár po dětech a bude malou vozit v něm! Já to samozřejmě zakázala a řekla jí, že jestli mi dá malou do toho kombajnu z let minulých, tak má předběžně dovozeno!
@Talunko moc jsi mě pobavila, máš recht
Přece každý chce pro to své krásné malé miminko jen ten nejkrásnější kočárek, prostě mercedes
Pro koho je mercedesem Liberta, tak ať je. Pro mne je ten nejlepší úplně jiný, třebaže z vyšší cenové kategorie.
@Mooonki Že joooo
Každá maminka chce být originální a připadat si prostě krásně s kočárkem. Když mi sestřenka řekla (má termín asi 3 měsíce po mě),že chce ten samí kočár, co máme my, tak se mi ježily chlupy! Jsme ze stejnémo malého města a známých hafo…prostě už to slyším-Vaše mladá má taky tento kočárek, že? Neeeee, to sí z hlavy vymlátím
A při představě, že mi tchýně trajdí s malou v kombajnu, mě berou mdloby.Ale ja kříkám, jednou to zkusí a má po vození, baba jedovatá. ![]()
My máme sice kočárek za desítku, ale i tak…
@Mooonki píše:
Kdo bydlí na vesnici, volí praktičnost, a kdo ve velkém městě, tak volí reprezentativní vzhled. To bude tím bych řekla.
hehe, tak potom je Praha vesnice
na repre vzhled kaslat, hlavne at je prcek v pohode, ze jo ![]()
Asi nemám moc moderní názory, ale holky, jak to tu čtu, je pro vás hlavní, aby mělo dítě zdravou páteř a klouby v odpruženém prostorném kočáře, nebo aby si kámošky sedly na pr,,, až vás uvidí tlačit něco hypersuper? Myslíte na děti, nebo na sebe?
Přijde mi opravdu, že některé maminky se opravdu chtějí blýsknout před ostatními. Jak píše dorostenka - dámy, myslíte na sebe, ne na dítě. Užijte si to, Vaše děti Vám jednou jistě poděkují za to, že měly ten nejhezčí kočárek ve městě, až budou mít zdravotní problémy. My s přítelkyní hledáme kočár na čtyřech kolech, dvojkombinaci, případně trojkombinaci, s prostornou hlubokou korbičkou a pevným podvozkem. Liberta nás zaujala. Jen ta váha nás zaráží a pak také to, že sportovní verze nemá pětibodový pás. Pokud nakonec nevybereme Libertu, vybereme nějaký podobný kočár. Jen jsem zatím nikde nenašel informaci, jak je ta Liberta velká po složení. Já ho ji auta naložím i v rozloženém stavu, ale přítelkyně ne, tak bych tu informaci rád někde sehnal
Ty jo, tohle je diskuse s asi největším počtem anonymních přispěvatelů:)
Nemyslím, že všechny moderní kočárky lze házet do jednoho pytle. Mně taková Inglesina Magnum přijde moderní, odpružená stejně dobře jako zde vychvalovaná Liberta, prostorná taky, brzdy v pohodě, bez zbytečných plastových blbinek, ale teda mnohem lehčí a hezčí. Nevím proč by mě neměl ani troch zajímat vzhled kočárku, když trh nabízí tolik možností. Nebo BebéCar, takové krásné kočárky, taky prostorné a odpružené, navíc s natáčecími koly, takže usnadní jízdu.
Nějak se mi tady nelíbí agresivita obhájců, ve smyslu, že ostatní matky jsou povrchní kravky, co se chcou akorát blejskat, každý holt nemáme stejná kritéria. By mě zajímalo, jak byste si kočárek chválili s vědomím tahání do 1.patra a 2×denně skládání do auta.
