Kočárek Neonato MULTISPORT

417
2.1.10 10:54

Kočárek Neonato MULTISPORT

Máte prosím někdo zkušenost s kočárkem Neonato Multisport? Kupuji kočárek pro první miminko, které čekáme a nemáme vůbec zkušenosti, prosím o radu :-) Děkuji Mája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
2.1.10 11:13

Ahoj :-D

S kočárkem osobní zkušnost nemám, ale jestli můžu, měla bych ke kočárku jednu připomínku.
Zdají se mi spíš jako golfové hole, na můj vkus má strašně moc malinkatá kolečka a celkově mi ta kontrukce připomíná golfky :nevim:

Každá máme samozřejmě jiné nároky, já jsem prostě u kočárku chtěla větší (nejlépe) nafukovací kola.

Tento model podle mě není moc do terénu .

Jinak musím říct, že ti to vybírání vůbec nezávidím, protože si myslím, že je zhola nemožné, aby prvorodička koupila dobrý kočárek.
To až „za chodu“ si uvědomíš, co je pro tebe vlastně důležité a co ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.1.10 11:18

Děkuji za názor a ty golfové hole mi připadají taky trochu špatné…ještě jsem koukala na typ Neonato Synchro sport, to už má lepší madlo…jinak kolečka musím ještě okouknout v realu, ale zase jsem se doslechla, že díky nafukovacím kolečkám je jočár o dost težší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.1.10 11:27

Spojené madlo je určitě výhodou ;-)

Vůběr kočárku taky hodně záleží na tom, kde žiješ (vesnice x město).
Uřpímně si nedovedu představit, že bys s tímto kočárkem zdolávala nějaký terén.
Fakt to vypadá jako kolečka od golfek a ty teda rozhodně nejsou do terénu.

Chtělo by to prostě větší a třeba i odpružená kola :wink:

Zkus sem napsat, jaké máš požadavky.

někdo chce třeba ruční brzdu, odrpužení, otočná přední kola, prostornou hlubokou korbu, snadné skládání, atd atd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.1.10 18:59

tak mně se to tehdy povedlo :wink: pravda, vybíraly jsme nejřív s kamarádkou a pak pro mne, ale já si svůj vysněný koupila napoprvé.. :D

Smaria - myslím, že když člověk vybírá první - jakýkoliv - kočárek, musí si uspořádat, co od něj chce.

• skladnost do auta, rozměry do výtahu
  • váha kočárku - do mhd apod.
  • kombinace - autosedačka na podvozek/ bezpečná autosedačka, malá korba kombinovaného kočárku/větší hluboký kočárek
  • později lepší golfky nebo sporťák až do 2 let.
  • terénní kočárek/ městský kočárek.
  • otočná sportovní sedačka - abys i po přehození na sporťák na dítě mohla vidět
  • ruční brzda
  • nafukovací kola/gumová kola/ plastová kola
  • cena - jaký máš cenový limit
  • kočár nový/klidně i starší (pokud máš cenový limit a chceš kvalitu, kolikrát bohužel nezbývá, než se poohlédnout po použitém, dají se sehnat pěkné kousky…

celkem se v kočárcích orientuju, tak když napíšeš, co očekáváš, něco najdeme :D :wink: (moc mě to baví, vybírat podle požadavků :D :wink:)

je mi samozřejmě jasné, že se preference mění pak v průběhu, ale na druhou stranu, s něčím se začínat musí. zkus si proto sepsat, jaké sjou tvoje požadavaky, co budeš s kočárkem nejčastěji dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.1.10 19:38

Natašo,
tak to je príma, že jsi takový nadšenec :-) do kočárků. Dnes jsem byla s přítelem v Puntanele a tak trochu jsme pokoukali, ale musím za sebe říct, že pro mě je asi nejhorší design…mám ráda dost jednoduchost, jak v barvách tak ve tvarech…

Co by měl mít:

• hluboká korba, sporťák a možnost si „nacvakonut“ i autosedačku, čili kombinovaný
  • spíš lehčí, ne žádný težký sud :-)
  • kolečka do terénu, bydlím ve měste, ale chodíme i dost do přírody
  • možnost libovolného nastavení madla (každý jsme přeci jen jinak vysoký :-)
  • cena do 16.000,–
  • kočárek určitě nový

Dál už mě zatím nic nenapadá,ale moc se těším na Vaše typy :-) Děkuji Maruška -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.1.10 19:42

Co třeba myslíte o této značce a kočárku?

http://www.malvik.cz/…-Dreami-2010

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.1.10 20:10

Já sice nemám s kočárky takové zkušenosti, ale prakticky pořád se po nějakých koukám.
Asi si tak kompenzuju to, že jsem si nemohla koupit jiný a musela jsem to doklepat s kočárkem, který jsme kupovali naporpvé a který přeci jen neměl vše, co od kočárku očekávám :oops:

Tak musím říct, že ten už je 100krát lepší než ten Neonato :palec:

A co říkáš na tento?

http://www.malvik.cz/…Comfort-2010

To je on - mého srdce šampion :srdce:
Tento kočík splňuje zase všechny mé požadavky, třeba ho koupíme u dalšího dítka ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.1.10 20:26