@Faraya píše:
Ty jo, tohle je diskuse s asi největším počtem anonymních přispěvatelů:)
Nemyslím, že všechny moderní kočárky lze házet do jednoho pytle. Mně taková Inglesina Magnum přijde moderní, odpružená stejně dobře jako zde vychvalovaná Liberta, prostorná taky, brzdy v pohodě, bez zbytečných plastových blbinek, ale teda mnohem lehčí a hezčí. Nevím proč by mě neměl ani troch zajímat vzhled kočárku, když trh nabízí tolik možností. Nebo BebéCar, takové krásné kočárky, taky prostorné a odpružené, navíc s natáčecími koly, takže usnadní jízdu.Nějak se mi tady nelíbí agresivita obhájců, ve smyslu, že ostatní matky jsou povrchní kravky, co se chcou akorát blejskat, každý holt nemáme stejná kritéria. By mě zajímalo, jak byste si kočárek chválili s vědomím tahání do 1.patra a 2×denně skládání do auta.
agresivni obhajce nejsem, do prvniho patra kupodivu taham (stary cinzak) a zatim jsem se z toho nezhroutila
stacil sikovny dedecek, co mi vytvoril ze starych palubek takove najezdy posouvaci a no problem
auto nemam, takze to me netrapi
u Liberty je vyhovujici celkovy pomer kvalita - vykon - cena… Inglesina je super, ale taky ta cena je super, a vzhledem k tomu, ze kocar nepovazuju za dlouhodobou investici, tak jeta Liberta je proste v pohode…
(ostatne, my ted prechazime na ABC Design, na sourozenecky kocar Libertu nepredelame
a starsi dite preci jen neni jeste dost velke… take to neni zadna musi vaha, tento sourozenecky kocar, ale za 218 Kc se nedalo koupi odolat
jde o kazdeho volbu, ale prednostne davat na prvni misto design mi ponekud hloupe prijde vzdy a u vseho, co ma mit predevsim nejakou konkretni funkci ![]()
@milan1983 píše:
Přijde mi opravdu, že některé maminky se opravdu chtějí blýsknout před ostatními. Jak píše dorostenka - dámy, myslíte na sebe, ne na dítě. Užijte si to, Vaše děti Vám jednou jistě poděkují za to, že měly ten nejhezčí kočárek ve městě, až budou mít zdravotní problémy. My s přítelkyní hledáme kočár na čtyřech kolech, dvojkombinaci, případně trojkombinaci, s prostornou hlubokou korbičkou a pevným podvozkem. Liberta nás zaujala. Jen ta váha nás zaráží a pak také to, že sportovní verze nemá pětibodový pás. Pokud nakonec nevybereme Libertu, vybereme nějaký podobný kočár. Jen jsem zatím nikde nenašel informaci, jak je ta Liberta velká po složení. Já ho ji auta naložím i v rozloženém stavu, ale přítelkyně ne, tak bych tu informaci rád někde sehnal
Mohl by se vám líbit Patron Fenix. Je to taky český kočárek, prostorný, trojkombinace, ve sportovní verzi s pásem. Těžký není.
@zbjes píše:
agresivni obhajce nejsem, do prvniho patra kupodivu taham (stary cinzak) a zatim jsem se z toho nezhroutila![]()
stacil sikovny dedecek, co mi vytvoril ze starych palubek takove najezdy posouvaci a no problem
auto nemam, takze to me netrapi
u Liberty je vyhovujici celkovy pomer kvalita - vykon - cena…
To jsme se ale nepochopily, já se bavím o neexistenci nájezdné plošiny, kdybyste měla fyzicky kočár zvednout a vynést, s dítětem, s případnou kontrolou staršího dítěte a tak. S možností vyjet si všude váha samozřejmě není problém, ale ne každý má takové možnosti. A jestliže neřešíte auto, tak je to opět váš denní rytmus, jiní lidé podřizují výběr kočárku svým potřebám. A já právě než ošklivý, těžký, raději lehký a hezčí(i když to je indivinduální).
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda má s Libertou zkušenost nějaký hodně vysoký člověk. Manžel má 2 metry a zakopává o většinu podvozků. Poradí nekdo? Děkuju