Hmmmm…vypadá velice solidně, jak provedení, funkčnost a design…díky za typ určitě ho zařadím do top five a pak budeme objíždět obchody a vyzkoušíme a osaháme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.1.10 00:28
Smaria:

hihi, quinny speedi je zrovínka ten můj.. :srdce:
takže recenze přímo z první ruky. :D
je opravdu lehký. z počátku mi to nepřišlo, ale po 18m vožení vojty jsem ho musela vynést 2 patra, složený (jinak ho nenosím sama), chytla jsem ho do jedné ruky a šla..
je skladný. vlezl se nám do mazdy 2. není to samozřejmě jako u golfek, ale je menší než slalom, PP GT3 apod. srovnatelné kočáry.
korba je malá.. jako u všech kombinovaných kočárů. každopádně, doporučuju do ní vždy orig. fusak, je tenký ( i když teploučký, nové materiály…), prtože se do korby vleze nejlépe.. hlavně ne emitex.. korba do 6m. někdo vozil i déle, ale u tebe předpokládám jarní/letní mimi, takže zima sporťák…
sporťák. ruční brzda na zadní kola-. super věc, na brusle, do terénu. kola velká, nafukovací, kočár je terénní, opravdu, i pro mého muže! po dvou letech není řachotina, nechali jsme si ho.
materiál moc dobrý na údržbu (jen otírám hadříkem, v životě jsem ho neprala.) příjemný pro dítě (aspoň naše, nepotil se v tom. nešisuje.
kočár široký, takže si v něm dítě může krásně hrát. bacha, širší rozvor kol, potřeba změřit dvěře, výtah!
novinkou je redukce, určitě doporučuju, !!
sedačka sporťáku se nenacvakává, musí se navázat. ale je to zachvilku. na kg kočáru to pak udělá opravdu hodně! žádné zbytečné kovové části..
madlo teleskopické. může vozit 2m chlap i 5letá holčička.

nedostatky (pro někoho chápu podstatné):
sporťák není otočný. není do úplného lehu. ale při troše fantazie jde do lehu jako slalom apod., viz diskuze tady na emimi v trojkolkách. otočnost mi nikdy nevadila, Vojta šel dosporťáku proto, že chtěl vidět svět a ne koukat na mamu :D
polohování. je plynulé, na přezku. chce to um, zas v diskuzi je návod.
boudička malá,resp. krátká, doporučuju sluneční clonu, teutonia nebo safety 1st, dobrá i proti sněhu.
nemá nánožník. nechyběl mi, použila jsem akorát párkrát na podzim letos - koupla jsem si z golfek moon (na zappa,ale pasuje). orig fusak fční, nepromokavý a neprofukavý.

pro mě bylo důležité: skladnost do mého auta. váha. terénnost. značka (chtěla jsem osvědčenou, kvalitní). kompatibilita s bezpečnou autosedačkou (maxi cosi). chtěla jsem plynulé polohování, ale není to důležité.

jinak designově je určitě vyhovující. jednoduchost, krásné linie, žádná německá těžkopádnost. :D

cenově je to krása, ale v ceně nejsou doplňky. resp. líbí se mi, že si koupím kočár a ostatní podle vůle, že mi nikdo nevnucuje všechny skvělé doplňky.. :wink: z doplňků doporučuju orig. redukci, fusak orig. a clonu safety 1st. přebalovací tašky jsou hezké od lassig nebo jakákolivjiná, orig. je sice ke kočáru, ale fčnost není zas tak dobrá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.1.10 00:45

jo, na conforta pozor, četla jsem o problémech se stabilitou když je sportovní nástvaba po směru jízdy. jinak po složení je větší než speedi (měli jsme ho ve výběru, nevešel se nám do kufru, o to předsunuté kolečko. )
je hrozně úzký! proti speedimu, ale i obecně.
je těžší, asi 15kg. proti speedimu a jeho mým odhadem 11kg ve sportovní verzi. (pozor, 8.5 kg nemá ani omylem, to je jen konstrukce). k váhám na netu raději vždy připočti 1-3kg dle značky..

plus u conforta je otočná sedačka do lehu…

jo, zapomněla jsem, u speediho ještě dobrá pláštěnka. ale poslouží i emitex treking uni,..

a co bumbleride indie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
3.1.10 09:04

Přesně tak, musím změřit rozměry auta a výtahu. Máme malé auto- Renault Clio a výtah taky žádný obr, tak to bude dost důležité. Ale jinak děkuji :-) Koukala jsem ještě na Bumbleride Indie a vypadá taky senzačně, myslím, že jste hned pochopila o co mi asi jde a co se mi líbí- takže Vám fakt děkuji a kdyby jste měla ještě nějaký typ- sem s ním :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
3.1.10 09:05

Ještě se chci vlastně zeptat, co černá barva kočárku v létě, bude to malé miminko a v té korbě, aby se mi neupeklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.1.10 20:54

smaria, děkuji, myslím, že máme stejný vkus :wink: mně se také nelíbí příliš ty německé „bufky“ typu teutonia apod…
u speediho jdou lehce sundat všechna kola - stačí jen zmáčknout čudlík a kolo vysunout, takže do auta se pak vleze lépe.. s výtahem je to větší potíž.. teleskopická rukojeť je taky dobrá..

s černou nevím, nemám osobní zkušenost :( někdo tvrdí vedro, někdo ne.. já bohužel neporadím, jen napíšu, že mne by černý nelákal. na sporťáku je pak všechno vidět :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
3.1.10 21:08

Ještě dotaz k nákupnímu košíku, není moc malý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí